Skip to main content

Şase membri CNA au decis retragerea sprijinului pentru preşedintele CNA

 
CNA
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Membrii CNA au decis într-o şedinţă secretă retragerea sprijinului preşedintelui CNA precum şi trimiterea către Parlament a unei solicitări de revocare a Laurei Georgescu din fruntea forului audiovizual.

Radu Călin Cristea, preşedintele şedinţei de astăzi, - „Consiliul Naţional a Audiovizualului a decis cu şase voturi pentru şi un vot împotrivă, prin vot secret aşa cum prevede legea, retragerea sprijinului acordat doamnei preşedinte Laura Georgescu, şi mai ales decizia de a trimite parlamentului o solicitare de revocare a domniei sale din această calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Este un vot dacă vreţi simetric în opoziţie cu votul formulat în CNA în data de 28 decembrie 2012 (când a fost ales preşedintele CNA - n.r.), când la fel în aceleaşi condiţii în şedinţă secretă consiliul a votat candidatura doamnei Laura Georgescu, a înaintat-o parlamentului şi acesta a dat un vot favorabil. Astăzi procedeul este oarecum invers. Noi, cei din Consiliu, socotim că am încercat să realizăm ceea ce ne permitea mandatul. Urmează fireşte ca decizia finală, decizia care de fapt contează să fie aceea a parlamentului la o dată care se va stabili ulterior”.

Votul de astăzi este cel puţin interesant având în vedere că Legea Audiovizualului spune că CNA poate avea şedinţe secrete doar în două situaţii: atunci când sunt aleşi preşedintele şi vicepreşedintele instituţiei. Ori în şedinţa secretă de astăzi nu a existat această situaţie.

În plus, aceeaşi Legea a Audiovizualului, la articolul 13, spune că un membru CNA poate fi demis doar în două situaţii: dacă acesta este în incapacitate de a-şi exercita funcţia timp de şase luni şi în cazul unei condamnări penale definitive.

Cu toate acestea, Radu Călin Cristea a declarat presei că votul de astăzi este legal.

Totodată şedinţa cu uşile închise de astăzi a fost ţinută în prezenţa a minimum opt membri, însă unul - Radu Herjeu - nu a avut drept de vot, din „motive birocratice”, după cum a spus preşedintele de şediţă, Radu Călin Cristea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus