Skip to main content

CNA se autosesizează în cazul concurentului de la Românii au talent, condamnat la închisoare

 
Concurent Romanii au talent
Concurent Romanii au talent

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să analizeze într-o şedinţă viitoare ediţia de vineri a emisiunii Românii au talent, în care a apărut un fost condamnat la închisoare care ar fi fost complice la o crimă. Concurentul - Andrei Grigoriu - a declarat în faţa membrilor juriului că ar fi tăinuit o crimă a unui prieten al său, motiv pentru care a fost condamnat la închisoare 16 ani. Momentul lui Grigoriu, care a pictat în timp ce-şi povestea cazul, a atras emoţia publicului şi a unora dintre juraţi, printre care şi a Mihaelei Rădulescu, care a declarat “Povestesti frumos pictezi frumos. Văzând toate acestea eu ţi-aş fi iertat toate păcatele”.

Publicitate

În această săptămână, emisiunea Wowbiz a relatat că Andrei Grigoriu ar fi fost, de fapt, complice la o crimă: Grigoriu ar fi imobilizat o tânără, în timp ce un prieten de-al lui a înjunghiat-o. WowBiz a prezentat declaraţiile mamei fetei ucise, dar şi ale unor colegi de celulăr de-ai lui Andrei Grigoriu.

Paginademedia.ro vă prezintă care au fost reacţiile membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului:

Valentin Jucan, membrul CNA care a condus şedinţa de astăzi a Consiliului, a propus la începutul şedinţei monitorizarea emisiunii de vineri după ce instituţia a primit mai multe sesizări din partea telespectatori. Totodată, acesta a propus ca instituţia să aibă o corespondenţă cu Ministerul Justiţiei, pentru a se stabili dacă Grigoriu a fost sau nu condamnat pentru complicitate la crimă.

Valentin Jucan: „Aş dori să solicităm postului un punct de vedere pentru a aduce clarificări în legătură cu acest caz. Cred că ar trebui să avem o corepsondenţă cu Ministerul Justiţiei, pentru a stabili dacă acesta a fost condamnat pentru complicitate la crimă. Eu nu cred că este un model care poate fi promovat într o emisiune care se numeşte Românii au talent. Propun să cerem un punct de vedere postului şi o monitorizare pe acest subiect.”

Dorina Rusu, membru CNA – Eu am văzut şi emisiunea. Aş vrea să trecem acest subiect pe ordinea de zi de săptămâna viitoare. Mi se pare un lucru foarte grav ca noi să tolerăm aşa ceva. Omul acesta care s-a prezentat ca o victimă şi a doua zi am aflat că familia victimei spune că a fost complice la crimă. Emisiunea nu a fost în direct. Pro TV avea obligaţia să verifice o asemenea informaţie. Mi se pare ceva îngrozitor. Cred că trebuie să discutăm cât de curând acest caz şi să luăm măsuri drastice.

Monica Gubernat, membru CNA, i-a spus reprezentantului Pro TV cal „a momentul în care vom discuta subiectul, vă rugăm să veniţi alături de directorul de programe şi de producătorul general.”

Radu Herjeu, membru CNA – Problema nu este, din punctul meu de vedere, că acest om a făcut închisoare şi a apărut la televizor, ci că în mod deliberat cineva m-a indus în eroare în privinţa acestei persoane. Faptul că a spus că a fost condamnat pentru tăinuire e treaba lui, poate să spună pe scenă orice, dar eu cred că responsabilitatea e a postului care, hai să fim serioşi, aceste emisiuni apelează la „corasonul” românilor. Aproape toţi câştigătorii au avut nişte poveşti lacrimogene. Acel om a fost apreciat şi le-au dat lacrimile în sală, şi vreau să vă spun că şi eu m-am simţit înşelat pentru că eu acasă am spus că este inadmisibil, cum să primească 16 ani pentru că nu şi-a turnat prietenul. Eu am fost indus în eroare. Vreau să aflu de a postul TV de ce am fost indus în eroare. (..) În aceeaşi emisiune a fost un bătrânel. La sfârşitul momentului Pro TV a avut grijă să mă informeze că bătrânelul a murit. Ok. Bun. Mi-a dat o informaţie. Poate că ar fi fost bine să mă informeze în legătură cu acest deţinut.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    dar el de ce oare a mintit? tocmai pentru ca si-a dat seama de reactie. Protv oricum si-a cerut scuze, dar aici e vorba de mai mult decat Protv.
  • slashdot slashdot
    Lumea a reactionat asa pentru ca a mintit, pentru ca a fost indusa in eroare, pentru ca tot cazul lui a fost prezentat ca o eroare judiciara. Asta-i tot.
    Vinovatul cel mare in cazul asta e Pro TV-ul.
  • Florin Florin
    din pacate asa gandesc majoritatea oamenilor. omul a gresit, a platit si iata ca mai plateste. maine poimaine aflam ca a fost dat afara de la job pe acelasi motiv. oare unde duc situatiile astea?
  • Florin Florin
    sa fim sinceri. nu ar fi fost ok. lumea ar uita intr-o clipa tot ceea ce a facut pe scena. uita-te ce s-a intamplat dupa ce s-a aflat. nu a mai contat ca e talentat. a doua sansa i s-a luat. toata faza imi aminteste de un film Boy A.
  • CrisPres Concurentul de la Romanii au talent condamnat la inchis
    […] CNA s-a autosesizat, joi, in cazul concurentului de la “Romanii au talent” si si-a propus sa discute subiectul saptamana viitoare. Valentin Jucan, membru CNA, citat de Paginademedia.ro: […]
  • cornel cornel
    Sigur ca are drepturi dupa ce iese din inchisoare. Problema e ca dupa 16 ani de inchisoare nu isi recunoaste vina si incearca sa pacaleasca cu ajutorul unei emisiuni tv, ataca justitia pt ca se da victima a unei erori judiciare. E o acuzatie grava pe care postul tv trebuia sa o verifice. Daca spunea: am fost complice la crima dar mi-am ispasit pedeapsa si vreau sa fiu respectat ca orice alt cetatean,, era ok.
  • Florin Florin
    iar omul a stat la inchisoare pentru ceea ce a facut. corect ar fi fost sa spuna ca nu vrea sa vorbeasca despre asta, dar a fost o pozitie dificila pentru el si a picat in capcana.
  • Cristi Cristi
    Poate ar trebui ca doua femei sa-i taie gatul. Apoi sa faca inchisoare si dupa aia femeile sa spuna ca ca totul e ok, ca "si-au ispasit pedeapsa". Si dupa asta sa participe la un concurs de Miss.
  • Florin Florin
    l-au eliminat din emisiune http://romaniiautalent.protv.ro/stiri/pozitia-pro-tv-privind-momentul-lui-andrei-grigoriu-la-romanii-au-talent.html
  • geo geo
    Eu nu înțeleg care este problema...un fost condamnat - chiar nu conteaza ptr ce - apare la o emisiune TV si arata ca are talent la ceva...si este apreciat. Dar oare CNAul nu a vazut emisiunea Condamnatii de la B 1 TV - parca - unde apar condamnati care zic nu stiu anume...ori emisiunile informative de la Antene unde apar fel de fel de fosti condamnati - parca asasinul lui Mihalea a fost prezentat recent...Deci care este discuția...despre ce și de ce sesizăm, dacă omul asta a declarat...da, desigur, puteau să zică așa, că Pro TVul putea sa îi selecteze cu o mai mare atenție pe indivizii mai dubioși veniți la preselecții...
  • Maria Maria
    Sa se sesizeze si cei care apara drepturile omului. Acest individ, puscarias, criminal sau complice pana la urma si-a ispasit pedeapsa. El iese oricum din inchisoare daca nu a facut-o deja, mai avea cateva luni. Ce se va intampla cu el? Ce se intampla cu toti oamenii care ies? Nu mai au voie sa munceasca? Nu au voie sa iasa in lume? Hai sa ne desteptam putin. Da, nu este un exemplu, dar sunt sigura ca este un om cu niste drepturi. Iar CNA-ul este ultima institutie care are dreptul sa isi dea cu parerea. El ar trebui sa apara si sa anunte retragerea. PRO TV-ul sa zica ceva, fara scuze ptr ca nu e cazul si mama victimei sa isi planga mortul la cimitir nu la TV.
  • buzdugan buzdugan
    iti dai seama ca cei 9 membrii din 11 ai CNA sunt pro antena 100%. deabea asteapta un pas gresit al pro-ului si sa vezi ,,se sesizeaza din oficiu.ma intreb de ce nu se sesizeaza si la emisiunile gherlei lui kakatos celor de la kanal ?

Trimite un comentariu

sus