Skip to main content

Un corespondent România TV şi-a dat demisia: “Nu mai este ce îmi doresc. Să zicem că ieri a fost picătura care a umplut paharul”

 
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea

Sebastian Oancea
Sursa foto: România Liberă

Publicitate

Jurnalistul Sebastian Oancea, corespondent al postului România TV în judeţul Vrancea încă de la înfiinţarea staţiei, şi-a dat demisia de la televiziunea deţinută de Sebastian Ghiţă.

“Nu mai este ceea ce îmi doresc”, a declarat jurnalistul pentru Paginademedia.ro. “Din punct de vedere jurnalistic, lucrurile au luat o turnură foarte manelistică”, a adăugat el.

A contat felul în care România TV s-a comportat ieri, în duminica alegerilor? “Să zicem că a fost picătura care a umplut paharul”, a adăugat jurnalistul.

Sebastian Oancea, pentru Paginademedia.ro:

“Cred că la România TV se face politică, dar cu foarte multă patimă. Există foarte multe presiuni de la Marian Oprişan. Mă sună din când în când să îmi spună că are el prieteni la România TV.
De exemplu, ştirea că un bărbat a murit după ce a căzut într-o groapă, din vina primăriei, a fost difuzată doar o singură dată pe România TV. Apoi nu a mai intrat.”

“Ceea ce se întâmplă nu se potriveşte cu ceea ce ştiu eu că înseamnă presă”, a mai spus Sebastian Oancea. “Nu se mai ridică la aşteptările mele. Aş vrea să mai fac ştiri şi despre administraţia locală”.

Despre echipa România TV:

“Colectivul este extraordinar, unii dintre ei nici nu ştiu cum mai rezistă acolo”, a spus ziaristul.

Jurnalistul spune că nu se mai uita la postul pentru care lucra:

“Eu nu mă uitam demult la România TV şi consider că, din moment ce nu te mai poţi uita la postul pentru care lucrezi, nu are rost să mai stai acolo.”

Sebastian Oancea, Carte de Vizită:

- Sebastian Oancea lucrează pentru România TV încă la de înfiinţarea staţiei de către Sebastian Ghiţă, după ruperea de Realitatea TV.
- Înainte, a lucrat câţiva ani ca reporter la Realitatea TV şi apoi realizator al unei emisiuni la staţia locală din Focşani.
- A lucrat la publicaţia locală Ziarul de Vrancea şi a deţinut, pentru o perioadă, propriul ziar – Jurnal de Gherilă.
- În urmă cu opt ani, a fost cercetat în dosarul scurgerii de informaţii clasificate de la MApN, după ce câteva CD-uri cu informaţii despre activitatea armatei române în Afganistan.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cornel Cornel
    Foarte bine d-le Oancea.. O televiziune trebuie sa fie independenta si obiectiva, iar atunci cand nu e , gen Rtv, cei de acolo nu se pot numi jurnalisti ci slugi... Asa ca " mai bine sa mori in picioare, decat sa traiesti in genunchi"!!
  • Mihaela Mihaela
    Cati dintre cei ce jignesc sunt capabili sa-si dea demisia maine???Din cate am inteles,a rezistat pana la un punct,fiecare om are o limita.Banuiesc ca si voi lucrati in institutii conduse de directori ce-l servesc pe dl Oprisan si partidul Psd si ma intreb cum mai lucrati acolo cand va bateti cu pumnul in piept pt noul presedinte.Hai si voi cu demisia cand facturile,ratele si sarbatorile bat la usa...e usor sa condamnati cand nu sunteti in stare de nimic si la servici sunteti ca niste mielusei.
  • xcx xcx
    Omul vrea informatii corecte.atata timp cat el le da si nu e bagat in seama,pur si simplu isi bat joc de meseria ta.musamalizarea,presiunile politice asupra lui,toate astea au avut ca efect demisia care si-a dat-o.gen acel accident cu groapa.ca altii sa nu fie trasi la raspundere romania tv nu a difuzat.ca sa nu mai zic de stirile pline de dezinformare si asa mai departe.gen acel reporter de la televiziunea de 2 lei,care zicea ca in paris nu mai e coada la vot si cameramanul filma altceva.dar ce,stim noi ce filma,era o cladire oarecare si pe fundal sa se auda "nu mai minti,uite coada aici"...astia sunt reporteri?asta e televiziune,ca la urma moderatorii sa spuna ca acel reporter a fost agresat...baliverne de 2 lei
  • Maria Maria
    "– În urmă cu opt ani, a fost cercetat în dosarul scurgerii de informații clasificate de la MApN, după ce câteva CD-uri cu informații despre activitatea armatei române în Afganistan.". Deci ce s-a intamplat cu Cd-urile?
  • Mego Mego
    Mars de aici, de ce nu ai iesit pana in Alegeri ? Si tu si ceilalti Latrai de la antena 3 si rtv ati luat-o in Manuta.
  • vlad vlad
    Nu-l mai sluji pe Ghita ca va asteapta puscaria.
  • Mihai Mihai
    Invatati numele presedintelui si dupa sa comentati, sau nu va impacati inca cu ideea?
  • vali valcu vali valcu
    Daca semanai cu TONCIU poate credeam ca vrei sa te afirmi...oricum ai toate sansele sa apari la acces direct sau Marutza
  • vali valcu vali valcu
    Sunt sigur ca nu a inteles mai nimic de la JOHANNES....daca esti destept "TACI SI FACI"
    RTV stil manelistic?...mai manelistic se comporta el acum. pacat
  • Ungureanu Ungureanu
    Bravo Anca! Hai sictir si de la mine de doua ori mai jurnalistule! Scuze,salariatule! Pfff, am vrut sa zic somerule!
  • gabriel gabriel
    @ anca probail ca are si politicul ceva legatura,insa tu te-ai uitat la Rtv vreodata?Are un display aglomerat si obositor,bannerele galbene acopera tot ecranul,breaking news-ul este prezent mai ceva ca ceasul pe ecran,intr-un stil,,manelistic''
  • andrei andrei
    Aceeasi mizerie a fost intotdeauna. O curva masculina!
  • Cristi Cristi
    Idem anca. Sictir ba, "gurnalistule".
  • anca anca
    sicttir. de ce nu a spus lucrurile astea cand loveau in ponta. acum ca s-a vazut, in sfarsit, ce vrea tara, el isi da demisia. era erou daca o facea in campania electorala in care ei si antena 3 loveau in iohanis. asa ca, hai sictir de 2 ori

Trimite un comentariu

sus