Skip to main content

Realitatea Plus a obținut o nouă amânare de la CNA pentru intrarea în emisie. Postul: "Noi suntem în emisie de proba, pentru că nu avem aprobare de la CNA". Gubernat: "Ne jigniți inteligența?"

 

FOTO: Paginademedia.ro
Reprezentanții Realitatea TV, la CNA. FOTO: Paginademedia.ro

Publicitate

CNA a aprobat o nouă amânare a lansării Realitatea Plus, televiziune deținută de Cozmin Gușă.

Postul Realitatea Plus, deținut de Geopol Internațional (în care acționari sunt cu părți egale Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru) a obținut o nouă amânare privind intrarea în emisiei, conform legislației audiovizuale.

În ședința de astăzi, Consiliul Național al Audiovizualului a votat, în unanimitate, o amânare pentru a-i da răgaz societății Geopol International să-și pună la punct dosarul în vederea obținerii aprobării de emisie de la CNA.

Rareș Bogdan, Lavinia Șandru și Bianca Oanea (noul reprezentant al postului Realitatea TV, la CNA) au fost prezenți astăzi la CNA pentru a explica situația postului Realitatea Plus.

Realitatea Plus a primit licență audiovizuală prin satelit la data de 17 ianuarie 2013, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, discuțiile purtate în ședința de astăzi a CNA, pe subiectul Realitatea Plus:

Bianca Oanea, reprezentanta postului Realitatea TV, la CNA: Considerăm ca o formă de rea-credință lipsa de comunicare instituțională dintre Consiliu și societatea Geopol, deținătoarea licenței Realitea Plus.

Monica Gubernat, membru CNA:

"Structura de program respectă structura de programe depusă acum doi ani de zile. Doamna Oanea, procesul verbal se întocmește atunci când totul este complet."

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii Jocuri de putere: Solicităm o amânarea până la completarea dosarului. Pâna joia viitoare. Marți când s-a discutat această situație ni s-a spus că vom aveam timp să completăm dosarul, conform legii. Ieri a fost o zi foarte scurtă. Ieri am avut o zi specială. (...) Eu zic că nu e o mare problemă intrăm joi pe ordinea de zi și suntem în termen.

Monica Gubernat: Sunt acuzată de rea-credință.

Rares Bogdan:

"Considerați că este vorba despre doamna Iorga (Narcisa Iorga, fost membru CNA - n.r.), care nu mai este aici. (...) De câteva zile sunt subiectul unor breaking news-uri, m-am certat cu niște oameni, dar nu mai contează. Am înțeles greșit, domnul Ponta este un om OK."

Monica Gubernat, membru CNA: Puteți să o lăsați pe mama domnului Ponta, o doamnă în vârstă?

Lorand Turos, membrul CNA care a condus ședința de astăzi, a încercat să calmeze apele, rugându-i pe colegii săi să aibă "un minim respect".

"Va rog frumos, un minim respect, altfel suspend ședința!", le-a spus Lorand Turos, colegilor săi.

Valentin Jucan, membru CNA: "Am înțeles că s-a făcut un control la sediul dumneavoastră, pe acel proces verbal au fost trecute niște observații, niște solicitări din partea noastră la adresa dvs., într-o altă formă decât ceea ce se regăsește pe acel proces verbal. Ati mai primit de la CNA o solicitare?

Unul dintre reprezentanții Realității: "Nu"

Valentin Jucan: În legătură cu solicitările făcute, ați depus la CNA?

"Da"

Valentin Jucan, în încercarea de a se lămuri asupra situației, către Monica Gubernat:

"Neconcordanță față de grila aprobată de CNA, lipsa amplasamentului. Acum vorbim despre cum stau aceste lucruri, pentru că și eu țin minte, când ați spus că tot dosarul este praf, când ați spus că nu prezintă antetul. (...)"

Reprezentanții postului Realitatea TV:

"În legătură cu spațiile, au fost depuse acte, existența spatiilor și legat de antet. De maine dimineață vom intra pe grila depusa la CNA, în licență. Noi suntem în emisie de proba, pentru că nu avem aprobare de la CNA."

Monica Gubernat: Ne jigniti inteligenta? Cum adică emisie de proba?

Radu Călin Cristea, membru CNA: Din punctul dumneavoastră de vedere de cât timp ați avea nevoie să vă adunați toate documentele așa încât ele să fie disponibile și să se poată finaliza până la urmă?

Rareș Bogdan: "Până joi.

Radu Călin Cristea le povestește reprezentanților de la Realitatea situația tensionată prin care a trecut Consiliul, în ultimul an:

"CNA-ul a trecut printr-o criză de imagine, prin urmare a fost criticată, în mare măsură aceste critici au fost justificate, niște derapaje de limbaj mai ales că ele erau emise de la cel mai înalt nivel al conducerii. La Realitatea este o tocare sistematică, în care eu sunt asociat cu un fel de grup politic de reacție rapidă, care percutează pe niște butoane și aș fi pus pe desființarea Realității. Nu știu dacă după această întâlnire veți pleca cu aceeași impresie. Robert Turcescu și Radu Moraru au rostit niște jigniri la adresa CNA-ului și au depășit niște limite și n-au avut buna credință să-și ceară scuze."

Rareș Bogdan:

"Eu cred că am dovedit, în ultimele luni, că nu mai am aceeași poziție, iar chestiunea de ieri e simplă, într-un termen rezonabil (...) iar la 24 de ore am primit solicitarea. Ce pot să înțeleg, noi n-am atacat CNA-ul pe post. Vorbesc în numele emisiunii mele.

Lorand Turos, membru CNA:

"Ceea ce s-a întâmplat pe Realitatea TV poate fi subiectul unei alte discuții, pe un raport de modificare, chiar cred că trebuie să discutam ce s-a întâmplat ieri".

Turoș a explicat, ulterior, că solicitarea de astăzi a Geopol International și un eventual raport de monitorizare pe emisiunea de ieri de la Realitatea TV sunt două lucruri distincte, iar CNA-ul are capacitatea de a le analiza separat.

Rareș Bogdan: "Legat de chestiunea de ieri, Realitatea a părut altfel pentru noi, pentru că au fost doi radiodifuzori, care nu au dat nimic de la Prahova, poate de aceea am intrat mai mult în subiect. Am solicitat chiar să nu se discute despre o femeie în vârstă. Ieri dimineață, la 8.30 au fost trei organe de control în sediul Realitatea TV, iar noi le-am solicitat sa meargă la sediul social, să discute cu oamenii de acolo, nu cu jurnaliștii.

Dorina Rusu: Nu știu de ce vorbim despre Victor și mama lui, nu e subiectul discuției de pe ordinea de zi

Consiliul Național al Audiovizualului a mai decis în ședința de astăzi, pe lângă prelungirea termenului până săptămâna viitoare, și realizarea unei noi inspecții pentru a se vedea dacă postul Realitatea Plus emite (în probă), conform grilei aprobate de CNA la acordarea licenței.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • "Realitatea Plus"????? ce mai Nume Inspirat.... probabil inca un post pentru preluari de la Realitatea TV (precum Money Channel). in curand Realitatea TV va ajunge ca Atomic TV, 2-3 Posturi TV cu Acelasi Nume, toate zicand ca sunt Adevaratul Post TV, ca oricum Romania TV a fost create dupa ce Ghita a creat propria sa Realitate, folosind pana si Numele RTV, si acum si Cosmin Gusa Incearca sa Creeze propria sa Realitate TV, si dupa aia, toti ceilalti vor veni sa isi ia propria sa bucata de Realitate. Sfarsitul Realitatii TV este acum ca sigur, Asigurat, si Realitatea Plus este doar varful Icebergului.
  • Cei de la CNA vor inchide din nou ochii la marlaniile celor de la Realitatea. poate isi amintesc cum o licenta detinuta de realitatea media sa - Monney channel este exploatata de o companie de shaorme.
    La fel, si de aceasta data, CNA va fi partasa la o furaciune, permitand functionarea unui post care a furat denumirea Realitatea, a mintit cu nerusinare cu privire la destinatia si scopul acestei televiziuni REALITATEA FURATA PLUS

Trimite un comentariu