Skip to main content

Publisherii online locali încep contraatacul la Google. S-a lansat Agora, unde sunt deja Ringier, Mediafax, InternetCorp și site-urile Antena Group

 
Publisherii online locali încep contraatacul la Google. S-a lansat Agora, unde sunt deja Ringier, Mediafax, InternetCorp și site-urile Antena Group
internet

UPC fibra pocketinet

Publicitate

Peste 60 de site-uri din România s-au asociat în proiectul Agora, o platformă menită să contracareze Google Display.

Proiectul Agora a fost lansat ieri de TailWind, companie din cadrul ThinkDigital Group și este coordonat de Adrian Motârlichie, fostul director de proiect SATI la Biroul Român de Audit Transmedia.

Publisheri cu portofoliu consistent de site-uri au intrat deja în proiect: Ringier România, Mediafax Group, Internet Corp., Digital Antena Group, Convergent Media, Burda Romania și ThinkDigital.

Project Agora este un marketplace format de mari publisheri cu conținut premium, care este bazat pe principiile negocierii directe și în timp real a spațiilor publicitare online.

Proiectul, bazat pe tehnologia AppNexus, oferă opțiuni de targetare foarte exacte, bazate nu pe fiecare site în mod specific, ci în funcție de anumite audiențe particulare (de exemplu, pasionați de cumpărături online, părinți, pasionați IT&C etc), indiferent de site-ul din proiect în care se găsește utilizatorul vizat.

Proiecte asemănătoare au fost dezvoltate și pe alte piețe (Franța e un exemplu), unde publisherii locali și-au dezvoltat platforme care să ofere o alternativă la Google.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu