Skip to main content

Concurs cu premii pentru articole despre viața privată și protecția datelor

 
Concurs cu premii pentru articole despre viața privată și protecția datelor
Jurnalisti

ActiveWatch lansează un concurs pentru jrunaliștii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi și bloggeri.  Aceștia sunt invitați să trimită articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viață privată sau ale regimului datelor cu caracter personal.

Publicitate

Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, produse audio-video sau orice altă formă de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă.

Aceste produse jurnalistice vor asigura accesul cetățenilor la informare publică obiectivă cu privire la practicile curente care încalcă dreptul la viața privată și prelucrarea abuzivă a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.

Articolele trebuie să fie scrise și/sau publicate în perioada 1 ianuarie 2015 - 1 mai 2015, să aibă minim 800 de cuvinte, să fie scrise în limba română.

Se vor acorda 3 premii a câte 250 de euro fiecare, împreună cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN și Superlege.ro.

Materialele vor fi evaluate de un juriu independent ce va fi anunțat ulterior, format din jurnaliști, experți media și juriști cu experiență în zona dreptului la viață privată și pot fi trimise la adresa de email concurs @ apti.ro până la data de 1 mai 2015 ora 23:59.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu