Skip to main content

Șefa CNA: Există suspiciuni de sesizări de la persoane fictive. Două reclamații sunt suspectate

 
Șefa CNA: Există suspiciuni de sesizări de la persoane fictive. Două reclamații sunt suspectate
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz

Sursa foto: Epochtimes
Sursa foto: Epochtimes

Publicitate

PREMIERĂ. Președintele CNA, Laura Georgescu, a adus pentru prima dată în fața Consiliului discuția despre sesizări suspectate a veni din partea unor identități fictive. Președintele CNA a dorit să supună votului dacă acestea pot sau nu să fie luate în considerare, având în vedere suspiciunile care planează asupra lor.

În urma discuțiilor purtate în timpul ședinței, s-a menționat că respectiva persoană, L.I., ar mai fi trimis o sesizare, în noiembrie, legată de Etno TV, care ar fi ajuns în atenția DNA.

După 40 de minute de discuții în contradictoriu, subiectul nu a mai fost supus la vot, iar Monica Gubernat, membru CNA, a decis să preia ca o autosesizare cele două reclamații suspectat a fi fictive. Reclamațiile sunt pentru emisiunea Estrada TV și au ca obiect o posibilă încălcare a legislației audiovizuale în ceea ce privește publicitatea și teleshoppingul.

Președintele CNA, suspecctat că ar fi instigat la sesizări nereale. Atenționarea Laurei Georgescu vine într-o perioadă în care ea însăși este suspectată că a instigat la astfel de reclamații. Președintele CNA Laura Georgescu este urmărită penal de Direcția Națională Anticorupție, fiind suspectată că ar fi instigat mai multe persoane să facă sesizări cu date nereale.

În acest sens, procurorii DNA au făcut percheziții în mai multe birouri din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului, la data de 30 octombrie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Din discuțiile pe această temă de la CNA:

Florin Gabrea, membru CNA -

Nu știu de unde vin informațiile că identitatea doamnei e confuză sau că nu e reală. Dacă această identitate este falsă nu are rost să discutăm niciun fel de conținut. Cu atât mai puțin să ne asumăm ceva scris de nu știu cine.

Laura Georgescu, președintele CNA - Mie mi-a adus la cunoștință doamna Mierlea.

Valentin Jucan, membru CNA - Noi, în CNA, nu avem mandat de a stabili care petent există sau nu, la ce adresă locuiește, câtă gramatică știe. Obligația mea este de a da citire părții de jos, în care reclamă ceva. Eu nu votez în funcție de ce reclamă persoana, de limbajul, sau de cunoștințele pe care le are în materie de audiovizual. Noi avem obligația să avem un raport de monitorizare și noi să luăm o decizie în funcție de ceea ce vedem. Faptul că o reclamație are un petent care se dovedește a fi unul fictiv, nu contează.

Monica Gubernat – Aveți dreptate, domnule Jucan, însă putem pierde un proces pe procedură.

Radu Călin Cristea, membru CNA – Acest caz confirmă obsesiile mele legat de această modalitate prin care se pot formula sesizări la CNA. Mă delimitez de domnul Jucan care spune că absolut oricine poate trimite sesizări. Într-un termen cât mai scurt cu putință, formularele trebuie să fie mult mai riguroase și datele de identificare sporite, astfel încât responsabilitatea celui care scrie CNA-ului să fie mult mai mare.

Lorand Turoș – Eu sunt și cu dl Cristea și cu dl Jucan. Cred că la baza eventualelor sancțiuni stă raportul de monitorizare, respectiv încălcarea legii. Dacă putem sau nu identifica persoana denunțătoare, nicidecum nu exonerează radiodifuzorul. Au existat cazuri când instituția noastră a primit zeci de reclamații de la persoane neidentificabile sau necunoscute.

Valentin Jucan – Avem în format electronic o sesizare. Ea este legal înregistrată și dacă consiliul își asumă aceste sesizări din punctul meu de vedere va fi un fals grosolan.

Florin Gabrea - De ce purtăm aceste discuții? De ce nu am dat curs plângerii?

Laura Georgescu  - În secunda în care am făcut acea notă, am consultat serviciul Juridic și Reglementări. Domnul Ciobanu, vă rog frumos, mi-ați spus foarte clar că normal este să întreb consiliul dacă își asumă pe art 10, alineat 5, conținutul.

Valentin Jucan - Eu nu voi participa la acest vot deoarece consider că dăm un vot ca CNA să-și facă treaba. Nu mi se pare votul statutar.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • mama, ce chestie! doua persoane fictive au facut sesizari la CNA! madama e atacata de fictivi! :) sariti, ca-i jale! :) dar sesizarile alea nefictive care cerau ca instigarile la crime sa fie pedepsite cum au fost tratate de georgeasca? cu apa de ploaie. :( sesizai de mere si ea iti raspundea de pere. dar totul devine un suspans cand primeste 2 sesizari fictive. bleah!

Trimite un comentariu