Skip to main content

Șase membri CNA au decis retragerea sprijinului pentru președintele CNA

 
Șase membri CNA au decis retragerea sprijinului pentru președintele CNA
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Membrii CNA au decis într-o ședință secretă retragerea sprijinului președintelui CNA precum și trimiterea către Parlament a unei solicitări de revocare a Laurei Georgescu din fruntea forului audiovizual.

Radu Călin Cristea, președintele ședinței de astăzi, - „Consiliul Național a Audiovizualului a decis cu șase voturi pentru și un vot împotrivă, prin vot secret așa cum prevede legea, retragerea sprijinului acordat doamnei președinte Laura Georgescu, și mai ales decizia de a trimite parlamentului o solicitare de revocare a domniei sale din această calitate de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului. Este un vot dacă vreți simetric în opoziție cu votul formulat în CNA în data de 28 decembrie 2012 (când a fost ales președintele CNA - n.r.), când la fel în aceleași condiții în ședință secretă consiliul a votat candidatura doamnei Laura Georgescu, a înaintat-o parlamentului și acesta a dat un vot favorabil. Astăzi procedeul este oarecum invers. Noi, cei din Consiliu, socotim că am încercat să realizăm ceea ce ne permitea mandatul. Urmează firește ca decizia finală, decizia care de fapt contează să fie aceea a parlamentului la o dată care se va stabili ulterior”.

Votul de astăzi este cel puțin interesant având în vedere că Legea Audiovizualului spune că CNA poate avea ședințe secrete doar în două situații: atunci când sunt aleși președintele și vicepreședintele instituției. Ori în ședința secretă de astăzi nu a existat această situație.

În plus, aceeași Legea a Audiovizualului, la articolul 13, spune că un membru CNA poate fi demis doar în două situații: dacă acesta este în incapacitate de a-și exercita funcția timp de șase luni și în cazul unei condamnări penale definitive.

Cu toate acestea, Radu Călin Cristea a declarat presei că votul de astăzi este legal.

Totodată ședința cu ușile închise de astăzi a fost ținută în prezența a minimum opt membri, însă unul - Radu Herjeu - nu a avut drept de vot, din „motive birocratice”, după cum a spus președintele de șediță, Radu Călin Cristea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu