Skip to main content

CNA va analiza emisiunea Sinteza zilei în care Eli Roman ar fi fost denigrată

 
CNA va analiza emisiunea Sinteza zilei în care Eli Roman ar fi fost denigrată
eli_roman

Cazul Eli Roman, în atenția CNA. Consiliului Național al Audiovizualului va analiza o ediție a Sintezei zilei în care jurnalista de la Realitatea TV ar fi fost denigrată. pe lângă sesizări de la telespectatori, CNA a primit și o reclamație din partea unei asociații internaționale a jurnaliștilor, potrivit discuțiilor din cadrul ședinței.

Subiectul a fost adus în discuție de Dorina Rusu, membru CNA, cea care a și condus ședința. „Au fost mai multe sesizări în legătură cu o emisiune Sinteza zilei, unde a fost atacată Eli Roman", a spus Dorina Rusu.

Publicitate

Monica Gubernat, membru CNA, a spus că acest subiect ar trebui „să intre în linia normală, conform legii, în 30 de zile”.

Viorel Vasile Buda: „E o autoritate şi cel care sesizează, pentru că e preşedintele Autorităţii Internaţionale a Ziariştilor. Se aşteaptă o reacţie mai rapidă."

În final, s-a stabilit că subiectul va fi discutat atunci când va fi gata monitorizarea emisiunii.

„În timpul emisiunii Sinteza Zilei din 5 aprilie, Mircea Badea și Mihai Gâdea au introdus un extras dintr-o înregistrare video de la o emisiune recenta a postului Realitatea TV cu intenția evidentă de a batjocori și insulta aspectul si personalitatea doamnei Eli Roman„, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Realizatorii de la Antena 3 au făcut comentarii și gesturi ofensatoare, inclusiv mimând comportamentul unei persoane cu dizabilități fizice. Eli Roman a reacționat la momentul respectiv spunând că a avut o cădere de glicemie. Asociația Jurnaliștilor Europeni a avut o reacție publică. Organizația și-a exprimat „grava sa îngrijorare față de abuzul verbal, crud și insultător” îndreptat, în ultimele zile, împotriva jurnalistului Stelian Negrea și a soției acestuia, Eli Roman, de către realizatorul TV de la Antena 3, Mircea Badea, și de către directorul aceleiași televiziuni, Mihai Gâdea

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu