Skip to main content

GAFĂ. Agerpres şi-a cerut scuze după ce ministrul de externe al Germaniei a primit o broşură cu steagul Germaniei pe conturul Franţei.

 
Aurescu
Aurescu

Aurescu
Captură HotNews

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită la Bucureşti a primit drept cadou de la Ministrul nostru de Externe, Bogdan Aurescu, o broşură pe coperta căreia apare steagul german imprimat pe harta Franţei. Întâmplarea a ajuns subiect chiar şi în presa internaţională.

Gafa a fost asumată de către Agenţia de presă Agerpres care şi-a prezentat scuze pentru greşeala.

„Precizăm faptul că Ministerul Afacerilor Externe a primit spre informare varianta CORECTĂ a broşurii, în format electronic. Imprimarea greşită a fost o GREŞEALĂ TEHNICĂ DIN PARTEA AGERPRES, pe care ne-o asumăm şi pentru care ne cerem scuze atât Ministerului Afacerilor Externe român, cât şi Ministerului Afacerilor Externe german.”, au anunţat reprezentaţii Agerpres într-un comunicat trimis aseară.

„Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a realizat până în acest moment o serie de patru broşuri speciale, cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice bilaterale între România şi Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania. Broşurile au fost concepute având la bază arhiva fotografică a AGERPRES, surprinzând momente unice în relaţiile bilaterale, de la vizite oficiale la vizite de lucru şi întâlniri informale.”, au mai adăugat aceştia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    Gogu, eu nu sunt in nici un caz GIBONUL de la Agerpres, eu doar am aratat si eu ca sa mai intamplat odata gafe de genul asta, si ca toate lumea le poate face, fie ca vorbim de Ministrul de Externe German sau de Postul BBC.
  • Gogu Gogu
    Mai Abdu, tu ori esti Giboi de la Agerpres, ori habar n-ai de capul tau. BBC poate sa faca ce vrea, la urma urmelor e doar o institutie media, nu este Ministerul de externe al Marii Britanii. Despre ce vorbim aici?
  • abdu rehab abdu rehab
    de parca nu sa mai Intamplat astfel de Gafe. nu este prima oara si nici ultima...

    de Exemplu, la BBC: http://www.mediafax.ro/externe/gafa-la-bbc-harta-romaniei-in-culorile-steagului-bulgar-si-invers-in-timpul-unei-dezbateri-despre-imigratie-foto-10796982
  • abdu rehab abdu rehab
    io, de acord si aici. am fost ORIPILAT cand am vazut Versiunea noua. poate va reveni Versiunea Veche ca sa fim noi Cititorii mai multumiti.
  • Frank Walter Frank Walter
    Numitul Giboi ar trebui sa-si dea demisia de la sefia Agerpres, sau sa fie demis pentru aceasta cioaca oribila. Asa s-ar fi intamplat in orice tara civilizata. Dar ce sa-i ceri unui parasutat de la PSD (se pare ca este si rubedenie de-a lui Ponta), si care, pana la Agerpres, intrase in redactiile unor publicatii doar in calitate de vizitator? Ce sa mai vorbim de adjunctul sau, Durleci, fizioterapeut de formatie? Este un circ ce se petrece acolo.
    Oare cum isi controleaza subordonatii acest impostor ? Isi da seama de enormitatea acestei erori? Sa-l pui intr-o situatie de genul asta pe ministrul de externe mi se pare foarte grav, ca sa nu mai vorbim de faptul ca stirea a ajuns pe fluxul AFP. Bravo Giboi, bravo Durleci! Campionilor! Serios, cineva sa opreasca circul de la Agerpres.
  • Cristian Cristian
    E vorba de situl PaginaDeMedia.ro, nu de AgerPress.
  • io io
    noua versiune a site-ului e oribila. nu se intelege nimic. nu stii care sunt stirile noi, care sunt cele vechi si tot asa. daca vrei sa afli ceva nou, trebuie sa treci prin tot site-ul... faceti ceva...

Trimite un comentariu

sus