Skip to main content

CNA va analiza emisiunea X Press, cu Traian Băsescu invitat, pentru atacurile la adresa justiției.

 
CNA va analiza emisiunea X Press, cu Traian Băsescu invitat, pentru atacurile la adresa justiției.
Jucan, transmisie live

Consiliul Național al Audiovizualului a decis la începutul ședinței de astăzi să ceară o monitorizare a emisiunii X Press de la B1 TV, în care Traian Băsescu a fost invitat.

Propunerea a venit din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, care a catalogat afirmațiile lui Traian Băsescu drept grave. „Având acest protocol cu Consiliul Superior al Magistraturii eu doresc să solicit direcției de monitorizare un raport de monitorizare pentru emisiunea de aseară de la B1 TV, în care a fost prezent fostul președinte al României, Traian Băsescu.”, a declarat Valentin Jucan.

Publicitate

„Fac referire la două chestiuni. Este vorba despre referirile pe care le-a făcut la adresa Direcției Național Anticorupție și a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Nu mă interesează pe mine în mod special la alte servicii (servicii de informații - n.r.), dar aceste două instituții fac parte din acel protocol. De asemenea, au fost făcute declarații cum că se fac arestări special în timpul anumitor emisiuni de la anumite posturi de televiziune. Sunt niște declarații pe care ar trebui măcar să le avem în față și să vedem dacă putem să avem o discuție sau măcar un schimb de documente cu cei de la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că în momentul în care nu orice persoană, ci fostul șef al statului afirmă că se fac arestări pentru anumiți radiodifuzori și pentru anumite emisiuni cred că avem o mare problem cu tot ce înseamnă presă și mai ales cu articolul din legea audiovizualului în care se menționează că sunt interzise orice fel de ingerințe în conținutul editorial, nu că ar avea o legătură direct, dar afirmația în sine mi se pare gravă.”, a mai spus Valentin Jucan.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • pune, in dreapta, acolo unde scrie Revista presei media, ultimele articole . Sa stiu ce ai postat azi. Ca e varza ala care a facut designul , nu stie User Interface Design
  • Dar CNA de ce nu a analizat atacurile la justitie in lunile din urma de la Antena 3 cand mogulul Voiculescu a fost condamnat la un deceniu de inchisoare? Acum Antena 3 prin pseudojurnalistii sai, ca pastorul raspopit Gadea , se erijeaza in aparatori ai justitiei.Asta nu isi aminteste CNA care e acum sluga PSD?Stiu ca voi fi acuzat drept basist.Sunt regalist si atat.

Trimite un comentariu