Skip to main content

FINALIȘTI. Digi 24/RCS, discuții avansate pentru preluarea Pro FM. Americanii discută și oferta lui Sorin Enache

 

Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Publicitate

EXCLUSIV. Procesul de vânzare a posturilor Pro FM și Info Pro a ajuns într-o fază avansată. Chiar în această perioadă se discută detaliile finale ale contractului.

Doi ofertanți se luptă pentru a prelua pachetul de radio al CME, care include rețeaua Pro FM, rețeaua Info Pro, posturile Dance FM și Music FM și o stație la Chișinău.

- Digi 24 este unul dintre ofertanți. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, RCS are prima șansă, venind cu cea mai mare ofertă de preț.

- Cel de-al doilea ofertant este Sorin Enache. Enache negociază direct prin firma pe care o deține - Met Finance, avându-i consultanți pe cei de la Ernst&Young. Dacă va prelua stațiile, unul dintre posibilii parteneri ai lui Sorin Enache este Sebastian Ghiță. Fost membru în boardul grupului Realitatea – Cațavencu, apoi la Realitatea TV, Sorin Enache a fost, pentru o perioadă, membru în Consiliul de Administrație al companiei de panotaj Euromedia, controlată de Sebastian Ghiță.

Tranzacție complicată

Viitorul câștigător va prelua, practic, divizia de radio operată de Central European Media Enterprises în România – CME, care include partea tehnică, studiourile, personalul angajat și contractele în derulate.

Situația este mai complicată în cazul licențelor. În prezent, toate licențele Pro FM și Info Pro sunt deținute de Pro TV SA. Legea interzice vânzarea licențelor (Radio Guerrilla și-a pierdut licențele tocmai pentru că a încercat să le vândă), astfel că trecerea la noul proprietar se va face prin transfer, și numai după ce Consiliul Național al Audiovizualului va aproba acest transfer al licențelor către noua companie.

Cine a mai fost interesat de rețeaua de frecvențe?

Inițial, când CME și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS și Sorin Enache (cu Sebastian Ghiță printre finanțatori), de divizia de radio au mai fost interesați Ringier și Kanal D.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuțiile finale au rămas Digi 24/RCS și compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaște nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • eu cred ca deja s=a vandut catre cineva
  Ma uitam pe apropoTV acum pe ProTV si ce reclama vad eu in in coltul ecranului?
  La Radio 21!!!
  tinand cont de rigiditatea lor, nu cred ca faceau asa ceva inainte sa bata balma.
 • Ar fi super sa le ia RCS. Vom avea radio de bun simt asa cum au reusit televiziuni de bun simt (Digi 24 pe stiri, Animal World, World si Life, Digi Film, Digi Sport). Traiasca nenea Zoli !
 • Chiar m-as bucura sa le ia RCS-RDS. Poate vor sa se lanseze sub denumirea de Digi FM sau UFM si vor avea continut asemanator cu UTV. Chiar si asa si tot ar fi cel mai ok radio. Spun asta pentru ca UTV face parte din RCS-RDS. Dar cred ca cel mai probabil vor lansa acel format pe care l-a avut InfoPro ceea ce m-ar bucura mai tare.
 • "mad79"
  Cei despre care vorbesti cu atata usurinta nu au inventat undele radio ci le-au descoperit.
  In alta ordine de idei, da, banii mei si ai tai sunt in acele unde radio deoarece sunt proprietatea statului iar statul, spre deosebire ce crezi tu si Ponta, suntem noi toti !
 • Pro FM :) o sa fie inchis, si o sa se lanseze DIGI FM si DIGI SPORT FM :) se stie demult deja ca doreau sa lanseze aceste 2 posturi de radio si doar cateva licente au primit 2 sau 4 si doreau 8 licente pe fiecare radio.
 • Cum va mai place voua sa se aplice legea numai cand va convine si va serveste intereselor voastre.
  De asta e tara asta in mocirla asta. Pentru ca nu vreti sa intelegeti, asa cum au facut alte popoare, ca legea trebuie sa fie lege pentru toata lumea !
  Daca avem noi vreun interes atunci legea poate fi incalcata. Asta e romanul !
 • Unde sunt banii tai in frecventele radio?Ai fost cumva coleg cu Marconi,Hertz sau Tesla,cand le-au descoperit si nu stiu eu :-)
 • Tu chiar vrei sa le ia Ghita ? Daca CNA-ul ar retrage licentele, apropo CNA-ul vad ca e mort de luni bune, vor fi scoase la concurs si Ghita cu smecheriile lui le va "castiga". Asa ca lasa sa dea nsite bani RCS-ul si sa faca radiouri bune.
  Apropo Sarbu a luat vreo 10 milioane de dolari cand le-a vandut CME-ului, iar acum CME-ul le vinde pe nimic
 • Prietene, acolo sunt banii mei si ai tai.
  Astia au luat de la noi pe nimic (ma rog, pe o spaga babana !) si axum le vand pe milioane de euro.
  Guerilla a ramas fara licente tocmai pentru ca a vrut sa le vanda. Vad ca astia au anuntat de aproape un an ca vand si nu au patit nimic.
 • DOBRE II INJURA LUNA TRECUTA CU SPUME LA GURA PE CEI DE LA DIGI. CUM A FACUT SI CU GHITA DESPRE CARE SPUNEA CA N-ARE BANI SA CUMPERE. ABIA L-AU PUTUT CALMA. CE SOARTA TRISTA PENTRU UN TRIST BATRAN CA EL. SUNT CURIOS DACA ACUM SE VA UMILI IN STILUL CARACTERISTIC SA IL PASTREZE SI PE EL. SAU VOM VEDEA O NULITATE CARE A INGROPAT PROFM-UL BATAND LA ALTE PORTI PENTRU EL DEMULT INCHISE?
 • Lasa frate sa le ia RCS-ul. Vrei sa le spurce Ghita ? Nu sunt bani tai in joc. RCS-ul poate face ceva bun cu aceste frecvente. Poate readuce formatul de news asa cum era InfoPro. Daca le ia Ghita va fi RomaniaOTVFM.

Trimite un comentariu