Skip to main content

CNA cere explicații în legătură cu meciurile de la Euro 2016 de la TVR și Dolce

 
CNA cere explicații în legătură cu meciurile de la Euro 2016 de la TVR și Dolce
CNA

CNA vrea să ceară explicații TVR și Dolce Sport în legătură cu drepturile de difuzare ale meciurilor de la Euro 2016. Reacția vine după ce Telekom a anunțat în această săptămână că a preluat drepturile pentru toate meciurile de la Euro 2016, 28 din 51 de partide fiind exclusive.

23 din meciurile de fotbal sunt parte a unei opțiuni free-to-air care trebuie să fie difuzată de o televiziune cu acoperire națională, care nu a fost selectată încă, potrivit informațiilor Paginademedia.

Publicitate

Propunerea a venit din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, cel care a prezidat ședința de astăzi. „În acest moment, disputa este neclară faţă de modul în care TVR va putea sau poate nu va putea să difuzeze acest eveniment considerat de importanţă majoră. În acelaşi timp, Dolce Sport a transmis, printr-un comunicat public, că dânşii au obţinut exclusivitatea pentru difuzarea acestor meciuri. Există o categorie de meciuri - free to air -, aşa cum e stabilită de Comisia Europeană. În acest moment lucrurile sunt neclare", a spus Valentin Jucan.

„Pe noi ne interesează ca anul viitor să nu mai ajungem în situaţia în care românii nu pot să urmărească liber, fără abonamente, fără alte chichiţe, aceste meciuri. Solicitarea mea este să cerem un punct de vedere, o informare, urmând ca după aceea să vedem dacă ne putem pronunţa sau dacă putem face sugestii", a mai spus Jucan.

Potrivit articolului 21 din Legea Audiovizualului, „Evenimentele de importanţă majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber."

În mod normal, marile evenimente sportive internaționale sunt difuzate de televiziunea publică, însă TVR trece prin dificultăți financiare. Pe de altă parte, TVR a anunțat printr-un comunicat că postul public rămâne în cursa pentru Euro 2016.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Probabil ca daca TVR nu va fi in stare sa ia drepturile , li se va acorda sansa celorlalte televiziuni generaliste sa le achizitioneze , singurele capabile sunt PRO sau Antena ... dar nu stiu daca nu cumva exista ceva clauze de la UEFA in vederea capacitatii transmiterii meciurilor importante si in HD , iar in cazul asta singura varianta ramane PRO.
  • eu vreau sa vad EURO 2016 la TVR postul public are obligatia de a transmite marile competitii sportive.e ceva dubios la TVR de nu mai au bani si nu sunt de acord cu cresterea taxei tv
  • Poate ca ar trebui sa afle CNA si care este responsabilitatea personala a lui Stelian Tanase. Un personaj malefic a carui misiune pare sa fie aceea de a distruge TVR. Pe care mai intii o jupoaie de bani. Stelian Tanase in atentia DNA. Se aude?

Trimite un comentariu