Skip to main content

Un importator de corpuri de iluminat, amendat cu 10.000 de lei pentru că afectează serviciile de cablu cu becuri stradale „neconforme”

 

hdtv-bec- tv

Publicitate

Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a amendat cu 10.000 de lei un importator care a furnizat primariei din Timisesti, judetul Neamt, corpuri de iluminat public „neconforme cu legislatia UE”.

Potrivit ANCOM, acestea afectau serviciile de televiziune ale unui cablist local. In plus, furnizorului de corpuri de iluminat i s-a solicitat lista de clienți pentru a-i notifica cu privire la perturbațiile electromagnetice generate de aceste echipamente, astfel încât acestea să fie retrase din uz în cel mai scurt timp. Autoritatea a cerut Primariei scoaterea din uz a lămpilor neconforme cu normele europene.

Totul a pornit de la un control demarat de autoritatea de reglementare in comunicatii, în urma sesizării primite din partea unei firme de cablu din comuna Timișești, județul Neamț, care a reclamat perturbații ale reţelei de comunicaţii pe care o deține.

Pe baza multiplelor măsurători efectuate de către inspectorii ANCOM și a verificărilor tehnice realizate la Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică ICMET de la Craiova, s-a demonstrat că perturbațiile electromagnetice proveneau de la corpurile de iluminat cu LED-uri montate în sistemul de iluminat public.

Corpurile de iluminat nu respectau cerințele europene de compatibilitate electromagnetică, iar perturbațiile generate de rețeaua de iluminat public depăşeau limitele maxime în vigoare și afectau astfel buna funcționare a rețelei de retransmise prin cablu a programelor audiovizuale.

Autoritatea a solicitat Primăriei Timișești scoaterea din uz a lămpilor neconforme cu normele europene. În plus, ANCOM a sancționat importatorul echipamentelor cu amendă în valoare de 10.000 lei și i-a solicitat acestuia lista de clienți pentru a-i notifica cu privire la perturbațiile electromagnetice generate de aceste echipamente, astfel încât acestea să fie retrase din uz în cel mai scurt timp.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu