Skip to main content

Oscar 2015 în Statele Unite, cea mai mică audiență din ultimii șase ani

 

Foto: cnbc.com
Foto: cnbc.com

Publicitate

Gala de decernare a premiilor Oscar nu i-a impresionat prea tare pe americani. Evenimentul dedicat industriei cinematografice, difuzat în Statele Unite ale Americii de postul ABC, a avut cea mai mica audienta din ultimii șase ani, potrivit variety.com, care citează cifre furnizate de compania Nielsen.

Scăderea înregistrată de ceremonia de acordare a trofeelor Oscar a fost de circa 16%, față de anul 2009.

Cifre, comparate cu ultimii șase ani. La nivel național, evenimentul dedicat premiilor Academiei Americane de Film a fost urmărit, în medie, de 36,6 milioane de telespectatori, cu un rating de 10,8 (în rândul publicului cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani - audiența a scăzut cu 16% și, respectiv, 18% fațâ de anul trecut).

La nivel total, televiziunea ABC a înregistrat cel mai mic număr de telespectatori din ultimii șase ani.

În ciuda declinului, subiectul Oscarurilor a furnizat cea mai bună audiență pe divertisment, din ultimele 51 de săptămâni.

Astfel, Oscarul a reușit să surclaseze premiile Grammy (difuzate de CBS), dar și Golden Globe (NBC) - urmărite de 19,3 milioane de telespectatori.

CONTEXT. Gala premiilor Oscar 2014. 

Gala Premiilor Oscar, de anul trecut, prezentată de vedeta de televiziune Ellen DeGeneres, a înregistrat cea mai mare audiență din ultimii zece ani, după cum relata presa americană, la momentul respectiv.

Audiențele de la Oscar, în ultimii trei ani

Ceremonia premiilor Oscar din 2013 a fost urmărită de 40,3 milioane de oameni. În 2012, evenimentul a cărui gazdă a fost comediantul Billy Crystal, a fost urmărit de 39,3 milioane de oameni, în timp ce în 2011 doar 37,6 milioane au vizionat gala.

Recordul de audiență la Premiile Oscar a fost stabilit în 1998, de gala care a fost urmărită de 55,3 milioane de telespectatori. A fost anul în care blockbuster-ul „Titanic” a câștigat 11 Oscaruri, inclusiv distincția pentru cel mai bun film.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Acolo audiente in America.. 40.000.000 de telespectatori, si nu le ajunge! La noi posturile TV se mandresc si cu 1,600,000 telespectatori.

    Bani din televiziunile romanesti: 360mil euro/an - ProTV, 340mil euro/an - Antena1, in America un post ca ABC are 2 miliarde dolari/an

Trimite un comentariu