Skip to main content

EXCLUSIV. RCS va fi noul proprietar al reţelei Pro FM. Digi şi CME au ajuns la o înţelegere. Urmează avizul CNA. Angajaţii postului au fost anunţaţi astăzi că postul va intra în familia Digi

 
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM
Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Publicitate

EXCLUSIV. Reţeaua Pro FM îşi va schimba proprietarul. Staţia de radio înfiinţată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicaţii care deţine şi postul de ştiri Digi 24. Achiziţia urmează să treacă zilele următoare prin formalităţile cerute în astfel de cazuri de Consiliul Naţional al Audiovizualului, înainte de a fi finalizată.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, angajaţii Pro FM au fost anunţaţi astăzi că Central European Media Enterprises şi grupul RCS&RDS au ajuns la o înţelegere şi că, după aprobarea CNA, grupul care deţine Digi 24 va fi proprietar al Pro FM .

La anunţul făcut redacţiei Pro FM au participat şi reprezentanţi ai RCS. Alexandru Oprea (preşedintele grupului RCS), Ioan Bendei (administratorul RCS) şi Cosmin Prelipceanu, redactor şef Digi 24, au venit la redacţia Pro FM când a fost făcut anunţul legat de înţelegerea CME-Pro FM.

Discuţiile pentru reţeaua Pro FM au început în primăvară, cu mai mulţi ofertanţi, însă Digi 24 avea cele mai multe şanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuţiile finale au rămas Digi 24/RCS şi compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaşte nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Or sa le faca si la astia contracte pe 6 luni!
  • Raul Raul
    Mariana crede-ma ca stiu mai multe despre RDS decat ai stiut tu vreodata cat ai lucrat la Digi. Nu sunt postac dar nu la divizia de televiziune credeam ca se refera. Nu sari cu jigniri la adresa fostilor tai colegi dragi
  • douashunu douashunu
    Huidu ? E stire de TNR ? Cine ar da un brand pe mana lui acum ?
  • zic si eu zic si eu
    Unde scrie ca s-au vandut licentele?Inteleg din articol ca firma si-a schimbat proprietarul. CME, actionarul firmei care detine licenta Pro, si-a vandut participarea catre RDS. Fara a fi expert, nu cred ca este necesar avizul CNA, in cel mai rau caz o notificare prin care sa anunte ca s-au schimbat actionarii.
    Cat priveste personalul Digi (ca-s disponibilzari/neprelungiri de contracte), care-i legatura cu acest articol? Pana la urma, la cate statii locale au si ce audienta ...nu au, se mira cineva ca vor renunta la o parte din personal?
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Elena Troia e in concediu.Andra Petrescu a plecat in primavara la B1 la Bucuresti,dar ulterior a plecat si de acolo.
  • victor viorel victor viorel
    Toti făceau glume deocheate, draga călugărită. Ce zici de Trinitas?
  • minus unu minus unu
    E deja la huidu
  • iulia1 iulia1
    Au fost date afara si vedete ? Vad ca la Iasi nu mai este Elena Troia.
  • iulia1 iulia1
    Dar au fost disponibilzate si vedete ? De ex la Digi24 Iasi nu mai este Elena Troia sau e in concediu ?
  • pringles pringles
    Sper in Digi 24 FM, Digi Sport FM si o reinviere Guerrilla (poate reunirea Dobro Craio)
  • alina alina
    Intre timp CNA doarme si va dormi in cotinuare. Nu va urmari daca ceea ce propun ca grila de programe Rcs Rds se respecta.

    Asta este cu adevarat o problema care tine de interesul publicului. Nu glumele deocheate pe care le faceau aia de la Guerilla. aia de la Kiss, Zu, Pro, 21,

    In opinia mea dispare un format care serveste un numar reprezentativ de ascultatori pentru o solutie (va zice RCS RDS) economica - nu putem rezista altfel

    Sa traduc. Vom avea inca o realitatea Fm duplicata pe modelul Digi pe frecventele Pro. Pun pariu ca in mai putin de 6 luni frecventele PRO vor prelua digi 24 dupa modelul realitatea FM.
  • Andrei Andrei
    Adu,ai dreptate Cu PL si Bundesliga,insa ar fi fost culmea sa dea pe langa Seria A,Primera,Ligue 1 si celalalte 2 ramase cat despre Liga 1 de care ai amintit mai devreme ...mai degraba ma uit la Supee liga Indiana care oricum e mai super ca liga noastra
  • Adu Adu
    E pe Digi Premiere League, cel mai tare campionat din lume? A nu? Nici Bundesliga? Nici macar amaratul de campionat romanesc? Sa nu fi penibil de previzibil si sa imi dai ex. Barca si Real Madrid.
  • Mihai Mihai
    Hai sa va lamuresc cu disponibilizarile la RCS&RDS&DIGI24. Nu sunt disponibilizari, ci schimbari de personal, dupa cum stiti (nu stiti), ei sunt cu contracte determinate de aproape trei ani si abia acum le fac pe nedeterminat. Cei care au fost "disponibilizati" nu au mai fosti printre cei cu contractele prelungite (motivul e simplu, se fac evaluari lunare), asa ca ...... Sunt singurii din multinationale care te tin in probe trei ani, BRAVO LOR! Apropo, stiu asta de la o ruda care lucreaza acolo.
  • cipi cipi
    DIGI SPORT cel mai tare canal de sport. FORTZA DIGI SPORT

Trimite un comentariu

sus