Skip to main content

FOTO. Presa din România despre atacurile de la Charlie. Evz: Nu trageți în presă. GSP: „Cu o bucată de hârtie nu tai pe nimeni la gât”

 

evz
Presa din România este alături de cea din Franța. Ziarele de la noi au deschis edițiile de astăzi cu tragedia de la Paris, în care 10 ziariști ai publicației satirice Charlie Hebdo și doi polițiști au fost executați de islamiști.

Publicitate

Gazeta Sporturilor aduce un omagiu celor 12 oameni asasinați și pune pe prima pagină o caricatură semnată de Emil Mierlă. Caricaturistul Gazetei se semnează de regulă nu cu numele, ci cu o mierlă pe care o așterne în colțul paginii, așa că a desenat 12 mierle care pleacă spre cer. „Este forma lui de a spune ce simte cînd 12 oameni au fost uciși pentru că alții s-au considerat ofensați de desenele pe care le concep. În memoria lor, caricaturistul Emil Mierlă a schițat această copertă a Gazetei de azi”, anunță reprezentanții Gazetei.

Publicația a ales să atașeze imaginii un citat care-i aparține lui Charb (caricaturist și director al săptămânalului Charlie Hebdo): „Cu o bucată de hârtie nu tai pe nimeni la gât”.

Și Evenimentul zilei publică o caricatură sugestivă pe prima pagină, cu titlul „Nu trageți în presă”.

Adevărul are ca subiect principal pe prima pagină interviul cu Klaus Iohannis pe care l-a realizat ieri la Adevărul Live. Atentatul de la Paris are doar o trimitere pe prima pagină.

România liberă deschide ediția de astăzi tot cu tragedia din Franța. „Masacrul de la Paris, o lovitură care poate marca civilizația occidentală”, a titrat publicația.

Gazeta Sporturilor_gsp_08.01.2015

rl

adevarul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu