Skip to main content

VIDEO. Oficialii Oskar despre reclama cu pisica: Niciun animal nu a fost maltratat in timpul filmarii. Am folosit o jucarie

 
Pisica
Pisica

Pisica
Pisica de pluş folosită pentru „cascadorii”

Publicitate

PISICA DE PLUŞ. „Scena de stergere a peretelui nu a fost filmata cu o pisica reala, ci cu o dublura de jucarie, facandu-se apoi montajul in asa fel incat sa se continue firesc scena cu pisica reala”, au spus reprezentantii compania Deutek, despre spotul la vopseaua lavabilă Oskar. Spotul cu pricina urmează să fie discutat la Consiliul Naţional al Audiovizualului după ce a primit 20 de sesizări de la persoane care au considerat că pisicii i-au fost aplicate „rele tratamente” şi că spotul are un impact negativ asupra publicului.

Campania apărută recent pe TV poartă semnătura agenţiei Next Advertising.

„La o privire mai atenta chiar se poate observa ca nu este manevrata o pisica reala - care oricum era vizibil mai mare decat cea de jucarie. Atasam poze in acest sens. La sustinerea cazului in fata RAC vom aduce pisica de jucarie folosita la filmarea spotului. [...]”, au mai precizat aceştia într-un răspuns trimis Romanian Advertising Council, organizaţie care veghează la respectarea bunelor practici în publicitate.

„Nici sunetele pisicii nu au fost inregistrate la filmare, ci au fost adaugate ulterior dupa ce au fost selectate din banci de sunet”, au mai subliniat aceştia.

Din punctul de vedere al celor de la Deutek: 

Consideram ca spotul, fiind o inlantuire de situatii complet absurde, nu are cum sa promoveze violenta impotriva animalelor. Scena cu pisica trebuie judecata in contextul intregii campanii TV Oskar, nu separat. Reclamele acestei campanii sunt compuse din situatii asumat exagerate, usor de recunoscut ca nerealiste. In viata reala doamnele nu strivesc mustele de pe tavan cu mopul, instalatorii nu spala peretele cu apa din acvariu iar oamenii nu sterg peretii cu pisici. Am folosit un procedeu numit "exagerare" care atrage atentia si genereaza umor. Este doar un mod de a prezenta eficienta vopselei, nicidecum un model de comportament.

Daca scena cu pisica este luata ca model de comportament, atunci ne putem astepta ca toate celelalte prezentari exagerate din reclame sa fie considerate tot modele demne de luat in seama. In consecinta oamenii ar putea incerca sa zboare ca intr-o reclama la iaurt, sa se arunce de pe bloc cu parasuta ca intr-o reclama la telefonie, sa manance un colet postal ca intr-o reclama la biscuiti, sau sa performeze cascadorii periculoase ca intr-o reclama la bere.

Practic orice scena mai exagerata luata ca exemplu de catre oameni iresponsabili poate deveni periculoasa: scenele din filme care arata criminali, scene de razboi, scene in care se efectueaza cascadorii periculoase, scene asumate ca fiind imposibile in viata reala, scene de aparenta cruzime asupra oamenilor sau animalelor.

Noi credem ca publicitatea nu ar trebui sa subestimeze inteligenta oamenilor de rand si sa ii trateze ca pe niste roboti care executa comenzi. Avem incredere in discernamantul celor care privesc spotul. Acelasi discernamant care le permite sa diferentieze scenele nerealiste din filme, jocuri sau desene animate de cele din realitate. Avem in vedere un om obisnuit si nu un geniu pentru a sesiza absurditatea stergerii petelor de pe un perete cu o pisica.

Mai mentionam ca autorii reclamei Oskar sunt posesori si iubitori de animale, si chiar au fost implicati de multe ori in campanii sociale pentru salvarea animalelor. De mentionat si faptul ca foarte multi iubitori de animale (o majoritate zdrobitoare) considera scena cu pisica din spot ca fiind amuzanta si inofensiva, motiv pentru care putem considera putinele opinii impotriva ca fiind tendentioase si subiective.

https://youtu.be/ZjOrOmzH6_g

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Angela Angela
    Mi-as dori sa schimbati rolurile, astfel incat pisica sa stearga peretele cu acea persoana. Ar fi mai amuzant!
    Nu voi cumpara niciodata produsele voastre!
  • Pralea danut Pralea danut
    ***, de fiecare data cant e reclama, soția ma pune sa schimb canalul......

    Trimis

    Trimis
  • Judit Judit
    Imi pare rău ca s-a reluat în TV reclama cu pisica după a pauză relativ lungă. Speram că n-o să mai văd în viața mea încă odată o astfel de reclamă dezgustătoare. Și dacă știu că pisica este de pluș, ideea în sine este revoltătoare! Și ne mirăm că violența crește pe zi ce trece în societate!
  • LOLYTA LOLYTA
    pentru una dintre comentatoare numita DOINA: sa stii ca nu trebuie sa fii ***, asa cum afirmi tu cu toata gurita aia , ca sa gandesti ca e o pisica normala...CHIAR ESTE O PISICA NORMALA, ASA SE VEDE DIN FOTOLIU! MARE TI-E GRADINA DOAMNE!!!!! am mai zis de altfel, sterge peretele cu soacar , cu mama personala, cu sefa, etc....sa vedem ce vanzare faci la produsul tau ....SUNTETI JALNICISI LIPSITI DE IMAGINATIE ! MACA NU AVETI BUNUL SIMT S ARENUNTATI SI SA FACETI CEVA INTR-ADEVAR NOSTIM! INSPIRATI-VA DE LA COCA COLA, DE LA ETI PUF, ETC. BARBATUL CARE STERGE CU PISICA DOVEDESTE CAT DE PROSTANAC ESTE, EL ALTA REZOLVARE NU A GASIT PE MOMENT, E GENUL CARE SE FOFILEAZA IN LOC SA RECUNOASCA GRESEALA!! HALAL BARBAT!! ASA RECLAMA CU BARBATI DIN ASTIA....VAI MAMA LOR! CITITI!!! STUDIATI!!! SI APOI FACETI RECLAME!!!!
  • LOLYTA LOLYTA
    decat asa reclame lipsite de bun simt, decat sa faceti o educatie proasta tuturor copiilor care vad asa ceva, decat sa insistati sa dati aceats areclama care numai reclama nu e, ci mai degraba atac la un biet animal!!!.... mai bine JUCATI FRATILOR *** ***!!! ***!! SUCCES!!!
  • Marijana Marijana
    Am crezut ca s-a renuntat la reclama in care un tip nebun pare ca sterge petele de vin de pe perete cu blanita unei pisicute. Chiar daca doar pare, ma gandesc ca cei care au "creat" o asemenea reclama *** si plina de sadism, au fost lipsiti de inspiratie dar si de cel mai elementar bun simt. Niciun iubitor de animale nu va aprecia vreodata gaselnita voastra. Si chiar daca nu este real plansul pisicii, tot un plans este si supara enorm. De aceea va spun ca nici eu si nici cunoscutii mei nu vor achizitiona acesta vopsea. Daca voi avea nevoie, voi cumpara Aeria Gold. Imi place reclama : e decenta, serioasa si atrage. Reclama voastra merita o anti-reclama. Poate intr-o zi veti renunta si va veti folosi inspiratia in sens uman.
  • Daniela P. Daniela P.
    Cel mai *** spot publicitar pe care l-am vazut până acum!
    Nu ştiu cum a putut fi promovata o astfel de reclama a cărui înţeles nu se refera decât la chinuirea unui animal... Efectiv ma dezgusta felul in care aţi folosit aceasta "idee" . Este inuman !
    Oare iubitorii de animale ce cred când vad asa ceva????....dar copiii noştri ?...
    Ei trebuie sa fie învătaţi sa iubeasca şi sa apere animalele, nu să le maltrateze...
    Sper să vă scadă vânzările la acest produs! ....la viitoarele reclame sper să vă revizuiţi atitudinea .
  • Senseo Senseo
    Nu ma uit la reclama; dar cand aud SUNETUL ACELA AL PISICII CHINUITE sting imediat televizorul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Si nu numai eu.... si vecinii fac la fel!!!!!!!!!!!!!!!
    Vanzare buna!!!!!!!!!!!!!!
    Sunetul NU E TRUCAT!!!!!!!!!!!!!
    Mai puneti si piedici la trimiterea comentarului!
  • cirstea daniela cirstea daniela
    sa mi bag *** in reclama voastra de imbecili
    copiii vor da cu pisicile de pereti...... idiotilor....nu a ti gasit altceva??????
  • Dorin Macovei Dorin Macovei
    solutia este boicotarea produselor Deutek, Oskar
  • Daniela Daniela
    O prostie de reclama. Iubesc animalele. Nici în gluma nu trebuie sa mimam violenta asupra acestor suflete care ne iubesc necondiționat. Îmi doresc din inima sa dispară aceasta reclama cu numele lui cu tot.
  • Dobre Adrian Nicolae Dobre Adrian Nicolae
    Sunt proprietar de pisică ,nu voi cumpăra niciodată produsele voastre și insistent voi promova la rândul meu reclamă negativă în cercurile mele de cunoștințe și prieteni să nu cumpere produsele OSKAR. IDEA RECLAMEI ESTE MEDIOCRĂ ,MĂ DEZGUSTĂ NICIDECUM SĂ DEVIN CLIENTUL VOSTRU !
  • Bianca Bianca
    Despre momentul în care pisica a fost ridicată ce mai poţi spune? Mie nu mi se pare că ceea ce trage într-un mod brutal de blăniţă, înainte de a şterge peretele, este aceeaşi "pisică de jucărie". De asemenea, nu consider că această reclamă atrage atenţia, ci mai degrabă dezgustul publicului.
    Desigur, nu mi se pare că este vorba de simţul umorului, aici.
  • bursucu bursucu
    Reclama este foarte reușitã, chiar daca "promovează" violenţa faţă de ...animale !?!
    Mai bine ștergea pata de vin cu ...soacra , nu-i așa ???
  • diana diana
    Cel care a creat spotul acesta publiicitar cu siguranta uraste animalele si la fel de sigur a fumat ceva, altfel nu-mi explic cum poate cineva relativ normal la cap sa ideeze o asemena tampenie Se stie ca cei mici imita tot ce vad la tv. Aceasta reclama invita la propriu copiii sa-si foloseasca anmalutele de casa pe post de carpe. Vai de ei creatori nebuni fara urma de geniu, drogati si cu IQ-uri din 2 cifre! De ce nu si-au luat nevestele, sotii si copiii proprii de par sa stearga peretii cu ei? Pai da, este mai usor sa abuzezi de un animal care nu poate sa se apere de nebunia omului, care nu stie sa vorbeasca sa intrebe ce naiba ati avut cu el ?! Vai si de tara asta a noastra unde tot ce este violent, vulgar, inuman si subuman este permis cu mariinimie.

Trimite un comentariu

sus