Skip to main content

TVR propune Guvernului prelungirea transmisiei analogice, până la sfârşitul lui 2016

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian Tanase

Publicitate

„Trebuie să garantăm dreptul plătitorilor de taxă TV la programele televiziunii publice şi după trecerea la sistemul digital”, a declarat Stelian Tănase, şeful TVR, într-o poziţie trimisă presei, prin care se propune prelungirea transmisiei analogice, în paralel cu cea terestră digitală, până la data de 31.12.2016.

Totodată, TVR şi SNR intenţionează să înainteze Guvernului şi un proiect de lege prin care va fi acordat un ajutor financiar categoriilor defavorizate, pentru achiziţionarea de aparatură necesară recepţionării programelor de televiziune.

Televiziunea Română doreşte să vină în întâmpinarea publicului care nu are posibilitatea de a recepţiona în sistem digital canalele TVR, începând cu data de 16 iunie 2015 – dată de la care va fi oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobată de Guvernul României prin HG 403/2013, se arată în comunicatul TVR.

TVR a încheiat un acord cu Societatea Română de Radiocomunicaţii (SNR) în baza căruia propunerea va fi înaintată Guvernului.

TVR şi SNR vor înainta Executivului şi un proiect de lege prin care va fi acordat un ajutor financiar categoriilor defavorizate, pentru achiziţionarea de aparatură necesară recepţionării programelor de televiziune.

Deşi aproximativ 90% dintre gospodării sunt abonate la operatorii de cablu şi nu vor fi influenţate de trecerea la emisia digital terestră, nu a fost găsită, până acum, o soluţie pentru restul gospodăriilor care nu vor avea acces la servicii de televiziune. Conform datelor oficiale, aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500 000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    2016??? Tanase asta inca mai crede ca TVR-ul va mai exista in 2016??? pana atunci, poate se va intoarce impreuna cu Dinescu la Realitatea TV.
  • Cristian Cristian
    Sunt de acord cu prima propunere, chiar până la sfârșitul lui 2017 ar putea să fie amânată închiderea emisiilor analogice în zonele în care nu au fost adjudecate multiplexurile digitale.

    Nu sunt sigur dacă este o idee bună împărțirea unor box-uri care să recepționeze programele TVR, aici miroase a achiziție făcută din bani publici.
    Cred că toți cei care sunt interesați să recepționeze programe digitale emise terestru își pot cumpăra receptoare digitale singuri.
  • ELENA ELENA
    Din ciclul: NEOIOBAGIE LA TVR
    https://stiri9media.wordpress.com/2015/03/07/a-patra-proba-esentiala-dupa-concedierea-colectiva-168-salariati-au-primit-majorari-salariale-si-functii-mai-mari/
  • ipse ipse
    POPULISM. Il doare inima pe s. tanase de sarantocii astia cu televizoare din timpul lui nea Nicu, cum il doare pe sacal de animalul muribund. Ii este fricaca M. Dinescu nu o sa poata fi vizionat, cum face el mancare in restaurantele si pe mosia lui, de toti amaratii din Romania. Sta-le-ar in gat aia 10.000 de euro pe emisiune luati de ciocoiul Fatecalucrezi Dinescu!
  • Allex Allex
    TVR nu mai e ce a fost... Au renunțat la multe producții bune care de a lungul aniilor le a adus audiente bune din motive financiare... si mai ales in prime time, ar trebuii ceva mai puternic pt a putea sa se bată măcar pt Top 5! Eu cred ca daca ar redifuza unele producții, ar avea audiențe mai mari decât cu ce difuzează acum
  • iulia1 iulia1
    Corect. Nici la licitatii nu s-a inscris lumea. In afara de TVR-uri, Romania TV si ceva canale din lista must-carry nu vor fi in eterul digital. Atata timp cat merge sarma si ligheanul ce mai trebuie si furca.
  • Alex Alex
    Taxa tv o platesti oricum pe factura de curent, indiferent daca se trece sau nu la digital, stai tu linistit. Va fi gratis doar receptia, nu se va elimina si taxa radio-tv care e una publica! Crezi ca ungurii nu mai platesc taxa tv pt. ca au trecut pe digital, sau nemtii etc.?
    Propunerea lui Stelica e buna, chiar si aia 500 de mii sunt to cetateni romani, care-s prea saraci sa-si poata cumpara echipamentul, sau nu au de unde ca traiesc in catune izolate unde singura sursa e tvr, asa ca tb. sa le asiguri si lor posibilitatea de a fi informati. ;)
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Asa-mi doresc si eu, numai ca uite ca mai sunt circa trei luni pana la switchoff si "strategia" e varza, in sensul ca lipseste cu desavarsire. Pana acum trebuia ca licentele de multiplexuri sa fie atribuite si sa se inceapa deja instalarile si testele, chiar daca o mai tergiversam in stilul romanesc cu numarul de canale o perioada. Dar vedeti voi ca nu se face, sau nu se vrea a face, mai nimic. Acum vine switchofful si toti sunt inca cu chilotii-n vine. Va mai dau inca un exemplu de genialitate romaneasca, competenta si adevarata munca responsabila: La 27 martie 2014 Guvernul Romaniei semna un protocol la Chisinau prin care se angaja sa retransmita Moldova 1 in retelele de cablu din Romanica. Toate bune si frumoase, laudabil, gargara multa, au venit unii au facut poze, s-au strans maini, s-a beut sampanie. Ce dragut. Alora de la CNA le-a trebuit timp pana in septembrie 2014 sa ia act de acest lucru si s-au pus ei pe treaba. Dupa ce au muncit mult de i-au luat si cu salele, tot aia din CNA in Decembrie 2014 isi dau seama ca semnalul Moldova 1 de pe satelit este codat si nu indeplineste cerinta legii must-carry, cica, de a fi FTA (desi sunt canale in lista must-carry care nu sunt FTA), asa ca trebuie aia din Moldova sa rezolve "problema" asta. Repet: CNA-ului i-a trebuit trei luni sa faca o constatare pe care oricine o poate face in maximum 15 minute! Asta se intampla in decembrie, repet, si astazi suntem in martie 2015, la aproape un an de cand s-a semnat, s-a fotografiat, s-a pupat, s-a salutat, numai ca nu s-a facut NIMIC concret in afara de mancat fursecuri la conferinta de presa. Deci cam asa merg lucrurile prin Romanica...
  • James Blond James Blond
    Zici tu bine, domnu' Willis. Doar ca traim in Romania, unde se lungeste boala cu anii. Normal ar trebui obligati operatorii de multiplexuri sa se grabeasca. Inteleg sa fie perfectat sistemul pana in 2017, dar cred ca se poate porni cu un minim de 2-3 canale. Odata cu introducerea DVB-T2, sper ca firmele de CATV sa isi refaca pachetele pentru ca vor pierde o gramada de pensionari care vor fi multumiti cu programele din grila "must-carry".
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Fa un efort. Incearca sa intelegi. Desteptii de imbecili care ne conduc au elaborat "strategia" lu peste prajit digital in Romanica inca din 2010, care prevede switchoff-ul analogic in iunie 2015. Tot desteptii de imbecili care ne conduc au dat termen castigatorilor celor 9 licente de multiplexuri digitale (dintre care 5 in Bucuresti) ca restul nu le-a vrut nimeni, in mai 2017. Ceea ce rezulta ca analogicul se inchide acusica, iar digitalul vine cu taraita poate chiar deloc la sfantu' asteapta, interval de timp in care prostimea continua sa plateasca taxa tv ca prostii care este ei prosti. E clar acum?
  • iulia1 iulia1
    Stelica e paranoia. Ce tot se trage cu amanarea digitalului ?

Trimite un comentariu

sus