
UPDATE. CNA a aprobat cu unanimitate de voturi preluarea posturilor Pro FM, InfoPro, Pro Clasic, Dance FM și Music FM de către RCS&RDS.
Reprezentanți ai RCS&RDS au explicat membrilor CNA cum plănuiesc să gestioneze Pro FM și InfoPro în cazul în care vor primi acordul forului de a prelua licențele radio de la Pro TV SA.
Licența națională InfoPro va deveni Digi FM, un post de radio informativ, cu redacție proprie. Digi Fm ar urma să fie lansat peste aproximativ trei luni dacă CNA va vota cedarea licențelor.
În plus, posturile Pro FM, Pro Clasic și Music FM și Dance FM vor rămâne neschimbate, au mai spus aceștia.
Cosmin Prelipceanu, reprezentant al RCS&RDS – Noi am înțeles din licența InfoPro că este un radio de informații. Ne dorim să facem un radio de informații. Licența InfoPro pentru noi este nevoia de a avea un radio național de informare. Vă propunem să preluăm această licență și să o transformăm în Digi FM. Credem că există această nevoie. Vom avea o redacție proprie care va produce conținut de radio și pentru radio. Ne propunem ca seara să-l preluăm pe Emil Hurezeanu (de la Digi24 - n.r.). Niciun alt program al Digi24 nu se pretează radioului. Vrem să facem radio pe Digi fm. Vom avea jurnaliști de radio care să producă conținut pentru radio.
În prima parte a ședinței, membrii CNA i-au audiat pe reprezentanții RCS&RDS, urmând ca după pauza de masă aceștia să dezbată și să voteze cedarea licențelor radio de la Pro TV SA, către RCS&RDS.
Reamintim că RCS a bătut palma cu Pro TV pentru preluarea posturilor de radio, după cum paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate, AICI, în luna decembrie.
Discuțiile pentru rețeaua Pro FM au început în primăvara anului trecut, cu mai mulți ofertanți, însă Digi 24 avea cele mai multe șanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.
Cine a mai fost interesat de rețeaua de frecvențe?
Inițial, când CME și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS și Sorin Enache (cu Sebastian Ghiță printre finanțatori), de divizia de radio au mai fost interesați Ringier și Kanal D.
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.
În discuțiile finale au rămas Digi 24/RCS și compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaște nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.
Citește și:
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Eforturile sale sunt inutile, digi e in cadere libera pe toate platformele