Skip to main content

Ce avere are Gabriel Tufeanu, cel mai nou membru CNA: 200.000 de euro numerar. Anul trecut a incasat aproape 32.000 lei ca membru în conducerea TVR și, ulterior, consilier la Guvern

 

Gabriel Tufeanu - Sursa foto: Mediafax (Andreea Alexandru)
Gabriel Tufeanu - Sursa foto: Mediafax (Andreea Alexandru)

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului are un membru nou, Gabriel Tufeanu actual consilier la Cancelaria Primului Ministru și fost membru în Consiliul de Administrație al TVR.

Ce avere are? Potrivit declarației sale de avere, din data de 28 mai 2014, acesta a încasat anul trecut 28.908 lei ca membru în Consiliul de Administrație al TVR și 2.719 lei după ce a fost numit consilier la Guvern.

În plus, aceleași documente mai arată că soția sa, Tufeanu Alina, a avut anul trecut venituri de 37.697 lei din serviciile juridice prestate pe Cabinetul Individual de Avocatura (C.I.A)

 Gabriel Tufeanu deține două terenuri forestiere în Comuna Voluntari, județul Ilfov, de câte 1.123 mp și respectiv 21,8 mp, achiziționate în anii 2005 și 2006. Împreună cu soția sa deține un apartament de 121 mp în București.

Gabriel Tufeanu mai declara bijuterii, ceasuri, tablouri, mobilier, statuete si electrocasnice în valoare esitmata de 138.000 de euro.

In privinta activelor financiare detinute, acesta mentioneaza ca detine in numerar 209.000 euro si inca 17.000 de dolari, conturi curente in euro la Banca Transilvania si BCR (791 euro - soldul cumulat) si un cont curent in lei la Banca Transilvania, al carui sold este de 19.690 lei.

Potrivit documentului, Gabriel Tufeanu i-a acordat un împrumut de 135.000 de euro lui Vișinescu Gheorghe Filip. Cine este acesta? Conform profilului sau din reteaua de socializare LinkedIn, Vișinescu Gheorghe Filip detine Non Fero Recycling SRL, firma la care Gabriel Tufeanu este asociat.

Gabriel Tufeanu are si datorii. Acesta are un credit de 344.760 lei, contractat la Banca Transilvania in anul 2006 si care este scadent in 2031, precum si un credit la BCR in valoare de 64.000 de euro, contractat in anul 2005, care este scadent in 2025.

Gabriel Tufeanu a fost numit, miercuri, membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de plenul Parlamentului, pentru un mandat de şase ani, potrivit Mediafax. Alături de Gabriel Tufeanu a fost numit pentru un nou mandat în CNA şi fostul membru al Consiliului National al Audiovizualului - Radu Călin Cristea.

Atât Tufeanu, cât şi Cristea au fost propuşi în CNA de către Guvern. Tot miercuri, Plenul Parlamentului a respins-o pe Narcisa Iorga pentru un nou mandat de membru titular in CNA. Narcisa Iorga fusese propusa in aceasta functie de catre Presedintele Traian Basescu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu