Skip to main content

Peste 20 de jurnaliști și șefi din media, arestați în Turcia, sub acuzația de terorism

 

Proteste Turcia_capturza Al Jazeera

Publicitate

Poliția din Turcia a arestat duminică mai mulți jurnaliști cu experiență, directori din zona  de media și un scenarist care scrie pentru un post de televiziune, sub acuzații de terorism, anunță CNN.

Cei arestați sunt persoane a căror imagine este asociată cu mișcare religioasă Gulen, ai cărei adepți au o rețea activă de școli și diverse afaceri. Guvernul acuză mișcarea că s-ar fi infiltrat în zona poliției și în justiție.

Printre cei reținuți se numără și redactorul-șef al Zaman, cel mai mare ziar din țară, mai menționează sursa citată.

„Se iau măsuri care vizează ziare, televiziuni şi canale media pentru a le închide gura celor care critică. Se dau legi, toată lumea e suspectă, iar pasul următor este suspendarea Parlamentului, pentru că libertatea de expresie se bazează pe doi piloni. Unul este presa, celălalt e Parlamentul”, a spus Ekrem Dumanli, redactor-şef al ziarului „Zaman”, potrivit Digi24.

Poliția, care a făcut arestările ieri dimineață, a fost întâmpinată de zeci de protestatari care strigau „o presă liberă nu poate fi redusă la tăcere”.

În ultimul an, guvernul turc a dus o campanie împotriva liderului spiritual Fethullah Gulen, care trăiește în exil în munții Pocono din Pennsylvania.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu