Skip to main content

România, locul 52 în topul libertății presei. Am fost depășiți de Botswana, El Salvador și Burkina Faso

 
România, locul 52 în topul libertății presei. Am fost depășiți de Botswana, El Salvador și Burkina Faso
presa-cu-lanturi - blogactivewatch

presa-cu-lanturi - blogactivewatch

Publicitate

România stă tot mai prost la capitolul libertatea presei. Organizația Reporteri fără frontiere a publicat astăzi Indexul anual al libertății presei, iar țara noastră se poziționează pe locul 52 în topul general, în scădere cu șapte locuri față de anul precedent. Ț

România este depășită de țări precum Niger (locul 47), Statele Unite (49), Burkina Faso (46), Chile (43), Botswana (42) sau Trinidad Tobago (41).

Topul libertății presei este condus de Finalnda și Norvegia, urmate de Danemarca, Olanda, Suedia și Noua Zeelandă.

Ultimele locuri sunt ale unor țări precum Eritrea, Coreea de Nord, Turkmenistan, Siria și China.

 

Găsiți topul integral, AICI.

„2014 este anul unei regresii brutale în ceea ce privește libertatea de informare. Două treimi din totalul celor 180 de ţări s-au descurcat mai puţin bine decât la ediţia precedentă", se arată în raportul RSF.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pai citeste raportul ca sa iti dai seama. Sau tu crezi ca o sa fi luminat in somn ca sa inteleg? E simplu dar trebuie sa faci efortul sa citesti.
  • hai sa nu ne ingrijoram ca vad Statele Unite ale Americii cu doar trei locuri mai sus. Sub noi sunt Japonia, Italia, Israel si Singapore. Imi doresc sa ajunga mai repede ziua cand un roman obisnuit traieste la fel de bine ca un japonez sau italian. Presa vad ca are libertate, dar poate nu isi foloseste libertatea asta in cel mai productiv mod.

Trimite un comentariu