Skip to main content

Amendă de 20.000 de lei la România TV. O sesizare a președintelui Iohannis n-a mai fost discutată pentru că s-a prescris

 
Amendă de 20.000 de lei la România TV. O sesizare a președintelui Iohannis n-a mai fost discutată pentru că s-a prescris
vadim

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze postul România TV cu 20.000 de lei pentru mai multe emisiuni, printre care una în care Corneliu Vadim Tudor și Miron Cozma au făcut referiri la alegerea lui Klaus Iohannis și a alegătorilor din diaspora.

După vizionarea fragmentelor incriminate de emisiune, Dorina Rusu a propus amendarea postului cu 30.000 de lei, în timp ce Răsvan Popescu a propus  o amendă de 10.000 de lei. Niciuna dintre propuneri nu a reușit să atragă minimul de șase voturi, prin urmare s-a făcut o propunere intermediară. Radu Herjeu, membru CNA, a propus sancțiunea intermediară de 20.000 de lei, care a avut șase voturi „pentru”: Lorand Turoș, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Gabriel Tufeanu. Pe de altă parte, Laura Georgescu și Monica Gubernat au votat „împotrivă”.

Publicitate

Membrii CNA au considerat că a fost încălcate articolele 40 cu 2 și cu 3 din Legea Audiovizualului și 47 cu 2 din Codul de Reglementare în audiovizual care interzice  difuzarea în programele TV „a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe.”

Afirmațiile care au atras atenția membrilor CNA:

Miron Cozma – În altă ordine de idei, mie, ca român, niciodată, nu o să-mi stabilească destinul și ziua de mâine 400.000 de români (...) dintre care 200.000 sunt cerșetori din diaspora, suntem 11 milioane de români care am votat. (...) dar eu mă simt jignit, eu ca român, care am luptat în țara asta pentru drepturile amărâților, care am făcut pușcărie, eu mă simt jignit de faptul că țara asta nu este condusă de un român și țara asta nu este condusă de un om cu religia istorică a acestui popor.

Corneliu Vadim Tudor: „E un fals grosolan. A vrut Germania să pună piciorul aici, după ce a luat bătaie în ambele războaie mondiale, suntem protectorat german? Dar cucoaa asta Angela-merge mai departe, de ce nu stă dracului la cratiță, ce își bagă ea nasul al un popor latin? (...) Dar sunt revoltat. Țara mea e pe mâna unui handicapat, un neamț de mâna a doua. Afară cu domnul neamț până nu îl punem pe lanț. Cine l-a ales, căpșunarii dom-le. Să plece căpșunarii la ei acolo.

De menționat că România TV și-a cerut scuze publice pentru afirmațiile celor doi și a anunțat că nu-i va mai avea printre invitații postului.

În aceeași ședința, CNA a analizat și o sesizare trimisă de Klaus Iohannis în 14 august 2014 înaintea campaniei electorale pentru prezidențiale. Sesizarea nu a mai putut fi analizată întrucât s-a prescris. Este pentru prima dată când în ședința CNA nu se mai analizează o petiție pe motivul că este mai veche de șase luni.

„Această emisiunea a depășit termenul de șase luni și apreciez că această este tardiv de analizat”, a menționat reprezentantul departamentului juridic al CNA. Interesant este că sesizarea, deși a fost primită din luna august a anului trecut, nu a avut loc pe ordinea de zi a ședințelor CNA, deși consiliul a analizat și emisiuni mai recente de la alte posturi.

Din informațiile paginademedia.ro, CNA a pierdut procese cu posturi de televiziune pe motiv că sesizările erau mai vechi de șase luni.

Sesizarea lui Iohannis viza o emisiune de la România TV din luna august, din ziua când acesta a fost ales candidat la președinția României. În cadrul emisiunii s-a discutat despre adopţii care au avut loc în anii 1990 și de care ar fi fost legat numele lui Klaus Iohannis

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Romania TV si Antena 3 sunt cele mai nesimtite televiziuni !Ataca tot timpul institutiile democratice ale Statului ,precum si personalitati care lupta pentru respectarea legilor tarii !! Cu invitati cu o morala jegoasa ,nesimtiti si prost crescuti ,care calca pe bun simt cu nerusinare ,jigodii care in mod normal ,intr-o tara civilizata n-ar fi primiti in studiouri isi expun in mod grosolan idei de extremisti cu aprobarea tacita a moderatorilor!! vadim sau cosma sunt niste frustrati ai societatii !!Dispareti jigodiilor ,impreuna cu cei care va invita in emisiuni!!!

Trimite un comentariu