Skip to main content

Teodor Tiţă, despre cum a fost pedepsită redacţia care a dezvăluit plagiatul lui Ponta: „Minionii lui Victor Ponta au distrus întreaga redacţie de online a TVR”

 
minions
minions

minions
Minionii din filmul animat „Sunt un mic ticălos”

Publicitate

Jurnalistul Teodor Tiţă, care a dezvoltat proiectul online TVR Info, alături de Mona Dîrţu (director TVR Interactiv) şi Alexandra Bădicioiu (jurnalist), a povestit într-o postare pe blog despre cum a avut de suferit redacţia site-ului după publicarea ştirii despre plagierea lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta. Postarea vine după ce, astăzi, Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor în drept.

„În 2012, minionii lui Victor Ponta au distrus întreaga redacţie de online a TVR a cărei unică vină era publicarea acuzaţiilor de plagiat la adresa premierului. Felul în care au intervenit a fost brutal, şocant pe alocuri şi fără niciun fel de nuanţă. Era o acţiune de pedepsire. Atât.”, scrie Tiţă pe blogul său.

Minionii sunt personajele extrem de supuse din filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos”.

„Azi, Victor Ponta renunţă la doctorat şi îl văd felicitat pentru că i-a venit mintea la cap. “Mai bine mai târziu decât niciodată”. Nimic despre beneficiile de care titularul a avut parte. Nimic despre pagubele pe care această întâmplare le-a produs. Nimic despre consecinţe. Şi când spun pagube, mă gândesc la cele cuantificabile (slujbe pierdute, cariere deturnate etc) dar şi la cele mai greu de evaluat: laşităţile, privirile piezişe şi, mai ales, alegerile imposibile pe care oamenii implicaţi în toată afacerea asta au fost obligaţi să le facă.”, mai spune el.

„Sper ca măcar de data asta TVR să îşi asume meritul pentru ştirea aia.”, mai spune Tiţă în final.

După publicarea pe site-ul TVR Info a ştiri despre acuzaţiile de plagiat din vara lui 2012, conducerea TVR Interactiv a fost luată din mâinile Monei Dîrţu şi preluată de Monica Ghiurco (detalii AICI). Decizia a fost luată de preşedintele TVR de atunci, proaspăt numit, Claudiu Săftoiu. Cu puţin timp înainte, preşedintele Interimar, Radu Călin Cristea (acum membru CNA), a convocat-o pe Mona Dârţu la o discuţie pentru a-i cere explicaţii despre ştirea în cauză. După aceea, Radu Călin Cristea a dat un comunicat de presă în care arăta că postul TVR INFO şi site-ul tvrinfo.ro sunt două entităţi distincte, după care s-a referit, într-o declaraţie pentru hotnews.ro, la “autonomia editorială stranie” a jurnaliştilor din redacţia site-ului de ştiri, care “pot să scrie ce cred ei de cuviinţă”. (detalii, AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • offthe record offthe record
    Bravos, Tita, toti incompetentii se plang ca sunt persecutati politic. Ai primit o servita cu plagiatul lui Ponta si dupa aia te-ai crezut mare ziarist. Dupa care te-ai dus la Digi 24 si se vede ce profesionist arata site-ul ala saracutul dupa plecarea ta. Sa vedem ce faci la Metropotam, un site de goning out, cacomentator politic ce esti. :))
  • nadia nitov nadia nitov
    @votantul- corect! si dupa ce n-a mai fost pdg s-a "multumit" sa fie redactor-sef la cultural fara sa dea vreun examen sau sa prezinte un vreun proiect. o hahalera aservita politic si pentru ca prin forte proprii ar muri de foame! n-are obraz sa-i crape si nu stie ce-i aia rusine.
  • Votantul Votantul
    Iar Radu Calin Cristea,omul lui Pictor Vonta ,e mare la C.N.A!Si am vazut ce poate !!!!!Ma mir ca nu le crapa obrazul !
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Am modificat. Mulțumesc
  • Ana Ana
    O cheamă Mona Dîrţu nu Dârţu, iar departamentul se numea Interactiv, nu Interactive.

Trimite un comentariu

sus