Skip to main content

VIDEO. Tolontan: “Pro TV, Antena 3 şi Realitatea TV să-şi aducă aminte că i-au vândut ştiri lui Ridzi. Vorbim de o trădare a publicului de către televiziuni”

 
Tolontan GSP
Tolontan GSP

Tolontan GSP

Publicitate

“Ce am auzit noi din ce a spus justiţia este următorul lucru: în 2009, trei televiziuni, ProTV, Antena 3 şi Realitatea TV i-au vîndut ştiri Monicăi Iacob Ridzi”a spus jurnalistul Cătălin Tolontan la Realitatea TV, despre cazul Ridzi, notează GSP.ro

Tolontan:

“Ştirile au fost plătite cu bani publici. 11 oameni au fost declaraţi astăzi vinovaţi, dintre care doi, inclusiv ministrul Monica Iacob Ridzi, merg în închisoare. Poate că ar fi cazul ca cei care au vîndut ştiri să se gîndească la ceea ce au făcut".

VIDEO: Cătălin Tolontan, la Realitatea TV

Cercetarea în cazul Monicăi Iacob Ridzi a fost declanşată în urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor în iunie 2009.

Atunci, festivităţile organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Tineretului, care au avut un buget de circa 660.000 de euro, au fost încredinţate unor companii private, fără licitaţie.

Potrivit datelor din contracte, publicate de gsp de-a lungul timpului, MTS a achiziţionat ştiri şi reportaje la TV, nemarcate ca publicitate.

În contractele încheiate de MTS, publicitatea în calupuri este prevăzută ca “1 săptămînă de promovare eveniment”, complet separată de achiziţiile de ştiri şi reportaje editoriale, care figurează chiar aşa: “Minim 1 reportaje…” sau “Ştiri la orele…” sau “Difuzare pe croll…”.

GSP Ridzi

Azi, cei 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul de corupţie "Monica Iacob-Ridzi - Ziua Tineretului", 5 ani de închisoare cu executare pentru fostul ministru, mai scrie GSP.

Lista celor condamnaţi:

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Răzvan Udangiu (asociat la SC Artisan) - condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Ioana Vîrsta - 5 ani cu executare
Paul Diaconu - 2 ani şi jumătate cu suspendare

Popa Daniela (consilier MTS) - condamnată la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare

Bogdan Iacobescu - 3 ani cu suspendare

Marius Negrea - 3 ani cu suspendare
Dan Toia - 3 ani cu suspendare

Marius Mărcuţă - 3 ani cu suspendare

Mircea Florin - 2 ani şi 6 luni cu suspendare

Octavian Dragomir - 3 ani cu suspendare

Claudia Radu - 2 ani şi 6 luni cu suspendare

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tineretul glorios tineretul glorios
    Ca de obicei, Tolontane, problema ta nu e ca sunt banii publici, ci ca nu ti-ai incasat "cascavalul", cum esti obisnuit inca de pe vremea lui Sarbu cu diurne de 300USD/zi.. Dar tu, ca traiesti din banii Securitatii lui Voiculescu, deci tot bani publici, n-ai remuscari. Ridzi a avut un avocat prost. A cazut in capcana procedurilor si acuzatilor procurorilor. Daca isi facea apararea pe cu totul alt principiu, in sensul ca avea un buget pentru un eveniment pe care l-a cheltuit, cum l-a cheltuit si vira totul in decizie politica, n-ar fi fost condamnata. Proasta, insa, n-a respectat niste proceduri. Si prostia se plateste.
  • Mm Mm
    Publicitatea nu era pentru persoane ci pentru eveniment.Vezi documentele de mai sus,nu se refera la nicio persoana.Ca aparea Ridzi era alta treaba,intelegearea tacita ca altfel nu prindeau contractele.In plus nu era treaba televiziunilor sa se ocupe de licitatii sau ce mai trebuiau sa respecte cei de la minister,au primit ani pentru spatiu publicitar si atat.Tolo sa nu uite ca e angajat la Felix,care a cumparat GSP pe banii de la Ceausescu si le-a dat celor din trust sedii de la ICA.Poate ar trebui sa se uita la barna din ochiul lui,ca daca era atat de curat statea la Sarbu in curte (care si ala e arestat) sau isi facea ziar de unul singur.
  • dana dana
    @Ionut: nu prea stii ce vorbesti cind zicic a nus e stia ca e frauda. O institutie de stat cum e un minister, nu poate cumpara publicitate la tvuri pt promovarea unor figuri (angajati). De asemena, se stie ca orice institutitie de stat tre sa faca o licitatie cind da niste bugete. Nu sa aleaga niste firme micute, no name, si sa le dea contracte de 600k euro doar pt ca sint prieteni.
  • Ionut Ionut
    Tolontan, si tu tradezi publicul in fiecare zi - chiloti, tate... etc (cel putin pe site-ul Gsp). In plus nu stia nici-o televiziune in acel moment ca promoveaza un eveniment care s-a facut cu frauda. Frauda s-a dovedit mult mai tarziu. Mi se pare ca e cel putin ipocrizie ce faci cu asta acum.
  • Bogdan Bogdan
    Foarte bine ce le fac, in sfarsit se mai face dreptate si la noi
  • pa! pa!
    Am senzatia ca n-o sa-l invite sa comenteze prea des la TV)))))

Trimite un comentariu

sus