Skip to main content

CNA. Amenzi mai mari pentru Sport Klub și Sport Klub Prime pentru depășirea minutelor de publicitate: 80.000 de lei în total

 
CNA. Amenzi mai mari pentru Sport Klub și Sport Klub Prime pentru depășirea minutelor de publicitate: 80.000 de lei în total
CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a revenit asupra deciziei de amendare a posturilor Sport Klub și Sport Klub Prime de acum două săptămâni. Membrii au decis să mărească amenzile de 45.000 de lei, respectiv 15.000 de lei, pentru depășirea minutelor de publicitate.

Publicitate

În ședința din 26 martie, CNA a amendat posturile Sport Klub și Spor Klub Prime, licențiate în România, în urma unor sesizări primite din partea CNA-ului din Slovenia. Potrivit Legii Audiovizualului, posturile comerciale pot difuza zilnic 12 minute de publicitate pe oră.

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat atunci monitorizările minutelor de publicitate din perioada octombrie – decembrie 2014și au constatat că Sport Klub a avut depășiri de aproximativ 33 minute, în timp ce Sport Klub Prime a avut în jur de 6 minute.

Însă, între timp au apărut informații suplimentare că, în aceeași perioadă analizată, în realitate Sport Klub a avut depășiri de 39 de minute, în timp ce Sport Klub Prime, de 25 de minute.

Astfel, Monica Gubernat, membru CNA, a decis să propună noi amenzi pentru cele două posturi TV: 30.000 de lei la Sport Klub Prime și 50.000 de lei la Sport Klub.

Amenzile au fost votate cu unanimitatea celor prezenți: Florin Gabrea, Valetin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescuși Radu Călin Cristea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Sport Klub s-a receptionat la UPC dar din 1 aprilie a fost eliminat din grila deci nu se mai receptioneaza nicaieri in tara.
  • Exista aceste televiziuni? Si serios, pentru 12 min asa amenda mare? Pai ProTV si Antena 1 cred ca aveau mult mai mare(minutele-pauza). Dar de, daca nu ai cunoscuti in parlament cu influenta ramai cu amenda care le intra in conturi

Trimite un comentariu