Skip to main content

TVR propune ca statul să suporte costurile pentru competiţiile sportive precum Jocurile Olimpice şi Cupa Mondială

 
tvr
tvr

Televiziunea Română vrea  ca statul să suporte costurile pentru competiţiile sportive precum Jocurile Olimpice, Cupa Mondială sau Campionatul European de Fotbal.

Publicitate

Astfel, Televiziunea Română a înaintat Ministerului Culturii un proiect de modificare a Legii de funcţionare a TVR în care să se menţioneze că costurile cu evenimentele de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, să fie suportate din bugetul de stat.

Televiziunea Română propune completarea legii de funcţionare a postului public astfel:

„Art. 41. (1) Prin legea bugetară anuală se aprobă fondurile de la bugetul de stat, alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achiziţionarea de echipamente şi piese de schimb radio şi televiziune, materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii specifice, precum şi, integral, fondurile necesare pentru utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice, datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor; pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes naţional; pentru achitarea cotizaţiilor cuvenite organizaţiilor guvernamentale internaţionale; pentru organizarea şi difuzarea evenimentelor de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, cu caracter cultural, artistic şi sportiv.

TVR are obligaţia de a difuza evenimentele culturale, artistice şi sportive stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 47/2003 ca fiind de importanţă majoră: Festivalul Internaţional „George Enescu", Jocurile Olimpice de Iarnă, Jocurile Olimpice de Vară, Campionatul Mondial şi cel European de fotbal şi jocurile de calificare ale echipei naţionale a României

„Până acum, Televiziunea Română a făcut eforturi considerabile şi, în ciuda situaţiei economice dificile prin care trece de mai mult timp, a transmis, în 2014, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia şi Jocurile Olimpice de la Soci, iar în 2012, Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară de la Londra. La acestea s-au adăugat meciurile din deplasare ale echipei naţionale de fotbal, dar şi numeroase alte competiţii naţionale, mondiale şi europene de handbal, patinaj, gimnastică, rugby, canotaj, atletism, nataţie etc.”, spun reprezentanţii TVR într-un comunicat.

„În vederea pregătirilor pentru următoarele evenimente de importanţă majoră, TVR consideră necesară actualizarea prevederilor legale existente referitoare la finanţarea instituţiei, în sensul asigurării de la bugetul de stat a surselor financiare necesare achiziţionării drepturilor privind transmisiile evenimentelor de importanţă majoră stabilite prin HG nr. 47/2003”, se mai arată în comunicatul TVR.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    sa transmita pro tv aceste competii , ca si asa este lider si cere bani pt fiecare abonat
  • speranta speranta
    Cu un ratiing de 1.00, cu 2950 de salariati, cu salariu mediu net pe institutie NU iti este rusine
    sa mai ceri bani de la noi mai stelica? Ia reuceti salariile cu 50% si o sa aveti bani pentru toate
    nazbatiile voastri. Alo DNA ce faceti nu vedeti ca ne jupoaie?
  • Livia Pila Livia Pila
    Pai in primul rimnd Statul suporta un director incompetent precum Stelian Tanase, protapit in fruntea TVR de plagiatorul Ponta, doar-doar se reface USL. Iar noi suportam ca numitul Tanase Stelian sa isi aduca pe bani grei toti amicii. In frunte cu numitul Nistorescu Cornel. Oare pentru TVR si Tanase nu exista DNA?
  • Adi Adi
    Astia de la TVR nu sunt numai incompetenti sunt si inconstienti!! Si daca drepturile costa 100 de milioane?? Chiar dupa atatia ani nu are nimeni curaj sa faca ceva cu cei care au devalizat aceasta institutie pe banii nostrii?? Iar acum vor ca statul, adica tot noi, sa platim pentru hotiile lor??
  • andrei andrei
    Pai tot statul (sau mai bine zis contribuabilii) plateste bugetul anual al televiziunii publice (din care se plateau drepturile pentru aceste competitii). Este de-a dreptul hilara si scandalosa o astfel de cerere. Cred ca singura solutie este ca TVR sa fie desfiintat si recladita de la zero o noua televiziune publica, condusa de un corp profesional ales de cotribuabili/abonati, nu de partide. Altfel televizunea publica va fi mereu o trambita politica si o vaca de muls pentru grupurile de interese ale partidelor.
  • Florin Florin
    nu tot statul le suporta si pana acum? :))
  • geo geo
    TVRul are cam multe pretentii.
    Este mai ceva ca BOR.
    Numai ca BORul nu ne obliga pe noi sa platim taxa de 0,01 lei pentru Trinitas, ci parohiile...

Trimite un comentariu

sus