Skip to main content

Teodor Tiță, despre cum a fost pedepsită redacția care a dezvăluit plagiatul lui Ponta: „Minionii lui Victor Ponta au distrus întreaga redacţie de online a TVR”

 

minions
Minionii din filmul animat „Sunt un mic ticălos”

Publicitate

Jurnalistul Teodor Tiță, care a dezvoltat proiectul online TVR Info, alături de Mona Dîrțu (director TVR Interactiv) și Alexandra Bădicioiu (jurnalist), a povestit într-o postare pe blog despre cum a avut de suferit redacția site-ului după publicarea știrii despre plagierea lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta. Postarea vine după ce, astăzi, Ponta a anunțat că renunță la titlul de doctor în drept.

„În 2012, minionii lui Victor Ponta au distrus întreaga redacţie de online a TVR a cărei unică vină era publicarea acuzaţiilor de plagiat la adresa premierului. Felul în care au intervenit a fost brutal, şocant pe alocuri şi fără niciun fel de nuanţă. Era o acţiune de pedepsire. Atât.”, scrie Tiță pe blogul său.

Minionii sunt personajele extrem de supuse din filmul de animație „Sunt un mic ticălos”.

„Azi, Victor Ponta renunţă la doctorat şi îl văd felicitat pentru că i-a venit mintea la cap. “Mai bine mai târziu decât niciodată”. Nimic despre beneficiile de care titularul a avut parte. Nimic despre pagubele pe care această întâmplare le-a produs. Nimic despre consecinţe. Şi când spun pagube, mă gândesc la cele cuantificabile (slujbe pierdute, cariere deturnate etc) dar şi la cele mai greu de evaluat: laşităţile, privirile piezişe şi, mai ales, alegerile imposibile pe care oamenii implicaţi în toată afacerea asta au fost obligaţi să le facă.”, mai spune el.

„Sper ca măcar de data asta TVR să îşi asume meritul pentru ştirea aia.”, mai spune Tiță în final.

După publicarea pe site-ul TVR Info a știri despre acuzațiile de plagiat din vara lui 2012, conducerea TVR Interactiv a fost luată din mâinile Monei Dîrțu și preluată de Monica Ghiurco (detalii AICI). Decizia a fost luată de președintele TVR de atunci, proaspăt numit, Claudiu Săftoiu. Cu puțin timp înainte, președintele Interimar, Radu Călin Cristea (acum membru CNA), a convocat-o pe Mona Dârțu la o discuție pentru a-i cere explicații despre știrea în cauză. După aceea, Radu Călin Cristea a dat un comunicat de presă în care arăta că postul TVR INFO și site-ul tvrinfo.ro sunt două entități distincte, după care s-a referit, într-o declarație pentru hotnews.ro, la “autonomia editorială stranie” a jurnaliștilor din redacția site-ului de știri, care “pot să scrie ce cred ei de cuviință”. (detalii, AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Bravos, Tita, toti incompetentii se plang ca sunt persecutati politic. Ai primit o servita cu plagiatul lui Ponta si dupa aia te-ai crezut mare ziarist. Dupa care te-ai dus la Digi 24 si se vede ce profesionist arata site-ul ala saracutul dupa plecarea ta. Sa vedem ce faci la Metropotam, un site de goning out, cacomentator politic ce esti. :))
  • @votantul- corect! si dupa ce n-a mai fost pdg s-a "multumit" sa fie redactor-sef la cultural fara sa dea vreun examen sau sa prezinte un vreun proiect. o hahalera aservita politic si pentru ca prin forte proprii ar muri de foame! n-are obraz sa-i crape si nu stie ce-i aia rusine.

Trimite un comentariu