Skip to main content

Instanţa a menţinut o amendă de 20.000 de lei primită de Antena 3 de la CNA

 
antena3
antena3

antena 3

Curtea de Apel Bucureşti a decis să menţină o amendă  de 20.000 de lei pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a acordat-o Antenei 3, în mai 2014, pentru limbaj injurios. De menţionat că decizia Curţii de Apel nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Sancţiunea de 20.000 de lei, despre care paginademedia.ro a scris AICI, a fost acordată pentru limbajul injurios folosit în mai multe ediţii ale emisiunilor Antenei 3, Secvenţial, Subiectiv, Sinteza zilei, La ordinea zilei, Esenşial şi 100 de minute.

Propunerea a venit atunci din partea Monicăi Gubernat, membru CNA, cu precizarea că, din cele 15 rapoarte de monitorizare vizionate, a reţinut în special limbajul injurios folosit la adresa preşedintelui Traian Băsescu, precum şi o „pasă” a lui Mircea Badea la Sinteza zilei, în care acesta ura unor persoane „să moară de cancer”.

Antena 3 a contestat atunci sancţiunea în instanţă, la Curtea deApel, cerând anularea amenzii. Curtea a decis astăzi să respingă acţiunea ca neîntemeiată, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Care au fost declaraţiile care au atras amenda de la CNA:

Mădălin Voicu, senator PSD, la emisiunea Subiectiv, făcând referire la Traian Băsescu: „Trebuie să avem grijă să nu luăm de bun sau de valoros tot ce debitează această nevertebrată!”

Mugur Ciuvică, invitat la Sinteza zilei, despre Traian Băsescu: “Domnul Traian Băsescu, ieri, cu o neruşinare fără margini, cu o atitudine de boschetar, nu de preşedinte al unei ţări, nu a dat mâna cu doi foşti preşedinţi ai României, invitaţi acolo, cel puţin formal de el, între care unul, Emil Constantinescu era preşedintele Pieţei Universităţii. (...)”

Mircea Badea, în „pasa” la Sinteza zilei: „Ca de obicei mesajul meu nu este deloc unul pozitiv în această seară, nu pentru că mi-aş fi propus asta ci pentru că văd că-mi iese de minune. Eu nu cred în genul de divinitate care intervine în viaţa cetăţenilor. Nu cred în acel tip de Dumnezeu care corectează, intervine, acţionează în viaţa asta a oamenilor de pe planetă.

Dacă aş crede într-o astfel de divinitate prezentă, interesată de cotidian cred că m-aş ruga. Cred că m-aş ruga ca cei (nu vreau să ocolesc cacofonia dimpotrivă vreau s-o îngroş) care ignoră din ticăloşie, din blestemăţie, din putreziciune interioară problemele de sănătate ale semenilor lor, problemele de sănătate reale, dovedite ca atare prin nenumărate înscrisuri oficiale, deci m-aş ruga, de aici pornisem, dacă aş crede într-o astfel de divinitate m-aş ruga zilnic, non stop m-aş ruga. Aş fi acest isihast al răzbunării şi m-aş ruga non stop ca ăştia care ignoră deci cu multă ticăloşie şi putreziciune interioară problemele de sănătate ale semenilor lor, întorcându-le împotriva lor afecţiunea de care şi aşa suferă, deci m-aş ruga să capete cancer! Sincer îţi spun!

Deci m-aş ruga să-i văd bolnavi, morţi, nu chiar morţi, morţi că aş vrea să-i văd cum se chinuie! Aş vrea să mă uit la ei. Asta ar fi o imagine care m-ar bucura; uite acuma în juma’ de oră fac 40 de ani şi când aud ce aud şi văd ce văd sunt mulţumit că gândesc ce gândesc! Şi eu gândesc că pe mine m-ar mulţumi pur şi simplu, pe un scăunel aşa de pescuit, un trepied să mă uit la o astfel de persoană putredă pe interior cum agonizează. Să-l văd cum îşi dă duhul! După care să mă culc liniştit cu capul pe el. 

În sancţiune a fost inclusă şi o ediţie a emisiunii Secvenţial din data de 16 martie, în care subiectul a fost existenţa taberelor paramilitare secuieşti şi campania electorală pe care şi-o face partidul Jobbik în RomâniaÎn cadrul emisiunii s-au prezentat secvenţe video de pe YouTube, prezentate ca fiind secvenţe din Tabăra de vară (EMI) din Borzont – Harghita, cu tineri care se antrenau trăgând cu puşca. În realitatea, imaginile respective nu erau filmate în România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus