Skip to main content

Pro TV Chișinău prezintă scuze publice pentru o știre despre viața intimă a unei profesoare

 

pro tv chisinauPostul Pro TV a fost aspru criticat de mai multe ONG-uri după ce a difuzat pe post, săptămâna trecută, o știre despre o profesoară filmată în timp ce îi făcea sex oral iubitului. Postul de televiziune a fost astfel nevoit să-și prezinte scuze publice. În știre se mai menționa că filmulețul a a ajuns pe site-uri porno după ce aceasta s-a despărțit de iubitul ei - un bărbat din România, iar acesta a vrut să se răzbune. Postul a prezentat filmulețul însă blurat.

Publicitate

După prezentarea știrii, 28 de ONG-uri au declarat boicot postului de televiziune, considerând că „a fost încălcată demnitatea umană, dreptul la viață privată și a fost sfidat Codul deontologic al jurnalistului, după cum anunță site-ul topmedia.md. Boicotul consta în refuzul de a trimite comunicate de presă de către cele 28 de ONG-uri sau a invitațiilor la evenimente.

Ulterior acestor declarații, Pro TV a publicat pe site scuze publice pentru știrea cu profesoara. „PRO TV Chișinău regretă aceste erori și cere scuze de la profesoara din Ungheni și de la toți cei care au fost ofensați de difuzarea acestor materiale.”, se arată în mesajul postului.

„Mai multe organizatii non-guvernamentale, inclusiv de media, s-au implicat in aceasta discutie si s-au aratat dezamagite si nemultumite de modul in care PRO TV Chisinau a tratat acest subiect. Le invitam sa participe in continuare la dezbateri, ca sa stabilim impreuna reguli clare despre cum subiecte de interes public care implica viata privata sa fie tratate de catre jurnalisti. Apreciem modul in care colaboram cu aceste organizatii non-guvernamentale si le multumim pentru sprijinul pe care l-am simtit din partea lor atunci cand am avut nevoie.”, au mai adăugat reprezentanții postului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • postul tv si-a cerut scuze. Antenele au facut asta in cazul Andei Calugareanu? Nu, ba chiar a dat in judecata paginademedia.
  • Este intolerabil asa ceva, sa te ie de viata privata a unei persoane si mai ales ce a facut, a facut ce face toata lumea, nu vad unde este stirea.
  • Asta a fost ProTv-ul din totdeauna! Numai mizerii .Price pentru audienta.Culmea e ca in Romania nu cred ca s-ar fi unit lumea impotriva lor ca in Moldova.Bravo lor!
  • Se pare ca in R Moldova publicul consumator de televiziune nu este la fel de ”emancipat” la fel ca cel din România, care acceptă orice mizerie marca Pro ori Antena...asta pentru că și Antenuțele au prezentat - în ultimul an, cel puțin - a se vedea derapajele de la Acces Direct - multe situații penibile, a se vedea cazul fiicei Andei Călugăreanu...iar ONGurile nu s-au ofuscat mai deloc...
  • mile.2005
    corect, ce mizerabili sunt cei de la antene, sunt pe alta planeta. doar extraterestrii se uita la antene

Trimite un comentariu