Skip to main content

EXCLUSIV. RCS va fi noul proprietar al rețelei Pro FM. Digi și CME au ajuns la o înțelegere. Urmează avizul CNA. Angajații postului au fost anunțați astăzi că postul va intra în familia Digi

 

Screen shot 2014-11-06 at 3.16.50 PM

Publicitate

EXCLUSIV. Rețeaua Pro FM își va schimba proprietarul. Stația de radio înființată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicații care deține și postul de știri Digi 24. Achiziția urmează să treacă zilele următoare prin formalitățile cerute în astfel de cazuri de Consiliul Național al Audiovizualului, înainte de a fi finalizată.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, angajații Pro FM au fost anunțați astăzi că Central European Media Enterprises și grupul RCS&RDS au ajuns la o înțelegere și că, după aprobarea CNA, grupul care deține Digi 24 va fi proprietar al Pro FM .

La anunțul făcut redacției Pro FM au participat și reprezentanți ai RCS. Alexandru Oprea (președintele grupului RCS), Ioan Bendei (administratorul RCS) și Cosmin Prelipceanu, redactor șef Digi 24, au venit la redacția Pro FM când a fost făcut anunțul legat de înțelegerea CME-Pro FM.

Discuțiile pentru rețeaua Pro FM au început în primăvară, cu mai mulți ofertanți, însă Digi 24 avea cele mai multe șanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de rețeaua de frecvențe?

Inițial, când CME și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS și Sorin Enache (cu Sebastian Ghiță printre finanțatori), de divizia de radio au mai fost interesați Ringier și Kanal D.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.

În discuțiile finale au rămas Digi 24/RCS și compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaște nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Mariana crede-ma ca stiu mai multe despre RDS decat ai stiut tu vreodata cat ai lucrat la Digi. Nu sunt postac dar nu la divizia de televiziune credeam ca se refera. Nu sari cu jigniri la adresa fostilor tai colegi dragi
 • Unde scrie ca s-au vandut licentele?Inteleg din articol ca firma si-a schimbat proprietarul. CME, actionarul firmei care detine licenta Pro, si-a vandut participarea catre RDS. Fara a fi expert, nu cred ca este necesar avizul CNA, in cel mai rau caz o notificare prin care sa anunte ca s-au schimbat actionarii.
  Cat priveste personalul Digi (ca-s disponibilzari/neprelungiri de contracte), care-i legatura cu acest articol? Pana la urma, la cate statii locale au si ce audienta ...nu au, se mira cineva ca vor renunta la o parte din personal?
 • Intre timp CNA doarme si va dormi in cotinuare. Nu va urmari daca ceea ce propun ca grila de programe Rcs Rds se respecta.

  Asta este cu adevarat o problema care tine de interesul publicului. Nu glumele deocheate pe care le faceau aia de la Guerilla. aia de la Kiss, Zu, Pro, 21,

  In opinia mea dispare un format care serveste un numar reprezentativ de ascultatori pentru o solutie (va zice RCS RDS) economica - nu putem rezista altfel

  Sa traduc. Vom avea inca o realitatea Fm duplicata pe modelul Digi pe frecventele Pro. Pun pariu ca in mai putin de 6 luni frecventele PRO vor prelua digi 24 dupa modelul realitatea FM.
 • Adu,ai dreptate Cu PL si Bundesliga,insa ar fi fost culmea sa dea pe langa Seria A,Primera,Ligue 1 si celalalte 2 ramase cat despre Liga 1 de care ai amintit mai devreme ...mai degraba ma uit la Supee liga Indiana care oricum e mai super ca liga noastra
 • E pe Digi Premiere League, cel mai tare campionat din lume? A nu? Nici Bundesliga? Nici macar amaratul de campionat romanesc? Sa nu fi penibil de previzibil si sa imi dai ex. Barca si Real Madrid.
 • Hai sa va lamuresc cu disponibilizarile la RCS&RDS&DIGI24. Nu sunt disponibilizari, ci schimbari de personal, dupa cum stiti (nu stiti), ei sunt cu contracte determinate de aproape trei ani si abia acum le fac pe nedeterminat. Cei care au fost "disponibilizati" nu au mai fosti printre cei cu contractele prelungite (motivul e simplu, se fac evaluari lunare), asa ca ...... Sunt singurii din multinationale care te tin in probe trei ani, BRAVO LOR! Apropo, stiu asta de la o ruda care lucreaza acolo.

Trimite un comentariu