Skip to main content

Bogdan Prăjișteanu, Antena Group: Rebate-ul este benefic, atat timp cat produce o relatie de tip win-win

 

bogdan-prajisteanu2

Publicitate

“Rebate-ul este benefic, atat timp cat produce o relatie de tip win-win in mod transparent si ajuta la stimularea in mod armonios a relatiilor comerciale intre doi jucatori”, a declarat pentru HotNews Bogdan Prăjișteanu, numit în poziția de director comercial Antena Group.

Bogdan Prăjișteanu:

“E OK rebate-ul in toate tipurile de publicitate atat timp cat exista o abordare in care toti jucatorii (client - furnizor de continut media - agentie) au un castig. Legea si-a dorit sa transparentizeze piata si a si facut–o pentru TV.

Nivelul de rebate este un calcul economic facut de fiecare furnizor de continut si care reflecta o relatie comerciala sanatoasa, nu exista un etalon pentru acest nivel maxim care presupune multi factori cum ar istoricul relatiei, volumele derulate, dar si termenele de plata.”

Bogdan Prăjișteanu era director al MEC în perioada în care Consiliul Concurenței a demarat ancheta împotriva agențiilor de media, ulterior amendate pentru asociere de tip cartel pentru “scoaterea de pe piață a concurentului The Group”. MEC era una dintre agențiile care discutau despre “lipsa de etică a The Group”

Există “agenții neetice” pe piață? Dacă da, cum va lucra cu ele?

“Vom lucra cu toate agentiile, intr-un cadru legal transparent si intr-o relatie de tip win-win”, a spus Prăjișteanu pentru HotNews.

Declarațiile complete, pe HotNews.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • poate- i aminteste cineva lui Bogdan ca rebate-ul fiind interzis/ilegal in Ro de cand cu ORDONANTA 25 ( numita si Voiculescu ) nu mai putem vorbi de win-win. e simplu , exista un singur contract intre client si "furnizorul de continut media " in cadrul caruia se stabilesc toate elementele comerciale : pret, volum , discount de volum , termene de plata , etc. ramane la latitudinea clientului pt care agentia a obtinut conditii favorabile sa o ( ras ) plateasca pe aceasta dupa cum doreste. dar rebate-ul obtinut de agentie de la statie in baza volumului cumulat al clientilor pe care-i reprezinta , in principiu, este ilegal. nu mai spun de reticenta agentiilor de a intra intr-o astfel de combinatie cu Intact/Prajisteanu.asa ca mai subtire cu win-win-ul pe scari sau vorbiti cu Victor Viorel sa schimbe Ordonanta !

Trimite un comentariu