Skip to main content

Drepturile TV pentru Premier League, vândute pe 6,7 miliarde de euro. Prețurile au crescut de 26 de ori în 20 de ani

 

premier

Publicitate

Rețelele de televiziune Sky și BT vor plăti peste 6,7 miliarde de euro pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Premier League, pentru trei sezoane, începând cu 2016 - 2017, anunță Broadbandtvnews. Cele două rețele de televiziune au câștigat drepturile în urma unei licitații.

Sky a achiziționat pachetele A, C, D, E și G, ce totalizează 126 de meciuri pe sezon, iar BT și-a adjudecat pachetele A și F, ce reprezintă 42 de partide pe sezon.

Sky a luat cel mai consistent pachet de meciuri, cu 10 mai multe decât în contractul pe care îl are în prezent cu Premier League.

Sky va plăti pentru drepturile TV aproape 1,4 miliarde de lire sterline pe an (1,9 miliarde de euro), cu 83% mai multe decât în contractul existent, mai menționează sursa citată.

Pe de altă parte, BT, cel care și-a adjudecat 42 de partide pe sezon, va plăti 320 de milioane de lire sterline pe sezon (peste 430 de milioane de euro).

Richard Scudamore, director executiv al Premier League a delcarat: “Cluburile din Premier League livrează un fotbal competitiv fanilor săi atât pe stadion cât și la televizor. Sezonul trecut a înregistrat un record în ce privește numărul de suporteri, dar și a audiențelor posturilor care au transmis meciurile.”

Costurile Premier League pentru perioada 1992 - 2019

Anul Cost deținătorii
2016 - 19 £5.136bn Sky/BT
2013 - 16 £3.018bn Sky/BT
2010 - 13 £1.773bn Sky/ESPN
2007 - 10 £1.706bn Sky/Setanta
2004 - 07 £1.024bn Sky
2001 - 04 £1.2bn Sky
1997 -01 £670m Sky
1992 -97 £191m Sky

Sursa: BroadbandTvNews

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cristi, pai nu este Prima sau Ultima oara cand Romanul vrea ceva moca. nu Vroia pana mai demult Romanul si 20.000 de Euro tot moca de la Senzationalul din Garsoniera??? si tot la un Pret "Corect".
  • Cristi, da este cum zici tu. Britanicii sunt foarte buni Afaceristi, si stiu cum sa Profite si din cele mai mici chestii, precum Fotbalul la iei Acasa, ca sa il vanda in alte Tari, Printre care si Romania. ca au deja Avantaje cum zici tu precum, Limba Engleza fiind cea mai raspandita Limba, si Fostele (India, Africa de Sud) si Actualele (Australia, Noua Zeelanda) Colonii. dar te Intreb, doar de 15 ani se Vinde Fotbalul Britanic in alte Tari????
  • Ai atins punctul nevralgic. Romanul vrea totul moca..cintareti moca la festivalul berii din oras, filme moca de pe torenti, meciuri moca la televizor samd. Fotbalul romanesc, asa amarit cum e el, nu poate creste daca showul pe care il ofera nu e platit. Evident, la un pret corect.
  • Premier League cistiga foarte mult din drepturile vindute in strainatate. In Marea britanie nu prea mai au ce creste, dar in afara beneficiaza de avantajul fostelor colonii, al limbii, al marketingului foarte bun facut in ultimii 15 ani.
  • Da friend, dar daca ne-am civiliza si noi putin si am accepta sa vedem meciurile in pachet separat (optional) pentru care sa achitam o suma de X bani, usor usor va creste nivelul fotbalului, pentru ca ar fi veniturile mai mari. Dar daca vrem sa vedem gratuit, o sa urmarim ce am vazut si pana acum. Bambilici.
  • mad79. da asa este. Britanicii nu fac Fotbal pe furt din Banii Britaniei, cum fac Romanii pe Banii Romaniei, tot cand vine vorba de Fotbal. plus ca Britanicii, nu au in Fotbalul lor, Echivalente ale lui Becali si Mitica. asa ca sa nu compare Nimeni Premier League cu Liga 1.
  • Ce scapi din vedere tu si ceilalti este ca,suma este sustinuta si de economie!La noi,de ce ar fi sustinuta suma de 100 milioane pe 3 ani,pe specula si furt din banii statului,prin contracte "prost facute"!
  • si toata Lumea zice ca Romanii sunt Obsedati de Fotbal. ce mai suma pentru niste Fotbal. uite Dovada ca Exista si alte Natiuni si Popoare mai obsedate de Fotbal decat Romanii. Uite ca Exemplu, Britania si Britanicii, MILIARDE, si Nu MILIOANE, pentru Drepturile de difuzare pentru Meciuri de Fotbal, pretul Crescand din an in an. la noi se Omoara cu totii pentru Liga I, pai uite si Britanicii (Aceiasi Britanici care ne au dat, James Bond, Harry Potter, Doctor Who, Top Gear, etc) se Omoara intre ei pentru Premier League. Steaua si Dinamo sunt Bebei in Scutece pe langa Manchester United si Glasgow Rangers.

Trimite un comentariu