Skip to main content

Laura Georgescu consideră ilegală decizia de azi a șase membri CNA de a-i retrage susținerea: „Nu există nicăieri instituția revocării în Legea Audiovizualului”

 
Laura Georgescu consideră ilegală decizia de azi a șase membri CNA de a-i retrage susținerea: „Nu există nicăieri instituția revocării în Legea Audiovizualului”
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Laura Georgescu, președintele CNA, a catalogat drept ilegal demersul membrilor CNA care au decis astăzi, printr-o ședință secretă, să-i retragă susținerea președintelui instituției. Aceasta nu a participat la ședința de astăzi, deoarece este ziua sa de naștere. Aceasta a afirmat că ar fi participat la ședință, dar subiectul nu a apărut pe ordinea de zi a ședinței.

În plus, președintele CNA consideră că decizia de astăzi vine ca o măsură de pedepsire a sa după ce a decis să ceară în instanță anularea Regulamentului de Ordine și Funcționare.

Laura Georgescu: „Nu există nicăieri instituția revocării în Legea 504 pe 2002, deci în Legea Audiovizualului. Cu atât mai puțin condițiile de alegere a președintelui și a vicepreședintelui, știți foarte bine că se consumă în anumite condiții. Nici măcar subiectul nu a fost anunțat corect și deschis cu 24 de ore înainte de a se consuma fiindcă nu aș fi ratat momentul. Din păcate a trebuit să fac față unor obligații obiective, este ziua mea de naștere. Mai mult ca sigur că vine doar ca o măsură de pedepsire pentru faptul că m-am adresat Curții de Apel cerând anularea unui act administrativ, în speță regulamentul de organizare și funcționare a CNA adoptat acum șase luni.”

Întrebată dacă va lua vreo măsură în legătură cu votul de astăzi, președintele CNA a declarat: „Fiind total ilegal demersul, de ce aș lua vreo măsură?”

În plus, întrebată dacă se așteaptă la o măsură din partea Parlamentului aceasta a răspuns: „Sinceră să fiu, nu văd articolele pe care s-ar putea baza așa ceva, aștept să mă lămuresc.”

Având în vedere că și-au retras susținerea pentru dumneavoastră, luați în considerare demisia?

Laura Georgescu: „În februarie 2013 mi-au retras prima dată susținerea, în secunda în care au avut primul comunicat de presă de cum sunt de nepotrivită pentru locul pe care îl ocup și de atunci s-a întâmplat asta lunar. Susținere nu am avut din februarie 2013.”

Reamintim că astăzi, mai mulți membri CNA au decis, printr-o ședință secretă, să-i retragă susținerea președintelui instituției și să trimită Parlamentului o solicitare prin care se se cere retragerea acesteia din funcție, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Ședința s-a făcut în prezența a opt membri, însă unul dintre aceștia nu a avut drept de vot. Este vorba despre Radu Herjeu, prezent pentru prima dată la o ședință CNA, dar care nu poate vota din cauza „unor probleme birocratice”, după cum a declarat Radu Călin Cristea în cadrul ședinței de astăzi.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Aceasta madam Tatoiu a audiovizualului romanesc nu ar fi ramas acolo fara sustinerea lui Ponta . #joslabeledepemedia
  • Rar mi-a fost dat sa vad un om cate tine asa tare cu dintii de scaun (functie) in ciuda tuturor evidentelor si a tuturor colegilor. Mai exista o singura modalitate onoranta de a o ejecta: oricand intr-o incapere apare aceasta duduie toate celelalte persoane trebuie sa se ridice si sa plece, sa o lase singura. La fel, toti ziaristii ar trebui sa o boicoteze, sa inceteze sa-i mai ia vreun interviu sau sa-i publice vreo declaratie.

Trimite un comentariu