Skip to main content

Mircea Badea a pierdut și la Apel procesul cu Horia Georgescu, șeful ANI. Ce daune a stabilit instanța

 
Mircea Badea a pierdut și la Apel procesul cu Horia Georgescu, șeful ANI. Ce daune a stabilit instanța
mircea badea

mircea badea

Publicitate

Mircea Badea a pierdut și la Curtea de Apel procesulo cu șeful Agenției Naționale pentru Integritate, Horia Georgescu. Decizia a fost dată de Tribunalul București în luna decembrie 2014, iar potrivit acesteia, Mircea Badea trebuie să-i plătească șefului ANI 2.000 de euro și să prezinte decizia în cadrul emisiunii În gura presei. Realizatorul poate face recurs.

Mircea Badea a pierdut procesul intentat de Horia Georgescu și la prima instanță, la Judecătoria Sectorului 1, în decembrie 2013, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Atunci, Judecătoria a decis că Georgescu ar trebui să primească despăgubiri în valoare de 5.000 de euro și prezentarea deciziei în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Realizatorul emisiunii În gura presei a folosit în cadrul unor emisiuni, la adresa lui Georgescu, apelative precum „ochelărică”, „giumbix”, „onanist”, „penibil” și „slugă băsistă”.

După ce a pierdut procesul la Judecătorie, în decembrie 2013, Badea a reacționat pe pagina sa de Facebook: „Nu vă faceți probleme, eu nu-mi fac. E doar fondul. Decizia e contrară jurisprudenței CEDO, dar e ordin pe unitate să piardă ăștia care nu-l plac pe Băsescu. Merg mai departe.”

Un an mai târziu, în decembrie 2014, în faza Apelului, Tribunalului București a redus suma pe care o are de plătiti Mircea Badea (de la 5.000 de euro la 2.000 de euro) și a menținut decizia ca sentința să fie citită în emisiunea În gura presei.

Oana Stancu și Antena 3, procese cu Horia Georgescu și cu tatăl acestuia: unul pierdut, unul câștigat

Horia Georgescu a mai intentat un proces împotriva Antenei 3 și a realizatoarei Oanan Stancu. La fel tatăl acestuia, Marian Georgescu.

Despre fiecare:

MARIAN GEORGESCU vs. ANTENA 3. Recent, Antena 3 și Oana Stancu au pierdut, definitiv, un proces cu Marian Georgescu, tatăl șefului ANI (detalii, AICI). Marian Georgescu trebuie să primească daune de 10.000 de lei. 

HORIA GEORGESCU vs OANA STANCU și ANTENA 3. Pe de altă parte, Oana Stancu și Antena 3 au câștigat definitiv un proces intentat de președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu.

Hotărârea a fost comunicată pe 30 decembrie 2014 și nu este definitivă. Horia Georgescu a deschis procesul în urma dezvăluirilor făcute de Oana Stancu la Antena 3, în 2012, care arătau că Horia Georgescu nu își putea justifica propria avere, au anunțat reprezentanții Antenei 3.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu