Skip to main content

FOTO & VIDEO. „Sunt celebru scoate-mă de aici", luat la bani mărunţi: Jungla nu e junglă

 
Sunt celebru, scoate-ma de aici!
Sunt celebru, scoate-ma de aici!

Emisiunea de la Pro TV/ Emisiunea de la australieni
Emisiunea de la Pro TV/ Emisiunea de la australieni

Publicitate

Presa le-a desfiinţat "jungla" celor de la Pro TV, care de curând au pus în grilă reality-show-ul "Sunt celebru, scoate-mă de aici!".

"Concurenţii sunt în Africa, dar... într-o rezervaţie naturală. Mai aproape sunt mall-urile si hotelurile de 5 stele decât jungla adevărată!", scrie wowbiz.ro în titlul unui material publicat astăzi.

În ultimele zile, în jurul emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de aici” s-a creat o mare controversă legată de locul în care se filmează emisiunea.

Pro TV a promovat săptămâni la rând noul show ca fiind prima emisiune de acest gen care duce 12 vedete în junglă şi le supune la probe care nu s-au mai văzut până acum. Cum era de aşteptat, postul a creat un univers de aşteptare uriaş.

Oamenii s-au uitat, ca dovadă cifrele de audienţă publicate de Paginademedia.ro AICI şi AICI, dar şi discuţiile pe reţelele de socializare au fost pe măsură.

Jungla nu arată a junglă la PRO TV, lianele pe care cei mai mulţi dintre telespectatorii români le-au văzut în emisiunile de supravieţuire nu arată precum vegetaţia cu care "se luptă" Dorian Popa şi Ruby.

Multi dintre telespectatori sunt deja convinsi ca filmarile au loc la Buftea, dovada si zecile de mesaje postate pe paginile show-ului, mai scrie wowbiz.ro.

Evident că filmările nu au loc în Buftea sau pe vreun platou de filmare de prin România, ci chiar pe continentul african, dar nu la tropice, acolo unde se află adevărata junglă din Africa.

Totuşi, de unde transmit Cabral şi Bobonete?

La o distanţă de vreo 60 km de zona orasului Nelspruit, in apropiere de Parcul National Kruger din sud-estul statului. Jungla se afla la sute de kilometri mai la nord, in zona tropicelor, cam pe unde se situează Republica Democrată Congo.

Africa de Sud, acolo unde se află vedetele de la Pro TV, este o zona de stepă, pe alocuri semideşertică. Zona de campare a vedetelor este caracterizată de plante xerofile, de deşert şi semideşert (de tip aloe). Vegetaţia specifică stepelor din această zonă se compune, de asemenea, din ierburi înalte (veld), plante rare şi tufişuri.

Care e treaba cu animalele?

Fiind vorba despre o rezervaţie naturală, animalele din junglă apar doar în momentele de tranzit din emisiune, ca o ilustraţie. Probele se desfăşoară şi ele într-o zonă special amenajată, iar concurenţii sunt sfătuiţi adesea să aibă grijă de ele, să nu le rănească.

Este la fel de adevărat că  în Parcul National Kruger trăiesc rinoceri, leoparzi, gheparzi, hipopotami, crocodili, elefanti, girafe şi lei, dar asta nu înseamnă că vedetele Pro au şanse să fie hrană pentru animale sălbatice.

Să nu uităm că în 2010 Africa de Sud a găzduit Cupa Mondială, un eveniment turistic şi mediatic în care s-a investit foarte mult. Iar în resorturile din Parcul National Kruger se găsesc condiţii de cinci stele cu piscină şi jacuzzi.

Controversa "e junglă sau nu e junglă" a fost trăită şi de publicul din australian

Australienii ştiu mai bine decât noi ce înseamnă junglă, motiv pentru care o publicaţie de-a lor a trimis un reporter la faţa locului care a constatat că în zonă nu e pic de junglă.

„Am fost acolo si pot sa va asigur ca nu exista jungla. La sud de Kruger e o vegetatie ceva mai bogata, dar daca vrei jungla trebuie sa mergi la tropice”, a explicat jurnalistul australian.

Galerie foto

Screen Shot 2015-02-20 at 11.17.20 AM
FOTO: news.com.au, editata de wowbiz

Jungla
Clima tropicala, unde se intalneste vegetatia de tip jungla. FOTO: Wikipedia

Aici sunt vedetele Pro TV

Screen Shot 2015-02-20 at 12.13.53 PM
Iată ce au descoperit jurnaliştii din Australia

Screen Shot 2015-02-20 at 11.17.31 AM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihaela mihaela
    Cred ca in pauza, vedetele joaca carti, beau votca si fac gratare.......
  • Bogdan Bogdan
    Cred ca majoritatea ne-am prins ca este o jungla artificiala de la tv.. in primu rand ce "vedeta" de la noi s-ar duce in africa sa stea in jungla, sa fim seriosi..
  • pArA pArA
    @ Iulian : Pe mine nu ma manevreaza nimeni ... eu am si spus ca nu sunt un FAN al acestei emisiuni , dar nu ma pun sa arunc cu vorbe aiurea in stanga si in dreapta ...

    Toate emisiunile sunt regizate la propriu , fie ele si reality-show , ele se desfasoara intr-un mediu controlat , daca nu intelegi termenul de reality show in televiziune las-o jos ...
    Nu vorbi de informare , tu cred ca esti ala dezinformat ... mai uita-te si la emisiuni de afara , documenteaza-te si dupa mai vorbim.
  • mad79 mad79
    Sa inteleg ca daca Gina Pistol,nu face holera acolo sau Morosanu,nu vine cu Ebola de acolo,este o facatura de emisiune!?
    Sa te vad pe tine traind in conditiile acelea,ptr ca eu unul nu as vrea sa le traiesc!!!
  • cristian cristian
    O bila alba pentru decor!
  • Iulian Iulian
    Este emisiune reality-show, daca nu esti prea bine informat du-te si citeste INAINTE DE A INCEPE EMISIUNEA CUM SCRIE VOICE-OVER: ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI, GENUL PROGRAMULUI: REALITY-SHOW

    Si keep calm, nu tin cu Antena. Daca tu esti obsedat de pro si ei te manevreaza cum au chef, este fix problema ta.
  • Iulian Iulian
    Acum nu va omorati cine are dreptate. Amandoua televiziuni fac facaturi. "Expertul" daca tu esti obsedat de PRO si ei iti zic ca Esca a nascut in direct, dar ea prezenta stirile protv, tu sigur ai crede.
  • Florin Florin
    dupa cum spuneam mai devreme, comentariul a disparut intre timp, acum controversa nu mai este ca nu este in Africa, ci ca nu este in jungla din Africa. :)) comentatorii obiectivi nu mai zic nimic de Campina, ca li s-a dat de ros altceva. In obiectivitatea lor, bineinteles ca nu vad ca Protv filmeaza in acelasi loc unde s-a filmat varianta australiana, deci productia e de nivel international, formatul este respectat si leii nu sunt atat de departe. Sunt si hotelurile, dar ce va asteptati? Niciun concurent din intreaga lume in formatul asta nu a patit ceva. Va asteptati sa se intample acum? Mai asteptati. :)) Oricum mi se pare aberant ca Protv a ajuns sa fie facatorul din televiziunea romaneasca. Este uimitor ce pot face niste PR-isti.
  • Hexpertul Hexpertul
    Mai Expertule, esti sanatos la cap? despre ce facatura vorbesti? facaturile sunt la prosteve. Nu strica sa te informezi despre format si apoi sa comentezi!
  • jak77 jak77
    pai la rubrica meteo de la Protv aratau vremea din zona orasului Johannesburg , si nu trebuie sa fii cunoscator in ale televiziuni in ale vegetatiei , etc ca sa iti dai seama ca nu e chiar jungla si ca nu e totu LIVE si in direct mereu , pt ca transmisia celor doi Cabral si Bobonet se putea face din mijlocul concurentilor "vedetelor"
  • Expertul, Expertul,
    @iulian, esti sanatos la cap? despre ce facatura vorbesti? facaturile sunt la antenuta 1. Nu strica sa te informezi despre format, si apoi sa comentezi!
  • pArA pArA
    E o productie de televiziune , de divertisment , mi se pare normal sa fie filmata intr-un loc controlat , care "simuleaza" jungla , si nu chiar in mijlocul junglei africane ... nu e documentar Discovery sau Animal Planet , "vedetele" care au mers acolo nu au mers pe post de Bear Grylls ... nu stiu ce nu intelege lumea ... sunt anumite chestii logice care ar trebui sa le inteleaga oricine ...

    P.S. : Nu ma declar un fan al emisiunii , mi se pare prea trasa de par , poate ca daca era doar 1 ora pe zii , si erau comasate mai bine evenimentele era mult mai OK ...
    P.S. 2 : Eu am urmarit pe RTL cateva episoade din varianta germana , e identica cu varianta noasta ...
    P.S. 3 : Iulian ti-am mai zis si prin alte parti , esti penibil omule , incepi sa vorbesti de dragul de a vorbii , ia-te de mana cu tovarasul "mile" si duceti-va sa aruncati chiftele cu prastia la patronul vostru ...
  • name name
    mai bine filmau in ferentari.aia jungla adevarata
  • Expertul, Expertul,
    @anca, #sunt celebru a obtinut aseara 14,5 rating, cu 30,5% share, pe targetul comercial.
  • anca anca
    Audientele de ieri de la "jungla"?

Trimite un comentariu

sus