Skip to main content

Din grupul lui Sârbu: Alerria îşi cere insolvenţa. Editorul lui The One i-o cere Mediafax SA

 
adrian sarbu (1) - Copy
adrian sarbu (1) - Copy

adrian sarbu (1) - Copy

Publicitate

Aglomeraţie de Alerria Management, companie deţinută de Adrian Sârbu, şi-a cerut insolvenţa. Compania a depus o cerere în acest sens la data de 22 ianuarie, iar primul termen a fost stabilit pentru 29 ianuarie anunţă DailyBusiness.ro. 

Mai mult, la o zi după această cerere, şi Publione, companie care editează revista The One, cere insolvenţa Mediafax SA (societatea diferită de Mediafax Group).

Mediafax SA este societatea despre care paginademedia.ro scria săptămâna trecută că a trecut printr-o serie de schimbări administrative publicate în Monitorul Oficial (pe larg, AICI). Astfel, Adrian Sârbu a devenit director general al Mediafax. Totodată, Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, a devenit şi administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruţă, aflată în arest preventiv.

Aceasta a fost reţinută pe 12 decembrie, pentru 30 de zile, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ea este încă în arest, după ce Parchetul de pe Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis prelungirea mandarului de arest preventiv, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Documentul din Monitorul Oficial vorbeşte şi despre un contract de ipotecă încheiat între Mediafax şi ING.

Mediafax, societate detinuta de Adrian Sarbu, a incheiat in data de 8 septembrie 2014 cu ING Bank un contract care are ca obiect constituirea unei ipoteci mobiliare asupra tuturor mărcilor deţinute de Mediafax, în vederea garantării unui contract de credit încheiat cu această bancă  la data de 12.11.2001.”

Luna trecută, o altă companie a lui Adrian Sârbu a intrat în insolvenţă. Este vorba despre Mediafax Group, companie de media care reuneşte mai multe titluri din presă, precum Ziarul Financiar, Business Magazin şi Gandul.info.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dani Dani
    Subscriu, ceva nu-i ok in titlul ala.
  • ghita ghita
    Cu toata bunavointa, nu inteleg ultima parte a titlului.

Trimite un comentariu

sus