Skip to main content

Discovery Channel difuzează programul O zi la Auschwitz, la 70 de ani de la Holocaust

 
Kitty Moxon  Kitty Moxon
Kitty Moxon Kitty Moxon

Kitty Moxon  Kitty Moxon

Publicitate

Discovery Channel comemorează 70 de ani de la Holocaust, difuzând producţia O zi la Auschwitz, un program special de o oră despre experienţa lui Kitty Hart-Morton, una dintre supravieţuitoarele lagărului de la Auschwitz. Programul va fi difuzat duminică, 25 ianuarie, de la ora 20.00.

La 70 de ani dupa eliberarea ei, Kitty Hart-Moxon se întoarce pentru o ultimă dată la Auschwitz-Birkenau. Ea este însoţită de două eleve, Natalia si Lydia, 16 ani, varsta pe care o avea si Kitty Hart-Moxon când a fost trimisă în lagăr.

Kitty Hart-Moxon a fost trimisa împreuna cu mama ei la Auschwitz-Birkenau, ca prizonier politic. Dupa ce au supravieţuit timp de doi ani în acest lagăr al morţii, Kitty şi mama ei au fost transferate într-un lagăr de muncă din apropiere de Wroclaw, Polonia, apoi trimise într-un marş al morţii în Munţii Sudeti, fără alimente sau adăpost.

Rămase în final în grupul de numai 200 de prizonieri supravieţuitori ai acestui traseu, pe care iniţial porniseră 10.000 de oameni, Kitty şi mama ei au fost încuiate într-un camion pentru vite şi trimise la Bergen-Belsen. După război, Hart-Moxon şi mama ei au imigrat în Anglia, unde în 2003 Hart-Moxon a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic, acordat de Regina Elisabeta a II-a pentru o viaţă dedicata ideii de a educa publicul cu privire la Holocaust.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marinela Marinela
    Mare pacat ca acest post foarte urmarit si apreciat la nivel international nu poate fi vazut daca ai cablu de la rds. Trebuie sa fii abonat upc ca acolo il transmit. Nu inteleg cum functioneaza asta deloc

Trimite un comentariu

sus