Skip to main content

Jurnalistul Ferenc Vasas s-a stins la 73 de ani

 
Jurnalistul Ferenc Vasas s-a stins la 73 de ani
Ferenc Vasas_gandul

Jurnalistul Ferenc Vasas, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București, a murit joi după-amiază, la 73 de ani, anunță Agerpres.

„Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, și-a desfășurat-o în presa scrisă și în televiziune. A îndeplinit, pe rând, funcțiile de corespondent al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, în teritoriu, pentru județele Covasna și Harghita, respectiv Sibiu și Vâlcea, reporter în centrală pe diverse domenii și secretar de viză la două redacții", se menționează într-o postare pe site-ul Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea București, intitulată "In memoriam Ferenc Vasas".

Publicitate

Potrivit sursei citate, profesorul Ferenc Vasas a condus timp de mai mulți ani Redacția Emisiunilor pentru Străinătate din cadrul Agenției, calitate în care a editat, între altele, numeroase publicații pentru străinătate cu periodicitate zilnică, săptămânală și lunară, răspunzând totodată solicitărilor corespondenților presei străine acreditați la București.

A fost redactor-șef al cotidianului de limba maghiară Megyei Tukor din Sf. Gheorghe și șef de departament la cotidianul Curentul. În cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV și TVR a condus departamentele de știri locale, îndrumând profesional și studiourile locale (la Antena 1) și regionale (la TVR).

Ferenc Vasas a fost trainer în programe cu finanțare europeană menite să contribuie la perfecționarea profesională a jurnaliștilor români, membru în jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri și autor a numeroase teste de verificare a cunoștințelor de specialitate ale jurnaliștilor, adaugă sursa citată.

Începând din anul 1998, Ferenc Vasas a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea din București. A avut contribuții în toate edițiile (Polirom, 1999, 2001 și 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun și exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator, arată FJȘC.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Este cea mai tristă știre pentru toți știriștii ca au avut onoarea să fie dăscăliți de acest incomensurabil om... Sunt trist la fel ca ei și cred că e cea mai mare pierdere pe care o puteau suferi viitorii jurnaliști, au pierdut șansa de a fi instruiți de cel mai cel profesor al jurnalismului actual romanesc.
    Sunt mândru că v-am fost elev și că am avut onoarea să fiu poreclit, ocărât, certat, lăudat și educat de către cel mai bun dintre cei buni.
    Odihniți-vă în pace.
    Al dumneavoastră veșnic elev Mititelu'

Trimite un comentariu