Skip to main content

Marius Panțu, fost cameraman Digi 24, a câștigat procesul cu postul TV și va primi salariul pe doi ani.

 

Publicitate

Marius Panțu, fost cameraman Digi 24 Constanța, a câștigat procesul cu postul de știri după ce a fost concediat în urmă cu doi ani. În martie 2013, Marius Panțu a fost concediat de la postul Digi 24, în urma unui reportaj despre care Paginademedia.ro a scris aici. Detalii, în articol.

Potrivit hotărârii instanței, va primi salariul din ultimii doi ani, adică “peste 800 de milioane”, potrivit lui Panțu. Totodată, instanța obligă RCS la plata cheltuielilor de judecată.

Soluția instanței:

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Panțu Marius în contradictoriu cu pârâta SC RCS&RDS SA. Anulează decizia nr.2921/28.02.2013 şi decizia nr. DJ 4277/28.03.2013 emise de pârâtă.

Ia act de renunţarea reclamantului la judecata cererii privind reintegrarea în postul deţinut anterior.

Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelelte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 1.03.2013 şi până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4060 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

 

Pe 28 ianuarie 2015, instanța a respins apelul și a stabilit că RCS să plătească cheltuielile de judecată de încă 2.200 de lei.

"Respinge ca nefondat apelul pârâtei. Admite apelul reclamantului. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că înlătură din cuprinsul acesteia considerentele privind nerespectarea dreptului de preaviz. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Obligă pârâta către reclamant la 2.232 lei cheltuieli de judecată – onorariu avocat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.01.2015"

Istoria cazului Marius Panțu – RCS. Totul a pornit de la un reportaj la un Târg de Mărțișoare

La sfârșitul lui 2013, Digi 24 difuza un reportaj de la un târg de mărțișoare din Constanța. În reportaj, se vorbea cum “Dorian nu a lăsat cumpărăturile de mărțișor pe ultima sută de metri și a venit încă din prima zi a târgului pentru a găsi cadoul perfect pentru iubita lui”. Dorian apărea și în cadru, cu burtiera “cumpărător”.

Cel care apărea în reportaj - Dorian Hapurnea – era, de fapt, unul dintre partenerii organizării Târgului. El declara la vremea respectivă că “ideea a fost a cameramanului”, adică a lui Marius Panțu, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Ulterior, Digi 24 a anunțat că autorii reportajului nu vor mai face parte din echipa postului.

La rândul lui, Marius Panțu declara pentru Paginademedia.ro că nu îl cunoștea pe Dorian Hapurnea și că nici reporterul nu a știut de implicarea lui în organizarea târgului. Potrivit lui Panțu, Hapurnea este cel care s-a oferit să ajute.

Marius Panțu:

“În timp ce eu îmi pregăteam echipamentul de filmat, m-am trezit cu acest individ împreună cu respectiva doamnă consultant în fața camerei, aduși de colega mea, și am început filmarea, neștiind ce aranjament verbal făcuse reporterul cu aceștia.

În timp ce înregistram acea ambianță, să zicem regizată (deși el se oferise să o ajute pe reportera fără a îi preciza calitatea în care este acolo), a intrat o bătrânică în cadrul meu și am rugat pe cei doi dacă putem relua acea ambianță ca să fie bună din punct de vedere al imaginii”, spunea Marius Panțu. Poziția integrală, aici.

Marius Panțu a fost concediat de la postul Digi 24 și a acționat în judecată canalul de știri pentru această decizie.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Ai dracu de frustrati si invidiosi mai sunt romanii atunci cand vad ca cineva a reusit sa-si faca dreptate.Natie de curatatori de scame.
 • @Tudorica Nu vreau sa te jignesc, dar gândești asa si nu ai nimic cu tipul, atunci chiar pot sa spun, ca ai mintea odihnita. Daca nu stii, iti spun eu. Intr-o televiziune reporterul face documentarea pe teren iar operatorul filmează ce spune si ce hotărăște acesta. in cazul de fata de ce vorbești doar ca sa te afli in treaba? Devii penibil, crede-ma.
 • Eu iti inteleg frustrarea Adriane. Nu inteleg ce are de-a face stirea de acum, ca a castigat un proces, cu mizeriile postate de tine pe youtube. Toata lumea din Constanta si nu numai, stie si despre tine, ce fel de"jurnalist" esti. Eu zic sa nu mai stai ascuns ca lasii dupa un nickname fictiv. Am observat ca si pe reporter virtual ai postat tot acelas comentariu. Se vede de la o posta ca te"chinui" asa cum stii tu cel mai bine sa il discreditezi pe tip. Pe cat esti pe cat de las, pe atat esti si de josnic.
 • @Mihai
  Prietene, hai să-ți arăt eu cine este Marius Panțu cu ceva "palpabil" nu cu o gargară ieftină cum faci tu!
  O să atașez 2 link-uri cu niște filmulețe de pe youtube.
  În primul link este o știre de la Realitatea TV cu o furtună de nisip.
  În al doilea link se observă din ce motiv se creează acea furtună de nisip.
  Apoi aștept să văd ce aberații mai aberezi!
  Ca fapt divers, cei care îl cunosc și i-au fost colegi, nu prea au cuvinte de laudă la adresa lui Marius Panțu.

  PS. Dacă îmi aduc aminte, mai era un "mihai" pe aici care abera pe tema televizării Ligii 1 și spunea că abonații RCS-RDS și-au luat țeapă că nu s-au dus la UPC sau la Romtelecom. Tare am impresia că tot tu erai acel user.

  https://www.youtube.com/watch?v=xZbL1zvRuQg
  https://www.youtube.com/watch?v=5A_OgUlMJw0
 • NU POT SA CRED!!!!!!!!!! CE JUDECATORI AU FOST AIA, FRATE???????????????? TRUCHEAZA STIRI IN CIRDASIE CU INTERVIEVATUL, SI ACUM PRIMESTE SI BANI? DE CE NU A VRUT SA ISI REIA ACTIVITATEA LA DIGI CONSTANTA?
 • Cel mai trist si ce e de observat e ca legile chiar sunt tampite, pai cum sa pui o companie sa plateasca salar unui om dat afara bani pentru care el nu a miscat un deget. Asta e drept?

  Inteleg despagubiri morale mai ales daca a fost dat afara ilegal sau o amenda DAR OAMENI BUNI ACEL OM NU A LUCRAT PENTRU BANI AIA.

  Sigur il felicit si eu ca si-a cautat dreptatea in instanta si poate fi un exemplu si pentru alti colegi de presa care sunt calcati in picioare de "patroni".
 • @Florin Avramescu Daca citeai mai cu atentie, ai fi vazut ca omul este cameraman nu reporter, ca sa "prefabrice" cum zici tu stiri. Sincer nu iti inteleg frustrarea.....
 • Felicitari pentru curajul pe care l-ai avut. Daca toti ar face ca tine, sigur angajatorii nu ar mai trata angajatii ca pe niste gunoaie pe care sa le arunce cand vor, la cosul de gunoi. Despre „prietenul” Adrian Boioglu, stie toata lumea ce caracter infect are. Ar merita acum sa il tarai si pe el alaturi de Dorian Hapurnea prin instante. Dar pana una alta, sa stii ca Dumnezeu nu doarme si din cate stiu l-au dat afara si de la Realitatea.

Trimite un comentariu