Skip to main content

EXCLUSIV. Tot departamentul de PR al Prima TV a fost concediat

 
prima tv
prima tv

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Prima TV a restructurat complet departamentul de PR. Toţi angajaţii care se ocupau de PR-ul postului deţinut de Cristian Burci au fost concediaţi la sfârşitul săptămânii trecute, când au primit preavizul.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, explicaţia dată celor concediaţi nu a ţinut de profesionalismul acestora, ci de problemele financiare ale staţiei şi de intenţia postului TV de a-şi externaliza serviciile de PR.

Concedierile i-au vizat pe toţi cei cinci oameni de la departementul de PR, inclusiv şefa acestei zone, Magda Istrate. Ea lucra la Prima TV din 2003 şi era cea mai veche angajată a departamentului.

Contactată de Paginademedia.ro, Magda Istrate nu a comentat informaţiile.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bodiguard bodiguard
    @gabi
    Stiu ca e grele sa intelegi anumite chestii , dar la mintea mea , eu stiu de exemplu ca , daca , tu firma , angajezi o alta fima sa-ti presteze un serviciu si daca te intelegi pentru o suma , fie si o suta de lei , ei iti taie factura cu TVA , de 124 de lei , de aceea tu nu deduci TVA , ci se pare ca platesti in plus TVA , deci in exemplul tau de mai sus , Burci plateste TVA , nu deduce TVA. OK? In plus , problema la acest tip de job simplu , la care trebuie doar sa pui pe cineva sa pazeasca o usa , cum tu nu poti muta toate usile de la alte firme , la tine la firma , ca sa le pazeasca un singur angajat , deci sa creasca eficienta , (ca la serviciile externalizate de PR), in locul fiecarui angajat dat afara , vine un alt angajat de la o alta firma... si daca acesta este platit , net mai mult, atunci intrebarea ramane : care-i tot spilul acestei afaceri ?
  • pere pere
    zici tu? nu exista cheltuieli externe mai mici decit "acelasi numar de angajati" - ce-o fi insemnind si aia. nimeni nu bate un departament intern, fie el si de femei de servici.
    nu stim insa bugetul de piar de anu viitor insa.
  • marc marc
    Au ramas in Prima pilele si cei pe care nu ii doreste nimeni altcineva (ma refer la alte televiziuni), adica ai mai slabi profesional!
  • Cristi Lavin Cristi Lavin
    Excelent comentariul tau, bravo! Scurt si la obiect. Banii spun totul.
  • teodor teodor
    drojdia a ramas la prima tv :))))))) sunt unii acolo, vai steaua si mama lor, si nu exagerez deloc cand spun asta. sunt indivizi pe care nu-i ajuta mintea, nu e vina lor. aia raman, nu sunt concediati. sau cucoane care-si vopsesc pe la munca unghiile sau din alea care stiu de toate si nimic, o adunatura pestrita, aia ramane.
  • gabi gabi
    E greu sa intelegi anumite chestii.
    Daca burci avea 10 paznici a cate 1000 lei net fiecare, el ajungea sa scoata din buzunar in total, aprox 16000 lei lunar. S-a dus la o firma de paza careia i-a oferit 15000 lei lunar sau mult mai putin, neinteresandul cati paznici vor pazi prima tv. El a achizitionat servicii de paza, nu-l intereseaza daca firma de paza trimite 1, 10 ori 50 de paznici. In plus, din factura lunara isi deduce cheltuieli si 24% TVA. E simplu, si cred ca marea majoritate a companiilor au achizitionat servicii de paza de la companii de profil in detrimental paznicilor angajati.
  • bodiguard bodiguard
    Asa o fi bre Avatar, ca tu le stii mai bine ca mine , ca la cele 4 clase ala mele , de profesie portar , nu am priceput spilu’ asta cu externalizarea. Aia sunt mai buni , mai eficienti , pazesc mai bine obiectivu’ si faci si depasiri peste program , ca asa-i’n tenis. Si amu , daca mi-am scos abacu , sa recapitulam socotelile. Daca ai zece angajati , le dai in mana la fiecare cate 10 meleoane, platesti la stat taxe ca bou’, inca vreo alte zece (nu stiu sa le calculez ecsact, ca am numa 4 clase), deci platesti pe luna in total (sau lunar cum s-o zice) vreo 200 de meleoane. Acum ecsista unii (mai descurcareti) care platesc angajatilor in mana vreo 12 meloane , cu tot cu taxe or fi vreo 240 de meleoane, dar carora tu le platesti prin contract mai putin si e treaba lor sa se descurce cu taxele , nu-i asa? Sau , la o adica , nu-i adevarat? Adica , aia de fapt sunt firma cinstita , ei platesc darile la stat , (ca prostii ), si tu , prin contract le platesti toate alea , plus o bruma de profit , adica ajungi sa le platesti mai mult decat ai plati proprilor tai angajati… si atunci care-i spilu’? Mi-or zis unii ca poti sa le platesti o luna , doua , si dupa aia sa le dai cate putin , putin , pana la limita la care te pot da ei in judecata , adica de fapt sa nu-i platesti de loc. .. E , asa da , acum am inteles cum merg treburile intre tepari. Rezista cel mai tare.
  • Avatar Avatar
    Externalizarea e ok, pt ca per total platesti o factura care e mai mica decat cheltuieile cu acelasi nr. de angajati (inclusiv taxele la stat).
    Cat priveste insa persoana care o face, am mai retineri. Istoricul lui Burci in presa e presarat cu cadavre din 1994 incoace, de la "Ultimul Cuvant". Prietenii stiu de ce :))))
  • baneasa calling baneasa calling
    ...e om serios Cristi si in plus el nu minte, nu-i permite religia. E mai importanta stirea cu PR-ul ca mecanism destul de rudimentar de capusare prin acumularea de datorii pentru servicii externe la supra-pret de care vor beneficia diversi 'sateliti' la un moment dat. Un fel de "futures stock" de Severin :)
  • bodiguard bodiguard
    Pe aceeasi tema , ca sa faca economii , a restructurat si departamentul administrativ... mai precis , a disponibilizat tot personalul care asigura paza la sediul prima tv. In loc acestor oameni a angajat o firma de paza. Banuiesc ca economiile facute sunt imense iar redresarea financiara a institutiei este iminenta , avand in vedere ca in medie fiecare fost angajat avea cam 1000 de lei / luna , erau cam 10 angajati si noua firma de paza isi plateste in medie angajatii cu 1200 lei pe luna. LOL.
    Intrebareamea ramane: in aceste conditii , ca si pentru dep PR, care este scopul "externalizarii"?
  • Ionut Ionut
    Scuze Petrisor... Era pentru Nadia.
  • parerea mea parerea mea
    Petrisor,
    Trebuie sa te dezamagesc. Avand in vedere modul in care se prefigureaza tranzactia (Burci preia o creanta a Raiffeisen), Antena 3 poata sa infirme stirea, ei oricum nu au niciun cuvant de spus in aceasta privinta, nu vor fi nici macar intrebati.
    Avand in vedere "sensibilitatea" subiectului, si eu in locul lui Biurci ti-as fi ascuns negocierea cu banca. Iti dai seama ce macel mediatic ar declansa Intact daca ar banui ca cineva negociaza preluarea datoriei pe care ei o au la banca?
    asa cum spuneam mai demult, problemele intact vor veni d ela banci, deoarece nu vor mai putea achita creditul.
  • Ionut Ionut
    Batman, Batman!!! Vezi mai sus si mai jos ce scrie Petrisor Obae.
  • Colegul Colegul
    Sa vezi ce e la Jurnalul National , salariile nu s-au luat de 7 luni , concedieri masive iar de ieri site-ul jurnalul.ro a fost oprit
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Cristian Burci a infirmat și el aceste zvonuri, încă de acum câteva săptămâni, când l-am întrebat.

Trimite un comentariu

sus