Skip to main content

Un corespondent România TV și-a dat demisia: “Nu mai este ce îmi doresc. Să zicem că ieri a fost picătura care a umplut paharul”

 

Sebastian Oancea
Sursa foto: România Liberă

Publicitate

Jurnalistul Sebastian Oancea, corespondent al postului România TV în județul Vrancea încă de la înființarea stației, și-a dat demisia de la televiziunea deținută de Sebastian Ghiță.

“Nu mai este ceea ce îmi doresc”, a declarat jurnalistul pentru Paginademedia.ro. “Din punct de vedere jurnalistic, lucrurile au luat o turnură foarte manelistică”, a adăugat el.

A contat felul în care România TV s-a comportat ieri, în duminica alegerilor? “Să zicem că a fost picătura care a umplut paharul”, a adăugat jurnalistul.

Sebastian Oancea, pentru Paginademedia.ro:

“Cred că la România TV se face politică, dar cu foarte multă patimă. Există foarte multe presiuni de la Marian Oprișan. Mă sună din când în când să îmi spună că are el prieteni la România TV.
De exemplu, știrea că un bărbat a murit după ce a căzut într-o groapă, din vina primăriei, a fost difuzată doar o singură dată pe România TV. Apoi nu a mai intrat.”

“Ceea ce se întâmplă nu se potrivește cu ceea ce știu eu că înseamnă presă”, a mai spus Sebastian Oancea. “Nu se mai ridică la așteptările mele. Aș vrea să mai fac știri și despre administrația locală”.

Despre echipa România TV:

“Colectivul este extraordinar, unii dintre ei nici nu știu cum mai rezistă acolo”, a spus ziaristul.

Jurnalistul spune că nu se mai uita la postul pentru care lucra:

“Eu nu mă uitam demult la România TV și consider că, din moment ce nu te mai poți uita la postul pentru care lucrezi, nu are rost să mai stai acolo.”

Sebastian Oancea, Carte de Vizită:

- Sebastian Oancea lucrează pentru România TV încă la de înființarea stației de către Sebastian Ghiță, după ruperea de Realitatea TV.
- Înainte, a lucrat câțiva ani ca reporter la Realitatea TV și apoi realizator al unei emisiuni la stația locală din Focșani.
- A lucrat la publicația locală Ziarul de Vrancea și a deținut, pentru o perioadă, propriul ziar – Jurnal de Gherilă.
- În urmă cu opt ani, a fost cercetat în dosarul scurgerii de informații clasificate de la MApN, după ce câteva CD-uri cu informații despre activitatea armatei române în Afganistan.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Foarte bine d-le Oancea.. O televiziune trebuie sa fie independenta si obiectiva, iar atunci cand nu e , gen Rtv, cei de acolo nu se pot numi jurnalisti ci slugi... Asa ca " mai bine sa mori in picioare, decat sa traiesti in genunchi"!!
  • Cati dintre cei ce jignesc sunt capabili sa-si dea demisia maine???Din cate am inteles,a rezistat pana la un punct,fiecare om are o limita.Banuiesc ca si voi lucrati in institutii conduse de directori ce-l servesc pe dl Oprisan si partidul Psd si ma intreb cum mai lucrati acolo cand va bateti cu pumnul in piept pt noul presedinte.Hai si voi cu demisia cand facturile,ratele si sarbatorile bat la usa...e usor sa condamnati cand nu sunteti in stare de nimic si la servici sunteti ca niste mielusei.
  • Omul vrea informatii corecte.atata timp cat el le da si nu e bagat in seama,pur si simplu isi bat joc de meseria ta.musamalizarea,presiunile politice asupra lui,toate astea au avut ca efect demisia care si-a dat-o.gen acel accident cu groapa.ca altii sa nu fie trasi la raspundere romania tv nu a difuzat.ca sa nu mai zic de stirile pline de dezinformare si asa mai departe.gen acel reporter de la televiziunea de 2 lei,care zicea ca in paris nu mai e coada la vot si cameramanul filma altceva.dar ce,stim noi ce filma,era o cladire oarecare si pe fundal sa se auda "nu mai minti,uite coada aici"...astia sunt reporteri?asta e televiziune,ca la urma moderatorii sa spuna ca acel reporter a fost agresat...baliverne de 2 lei
  • "– În urmă cu opt ani, a fost cercetat în dosarul scurgerii de informații clasificate de la MApN, după ce câteva CD-uri cu informații despre activitatea armatei române în Afganistan.". Deci ce s-a intamplat cu Cd-urile?
  • Mars de aici, de ce nu ai iesit pana in Alegeri ? Si tu si ceilalti Latrai de la antena 3 si rtv ati luat-o in Manuta.
  • Sunt sigur ca nu a inteles mai nimic de la JOHANNES....daca esti destept "TACI SI FACI"
    RTV stil manelistic?...mai manelistic se comporta el acum. pacat
  • @ anca probail ca are si politicul ceva legatura,insa tu te-ai uitat la Rtv vreodata?Are un display aglomerat si obositor,bannerele galbene acopera tot ecranul,breaking news-ul este prezent mai ceva ca ceasul pe ecran,intr-un stil,,manelistic''
  • sicttir. de ce nu a spus lucrurile astea cand loveau in ponta. acum ca s-a vazut, in sfarsit, ce vrea tara, el isi da demisia. era erou daca o facea in campania electorala in care ei si antena 3 loveau in iohanis. asa ca, hai sictir de 2 ori

Trimite un comentariu