Skip to main content

Percheziții la firma fratele lui Sebastian Ghiță. Recent, 2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale

 

Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

Publicitate

Procurorii DNA fac percheziții astăzi la două firme din Voluntari, județul Ilfov, dintre care una aparține fratelui deputatului Sebastian Ghiță, într-un dosar privind o licitație a Ministerului Educației din 2013, pentru un proiect cu fonduri europene, în valoare de 33 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat, pentru agenția de presă, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţii la sediile SC 2K Telecom SRL, care aparţine lui Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiță, şi la SC Avitech Co. SRL, ambele din oraşul Voluntari.

La jumătatea acestei luni, 2K Telekom, companie controlată de Sebastian Ghiță și fratele acestuia, și-a adjudecat cel mai mare număr de multiplexuri pentru televiziunea digitală – cinci (4 în București și 1 în Ploiești – pentru suma de 52.000 de euro), după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu o licitaţie a Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului, din 2013, pentru proiectul "Internet în şcoala ta", finanţat integral din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 33 de milioane de euro, au precizat sursele citate de Mediafax.

Firma 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12%, Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu