Skip to main content

Cătălin contra Cătălin. Prisăcariu: „Sub tonul lui de pisicuţ se ascunde un căţel obedient”. Striblea: „Când nu ştii meserie, faci scandal”

 
Catalin Prisacariu_Striblea
Catalin Prisacariu_Striblea

CĂTĂLIN CONTRA CĂTĂLIN. Schimb de replici între Cătălin Striblea şi Cătălin Prisăcariu, până zilele trecute colegi la B1 TV.

Publicitate

Primul a fost Cătălin Prisăcariu, cel care săptămâna trecută a fost dat afară de la B1 TV. Acesta a scris pe blog un text dur la adresa fostului coleg, Cătălin Striblea, cu titlul: „Motto-ul lui Striblea: “mult e dulce şi frumoasă limba ce o dăm””. Prisăcariu despre Striblea: „ştiam că sub tonul lui de pisicuţ se ascunde, de fapt, un căţel obedient, uşor confuz cînd se iese din agenda prestabilită”, a scris jurnalistul.

„Striblea a început, însă, să-şi dea cu adevărat măsura obedienţei o dată cu  invitarea lui Ponta în studioul B1, după care s-a rutinat în slugărnicie cu acelaşi Ponta, dar prin telefon”, a mai scris el.

Prisăcariu l-a criticat dur şi pentru emisiunea de miercuri seara, când invitat la Ultimul cuvânt a fost şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a comentat decizia Curţii Constituţionale în cazul Şova.

„Striblea a dat iar recital de micime şi slugărnicie. Faţă în faţă cu Tăriceanu, “moderatorul” s-a purtat ca un biet funcţionăraş de protocol care trebuia să îi indice invitatului doar pe ce teme să tune şi să fulgere. Din cînd în cînd, Striblea a mai scăpat şi cîte un curajos “corect!” sau chiar un viteaz “aveţi dreptate!”, chiar dacă Tăriceanu perora ţanţoş despre cum cererile de arestare ale DNA sînt abuzive”, a scris Prisăcariu.

Replica lui Cătălin Striblea: „Când nu ştii meserie, faci scandal”

Cătălin Striblea i-a răspuns la rândul său fostului coleg de la B1 TV, tot pe blog, într-o postare cu titlul: „Când nu ştii meserie, faci scandal”.

„În trei luni de când muncesc la B1, nu l-am văzut în redacţie. Aş fi crezut că nu ne intersectăm, dacă nu aflam chiar de la el, că nu trece prin redacţie. Cred că este un caz unic în istoria televiziunii”, i-a răspuns, printre altele, Striblea.

„Când doi ani şi jumătate, te bat, aproape în fiecare zi, toţi adversarii tăi din piaţă trebuie să-ţi pui câteva semne de întrebare. (...) Când ai astfel de probleme, nici Ponta şi nici Striblea nu sunt vinovaţi de plecarea ta din televiziune. Primul căruia trebuie să-i adresezi întrebări şi critici eşti chiar tu. Să vezi dacă nu cumva nu ai făcut treaba pentru care ai fost angajat. Nu ai îndeplinit nici interesul public, că lumea nu s-a uitat la tine, nici pe cel al staţiei căreia nu i-ai livrat cifrele aşteptate”, a mai adăugat Striblea.

"Înainte de a scrie despre mine, fă-ţi o analiză proprie. Vezi dacă te confrunţi cu un eşec sau nu şi mergi mai departe. Uite o fac eu întâi, după care poţi să încerci şi tu", l-a sfătuit Striblea pe Prisăcariu şi a continuat cu o autoevaluare:

"Venirea mea la B1 nu este încă un succes. Audienţele sunt fluctuante, emisiunea nu este stabilă, greşesc uneori cu invitaţii, tezele nu sunt foarte clare, subiectele nu sunt totdeauna bine alese şi împachetarea încă are de suferit. Am greşit uneori la moderare, dar am reuşit multe seri bune şi unele evenimente chiar. Şi, foarte important, am avut o atitudine constantă faţă de invitaţi, fie că s-au numit Ponta, Băsescu sau Tăriceanu.

Asta analizez eu, dimineţa, când mă uit pe audienţe. Şi fac asta pentru că programul e responsabilitatea mea şi doar a mea. Şi încerc să găsesc soluţiile cele mai bune şi să testez ideile care ne pot aduce succesul. Şi pentru că doar aşa îi respect pe cei care muncesc în această redacţie. Fă-o şi tu, căci altfel rişti să rămâi doar un ţânţar care muşcă lumea de fund."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Eu le propun doamnei Titiriga si domnului Oancea sa il concedieze si pe dl. Striblea si sa il angajeze in loc pe Traian Basesc. Oricum, presteaza la B1tv cam tot atita cit maiastrul Ion Cristoiu. Si zice si ca nu are bani de intretinere! Mai ridem si noi de cineva!
  • Votantul Votantul
    Asta-i muzica ce mi place!!Doi pe un balansoar !
  • mihai,sighet mihai,sighet
    Degeaba va mancati unul pe altul ,amandoi sunteti mediocri!!Veti face amandoi intoxicatie alimentara,sunteti jurnalisti alterati!Altceva asteptam de la voi!!
  • Paul Cristian Stefanescu Paul Cristian Stefanescu
    Aceasta veste e adevarata o tragedie.
    Dar o solutie exista!
    Lupta dintre Catalin si Catalin sa fie arbitrata (si sportiv si deontologic) de Catalin deontologul sportiv.
    Cine poate sa mai stie care dintre Catalinii astia trei e cel mai basist si cel mai macovist?
    Sfarsitu' lumii domn'e...
    Din haos s-a creat, haos redevine.
    Ferice de Gheorghe, fost Gigi.
  • Iulian Iulian
    Prost + Prost = Oameni prosti ce se uita la prosti.
  • Dan Andrei Dan Andrei
    Catalin Striblea: Din cauza unor oportunisti ca tine si ca multi altii, inclusiv de la B1 TV, in Romania, meseria de jurnalist a fost TOTAL COMPROMISA.
    Catalin Prisecariu: M-am si mirat ca ai fost acceptat de colaca B1 TV sa lucrezi acolo. La ce VIP-uri si vipere exista in postul condus de Sorin Oancea, e de apreciat ca ti-ai putut face meseria.
  • Livia Pila Livia Pila
    Cred ca amindoi trebuiau trimisi la plimbare. Niste oportunisti! Ziaristi slabi, fara coloana vertebrala! Valea!

Trimite un comentariu

sus