Skip to main content

Percheziții la Neptun TV și la ziarul Telegraf, administrate de Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre

 

politia perchezitii

Publicitate

PERCHEZIȚII. Societățile Soti Cable Neptun (Neptun TV) și Telegraf Advertising (editorul cotidianului Telegraf) administrate de omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, au fost vizitate de DNA. Strutinsky a fost arestat pentru 30 de zile, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la mai multe fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Perchezițiile la cele două companii de presă s-au desfășurat joi, 5 februarie. În cazul SOTI, procurorii au desfășurat percheziții atât la studioul din București cât și cel din Constanța, au anunțat chiar reprezentanții companiei pe site-ul reporterntv.

Procurorii au cerut contractele încheiate de Soti Cable Neptun SRL cu diverși parteneri în perioada 2007 – 2010, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, și firma Telegraf Advertising, care editează cotidianul Telegraf, a emis un comunicat prin care anunța percheziții și la redacția publicației. În acest caz, procurorii au cerut contracte încheiate de companie în perioada în perioada 2005 - 2015.

Comunicatele, în continuare:

COMUNICAT DE PRESĂ - SC SOTI CABLE NEPTUN SRL

Astăzi, 5.02.2015, polițiști și jandarmi, sub coordonarea Direcției Naționale Anticorupție, au descins la sediul SC Soti Cable Neptun SRL din Constanța și la studioul acesteia din București, la primele ore ale dimineții. Aceștia au așteptat sosirea reprezentanților societății și au prezentat un mandat de percheziție în temeiul căruia au solicitat contractele încheiate de SC Soti Cable Neptun SRL cu diverși parteneri în perioada 2007 – 2010. Urmare a solicitării polițiștilor din echipa trimisă de DNA, SC Soti Cable Neptun SRL a pus la dispoziție toate actele menționate în mandat. Prin urmare, percheziția a însemnat, în realitate, o acțiune de predare-primire de documente.

La sediul societății din București, operațiunea s-a terminat rapid datorită faptului că acolo nu există niciun document din cele solicitate. La sediul din Constanța, perchezițiile au durat câteva ore întrucât polițiștii au solicitat documentele originale și a fost necesară copierea acestora pentru SC Soti Cable Neptun SRL.

Mandatul de percheziție a fost încuviințat de judecătorul de drepturi și libertăți de la Secția I Penală a Curții de Apel București, în baza Încheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronunțată în dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitării transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție.

COMUNICAT DE PRESĂ. SC Telegraf Advertising SRL.

Polițiști și jandarmi coordonați de Direcția Națională Anticorupție au descins, astăzi, 05.02.2015, la sediul SC Telegraf Advertising SRL Constanța, în baza unui mandat de percheziție în temeiul căruia au solicitat contracte și documente aferente acestora, încheiate de SC Telegraf Advertising SRL cu diverși parteneri, în perioada 2005 - 2015. Percheziția este în desfășurare de la primele ore ale dimineții, întrucât polițiștii au solicitat acte atât în original, cât și în copie, iar procedurile de duplicare necesită un timp mai îndelungat.

Mandatul de percheziție a fost încuviințat de judecătorul de drepturi și libertăți de la Secția I Penală a Curții de Apel București, în baza Încheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronunțată în dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitării transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție.

Reprezentanții SC Telegraf Advertising SRL Constanța sunt la sediul vizat, cooperează și pun la dispoziție toate informațiile și datele solicitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Adelutza, ai emotii? Vine oare DNA-ul si la tine sa le zici cum ai obtinut contractul de proiectare a salii polivalente din Constanta? Paris si cumnatelul, au si ei emotii? O sa le zici si cum ai cumparat apartamentul de la Zelca "in rate"?

Trimite un comentariu