Skip to main content

Ce avere are producătorul TVR Cristian Zgabercea, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu

 
Ce avere are producătorul TVR Cristian Zgabercea, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu
zgabercea cristian tvr

Producătorul general al Televiziunii Române, Cristian Zgabercea, trimis recent în judecată într-un dosar în care este cercetat și Nicușor Constantinescu, a câștigat anul trecut peste 20.304 euro (90.964 de lei) din activitatea sa la TVR, potrivit declarației de avere de pe site-ul postului public.

Publicitate

2014. La această sumă se adaugă venituri de peste 10.000 de euro (circa 47.000 de lei) înregistrate de soția sa din activități precum actorie - la Teatrul de Stat Constanța, cadru didactic (Universitatea Ovidius Constanța) și jurat (Fundația Fantasio Constanța).

Pe de altă parte, în declarația de avere pe 2013 apar și venituri provenite din activitatea de consilier al Consiliului Județean Constanța. La vremea respectivă, Cristian Zgabercea a fost plătit cu aproape 1.700 de euro (7.497 de lei).

Săptămâna trecută, Stelian Tănase, președintele director-general al Televiziunii Române, a spus, într-o emisiune a postului public, că în momentul de față codul muncii nu impune nicio măsură împotriva lui Cristian Zgabergea, dar că va avea o discuție de principiu cu producătorul general al TVR.

„În acest stadiu al cercetării, Codul Muncii nu prevede că suntem în situaţia de a lua măsuri împotriva lui, de a-l concedia, de a-l suspenda. Măsurile noaste ca instituție ar interveni în momentul în care ar fi cel puțin reținut. Legea nu ne obligă la nimic în legătură cu această situație”, a spus șeful TVR.

CONTEXT. Săptămâna trecută, producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, a fost trimis în judecată alături de Nicușor Constantinescu, șeful CJ Constanța, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Zgabercea, care a fost în trecut și consilier al lu Nicușor Constantinescu, urmează să fie judecat pentru complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Inculpații ar fi produs un prejudiciu de opt milioane de euro, potrivit unui comunicat al DNA.

Cercetarea DNA în cazul lui Zgabercea a vizat activitatea din anul 2012 a acestuia. Zgabercea ar fi „disimulat realitatea prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu