Skip to main content

Din grupul lui Sârbu: Alerria își cere insolvența. Editorul lui The One i-o cere Mediafax SA

 

adrian sarbu (1) - Copy

Publicitate

Aglomerație de Alerria Management, companie deținută de Adrian Sârbu, și-a cerut insolvența. Compania a depus o cerere în acest sens la data de 22 ianuarie, iar primul termen a fost stabilit pentru 29 ianuarie anunță DailyBusiness.ro. 

Mai mult, la o zi după această cerere, și Publione, companie care editează revista The One, cere insolvența Mediafax SA (societatea diferită de Mediafax Group).

Mediafax SA este societatea despre care paginademedia.ro scria săptămâna trecută că a trecut printr-o serie de schimbări administrative publicate în Monitorul Oficial (pe larg, AICI). Astfel, Adrian Sârbu a devenit director general al Mediafax. Totodată, Sârbu, acționar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, a devenit și administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruță, aflată în arest preventiv.

Aceasta a fost reținută pe 12 decembrie, pentru 30 de zile, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Ea este încă în arest, după ce Parchetul de pe Înalta Curte de Justiție și Casație a decis prelungirea mandarului de arest preventiv, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Documentul din Monitorul Oficial vorbește și despre un contract de ipotecă încheiat între Mediafax și ING.

Mediafax, societate detinuta de Adrian Sarbu, a incheiat in data de 8 septembrie 2014 cu ING Bank un contract care are ca obiect constituirea unei ipoteci mobiliare asupra tuturor mărcilor deținute de Mediafax, în vederea garantării unui contract de credit încheiat cu această bancă  la data de 12.11.2001.”

Luna trecută, o altă companie a lui Adrian Sârbu a intrat în insolvență. Este vorba despre Mediafax Group, companie de media care reunește mai multe titluri din presă, precum Ziarul Financiar, Business Magazin și Gandul.info.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu