Skip to main content

Din referatul de arestare al lui Sârbu: a avut o ședință cu șefii din trustul de presă la care au luat decizia utilizării unor firme fantomă

 

Capturaţi ecranul complet 02.02.2015 213404.bmp

Publicitate

Adrian Sârbu a creat un adevărat sistem de firme care avea ca scop sustragerea de la plată către bugetul statului a taxelor și impozitelor. Prejudiciul: 16,8 milioane de lei, au arătat procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC), din Parchetul General, în referatul de arestare al șefului Mediafax, citat de EVZ.

Una din fostele colaboratoare ale mogulului, Roxana – Dorina Grigoruță, președinte al CA la Mediafax Group, a făcut un denunț împotriva lui Sârbu.

Ea a arătat că încă din 2008, Sârbu a avut o ședință cu șefii din trustul de presă la care au luat decizia utilizării unor firme fantomă pe care să factureze drepturile de autor, notează EVZ.

Grigoruță a mai povestit că, la începutul anului 2014, după ce au avut loc percheziții la studiourile MediaPro, Sârbu i-a cerut să șteargă corespondența electronică din calculatorul personal pe care îl utiliza la birou.

„Inculpatul solicita să îi fie achitată contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligații financiare din țară și că, deși acesta încasa un salariu de 110.000 de dolari ca urmare a funcțiilor pe care le avea în cadrul CME, veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare întrucât suma de aproximativ 70.000 dolari/lună era virată direct de compania respectivă în contul unui împrumut contractat în Franța pentru achiziționarea unui imobil (apartament), având de asemenea contractat credit și pentru achiziționarea unui apartament în Praga pentru care plătea aproximativ 21.000 dolari/lună. În acest context, inculpatul obișnuia să apeleze sistematic atât la martoră, cât și la inculpata Șerban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani”, se arată în referatul procurorilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu