Skip to main content

(P) Romania Casting Call, o nouă abordare a castingurilor

 

RCC

Publicitate

(P) Piața media din România a evoluat vizibil în ultimii ani, iar cererea de oameni talentați precum dansatori, actori, voci bune sau copii crește cu fiecare producție video: spot, un film de lung metraj sau o emisiune de divertisment.

Odată cu avalanșa de castinguri, anunțuri și noutăți aflate de la cunoștințe, prieteni sau de pe Facebook, intervine nevoia unui nod de legătură, care să unească oamenii talentați cu cei care au nevoie de talentul lor. Aici intervin agențiile de casting, care au însă dezavantajul de a îngreuna de multe ori comunicarea dintre cele două părți.

Laura Mușat, studentă în ultimul an la o facultate de Productie de Film & TV din Londra, a simțit nevoia să puna bazele unei platforme online de casting, care să faciliteze legătura dintre angajatori și cei dornici să se afirme:

"Unul dintre lucrurile esențiale care lipsesc de pe piața media din România este o baza online de casting profesională, după model occidental, care să acopere multiple domenii din industria media, oferind astfel o paleta mult mai largă de job-uri. Asta incercam sa facem noi acum, cu Romania Casting Call.

A luat astfel naștere Romania Casting Call, o platformă online de casting care acoperă multiple categorii, printre care: dans, actorie, voice-over, fotografie, modelling dar și categorii speciale ca echipele de filmare și copiii.

Totul funcționează rapid, angajatorul intră în legatură directă cu talentul ales, iar cel din urmă are control total asupra castingurilor la care aplică.

În afara castingurilor pe care le pune la dispoziție, Romania Casting Call îi poate ajuta atât pe abonații săi să obțină certificările necesare, cu ajutorul colaboratorilor acreditați, cât si pe angajatori să câștige timp, lucrând la cele mai înalte standarde de profesionalism.

În perioada Septembrie 2014 – Septembrie 2015, înscrierea în baza de date a platformei este gratuită. Mai multe informații pe www.romaniacastingcall.com

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • sper sa fie mai bine cu platformele astea de casting online decat este cu agentiile de casting clasice. dupa ce ca isi bat joc de probele pe care le dau cu cei care vin la casting mai iau si niste comisioane uriase pe deasupra. si asta in conditiile in care percp taxa de casting de la casele de productie. m-am trezit in situatia in care pentru acelasi rol, cei de la casa de productie mi-au oferit o suma iar cand am fost sunat de la MRA casting am primit jumatate din suma respectiva, vezi domne taxe si comisionul agentiei de 30%. nu e cam mult domnule Ionescu? va scoateti parleala pe spatele nostru?

Trimite un comentariu