Skip to main content

VIDEO. Digi 24, umor involuntar? Știre: care este speranța de viață a unui varan în captivitate: de la zece ani în sus

 

varanul in captivitate

Publicitate

Mostră de umor involuntar la Digi24. În matinalul de astăzi, la rubrica DigiPet, postul a prezentat „varanul în captivitate”. Animalul varan.

„Este un prădător foarte inteligent, dar și foarte curios. Se strecoară cu ușurință prin spații foarte înguste, de aceea trebuie să ne asigurăm că locul în care îl ținem este bine închis și spațios”, spune reportajul de aproape două minute despre varanul în captivitate.

Chiar dacă varanul crește lent, la maturitate masculul poate ajunge până la doi metri lungime și poate cântări chiar 8 kilograme. Speranța de viață a acestor reptile este între 10 și 15 ani.

„Trebuie să aibă cel puțin două zone, o zonă de căldură maxima, unde-și adună energia, și trebuie să aibă și o zonă rece, de obicei unde este și vasul de apă, pentru îmbăiere, acolo să se retragă când simte că e prea cald”, explică medicul veterinar.

Chiar dacă arma lui defensivă este coada, mult mai periculoasă este mușcatura varanului, din cauza bacteriilor pe care le poate transmite.

„Reptilele sunt purtătoare de salmonele considerate mai periculoase un pic, mai rezistente și de asta trebuie avut un pic de grijă. De fiecare dată când se umblă cu animalul trebuie să ne spălăm pe mâini”, spune dr. Crina Potcoavă, medic veterinar.

 Video. Știrea de pe Digi 24:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu