Skip to main content

Membru CNA: Propun o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Laura Georgescu

 
Membru CNA: Propun o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Laura Georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Monica Gubernat, membru CNA, propune revocarea din funcție a președintelui CNA, Laura Georgescu, dată fiind evoluția din ultima perioadă. Mai precis, decizia președintelui CNA de a da în judecată instituția pe care o conduce și pe șase dintre membrii CNA.

Monica Gubernat, membru CNA: „Având în vedere conflictul permanent din interiorul instituţiei, conflict care a ajuns în instanţă, conflictele de interese rezultat în urma acestei acţiuni şi o să vă dau un singur exemplu, CNA în calitate de pârât trebuie să depună o întâmpinare, acea întâmpinare va suna în felul următor, CNA, reprezentat legal de dna Georgescu, dat în judecată de dna Laura Georgescu. De asemenea, având în vedere adrese asumate în numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflăm din păcate din presă. De asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse în practică, corespondenţe cu diverse instituţii ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea şi de imaginea instituţiei, vă propun spre adoptare o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcţia de preşedinte a doamnei Laura Georgescu.”

De menționat că revocarea președintelui CNA nu se poate face decât în anumite condiții. Potrivit Legii Audiovizualului, membrii CNA pot fi demiși de membrii Comisiilor numai în două situații: în cazul incapacității de a-și exercita funcția sau în cazul unei condamnări penale.

Tot în ședința de astăzi, membrii CNA au introdus pe ordinea de zi votarea unui nou vicepreședinte, funcție pentru care exista o propunere de mai multe luni, în persoana lui Lorand Turoș.

Votul pentru această funcție se face numai în prezența a minimu nouă membri din cei 11 ai CNA. În ședința de astăzi sunt prezenți nou membrii: Radu Călin Cristea - președintele de ședință, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turoș, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu, aflat la prima sa ședință de când a fost numit în funcțe. În debutul ședinței de astăzi, președintele de ședință a declarat că Herjeu este prezent în ședință, însă nu are drept de vot întrucât mai are de rezolvat câteva probleme „birocratice”.

Alegerea vicepreședintelui se face numai în ședință secrete, prin urmare, membrii CNA au decis să scoată presa și reprezentanții radiodifuzorilor din sala de ședințe. Tot atunci, Turoș a declarat că își retrage candidatura la funcția de vicepreședinte întrucât își dorește ca votul să se facă numai în prezența a tuturor celor 11 membri și să aibă drept de vot și Radu Herjeu.

Ce spune Legea Audiovizualului despre revocarea membrilor CNA:

Membrii Consiliului pot fi demişi, la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, în următoarele situaţii: a) în cazul incapacităţii de a-şi exercita funcţia pentru o perioadă mai mare de 6 luni; b) în cazul unei condamnări penale aplicate printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

 

Știre în curs de actualizare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu