Skip to main content

CNA. RCS vrea să transforme licenţa naţională InfoPro în Digi FM. Pro FM va rămâne neschimbat

 
cosmin prelipceanu
cosmin prelipceanu

UPDATE. CNA a aprobat cu unanimitate de voturi preluarea posturilor Pro FM, InfoPro, Pro Clasic, Dance FM şi Music FM de către RCS&RDS.

Publicitate

Reprezentanţi ai RCS&RDS au explicat membrilor CNA cum plănuiesc să gestioneze Pro FM şi InfoPro în cazul în care vor primi acordul forului de a prelua licenţele radio de la Pro TV SA.

Licenţa naţională InfoPro va deveni Digi FM, un post de radio informativ, cu redacţie proprie. Digi Fm ar urma să fie lansat peste aproximativ trei luni dacă CNA va vota cedarea licenţelor.

În plus, posturile Pro FM, Pro Clasic şi Music FM şi Dance FM vor rămâne neschimbate, au mai spus aceştia.

Cosmin Prelipceanu, reprezentant al RCS&RDS – Noi am înţeles din licenţa InfoPro că este un radio de informaţii. Ne dorim să facem un radio de informaţii. Licenţa InfoPro pentru noi este nevoia de a avea un radio naţional de informare. Vă propunem să preluăm această licenţă şi să o transformăm în Digi FM. Credem că există această nevoie. Vom avea o redacţie proprie care va produce conţinut de radio şi pentru radio. Ne propunem ca seara să-l preluăm pe Emil Hurezeanu (de la Digi24 - n.r.). Niciun alt program al Digi24 nu se pretează radioului. Vrem să facem radio pe Digi fm. Vom avea jurnalişti de radio care să producă conţinut pentru radio.

În prima parte a şedinţei, membrii CNA i-au audiat pe reprezentanţii RCS&RDS, urmând ca după pauza de masă aceştia să dezbată şi să voteze cedarea licenţelor radio de la Pro TV SA, către RCS&RDS.

Reamintim că RCS a bătut palma cu Pro TV pentru preluarea posturilor de radio, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate, AICI, în luna decembrie.

Discuţiile pentru reţeaua Pro FM au început în primăvara anului trecut, cu mai mulţi ofertanţi, însă Digi 24 avea cele mai multe şanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • cristi_drag cristi_drag
  Si eu ma bucur ca PRO FM ramane cu denumirea proprie, fiind deja un brand de succes. Asteptam cu nerabdare DIGI FM asa cum am asteptat si alternativa DIGI 24. Sa le uram spor la treaba. Si multa competenta.
 • mirc mirc
  Bravo RCS&RDS!Sunt destepti ca pastreaza PRO FM asa cum e,iar Digi FM,ca post de stiri va avea mare succes!E o nisa fara competitori!Bravo lor!
 • iulia1 iulia1
  Reteaua InfoPro devine DigiFM. ProFM va fi dor pe frecventele de putere mica, cel putin o vreme.
 • Ionut Ionut
  Daca asa l-a pus rds/digi sa scrie, asa face. Nu poate iesi din cuvantul lor.
  Eforturile sale sunt inutile, digi e in cadere libera pe toate platformele
 • abdu rehab abdu rehab
  Eugen, daca ProFM devine DigiFM (pana la urma cu totii stiam ca se va Intampla), DigiFM va avea doar Preluari de la Digi24, asa cum si Realitatea FM are doar Preluari de la Realitatea TV. eu asa cred ca se va Intampla.
 • iulia1 iulia1
  Pro Clasic emite pe hartie. In realitate nu a emis niciodata. Poate a emis in vila lui Sarbu, cand era sef la Pro.
 • ștefan ștefan
  Pro Clasic să înțeleg că acest radio emite pe satelit.
 • iosif iosif
  Nu cred ca l-a dat afara "Vom continua să difuzăm muzică actuală, pop, dance, dar de calitate, promovând preponderent artişti din România. Muzica este aleasă pe baza unei cercetări, sondaj telefonic cu ascultătorii noştri", a declarat, în şedinţa de marţi a CNA, Marius Dobre, directorul executiv al Pro FM."
 • dănuţu dănuţu
  sincer unu din posturile astea m-ă aşteptam să îl transforme în digisport sport FM.
 • RadioFM RadioFM
  geo ... ai dat-o in balta ca de obicei ... Reteaua INFOpro nu are mai multe frecvente decat PROfm -ul !!! Mai studiaza inainte sa dai cu presupusul ... Iar reteaua InfoPro contine frecvente de mare putere , iar acoperirea nationala este peste cea detinuta de EuropaFm !!! sursa: http://www.cna.ro/IMG/pdf/Licente_audiovizuale_pentru_difuzarea_terestra_a_serviciilor_de_programeRadio02_2015.pdf
 • iulia1 iulia1
  Este tocmai invers. Reteaua InfoPro utilizeaza frecvente de mare putere, pratic sunt amplasate ca si cele de la SRR (Radio Romania). Frecventele ProFM sunt majoritatea de mica putere care acopera in special orasele.
 • Brusc Willis Brusc Willis
  Dar de ce sa-i schimbe denumirea in U. U-ul ala vine de la Urdareanu, numele familiei alora de la UTI care l-au conceput. ProFM e mai mult decat U, prin comparatie, e chiar un brand.
 • blonda blonda
  In Pro, lui M. Dobre ii ziceau "Pruteanu" de cand dadea mailuri la marketing in care erau zece greseli de exprimare in 2 randuri. ;)
 • geo geo
  Sincer, aș fi preferat să transforme Pro Fm ul in Digi FM, avind in vedere ca numarul de frecvente InfoPro este mult mai mic decit numarul de frecvente Pro FM.
 • Eugen Eugen
  Bravo Digi ! Vom avea in sfarsit un post de radio de calitate si de bun gust / bun simt ! Vor avea succes daca vor face program bun la fel ca la Digi 24 / Digi Animal World / Digi World / Digi Life ! Probabil si Pro o sa dispara in timp sau cel putin va fi rebranduit

Trimite un comentariu

sus