Skip to main content

Norvegia va renunța în 2017 la radioul FM în favoarea digitalului

 

Sursa foto: Hepta
Sursa foto: Hepta

Publicitate

Norvegia, prima țară care a stabilit o dată pentru renunțarea la FM. Ministrul Culturii a anunțat săptămâna trecută închiderea transmisiei FM începând cu anul 2017, anunță Radio.no.

„Este o zi importantă pentru toți cei care iubesc radioul. Decizia ministerului ne va permite să be concentrăm resursele și mai mult pe ceea ce este important, adică să oferim ascultătorilor un conținut de calitate și o mai mare diversitate a conținutului radio”, a declarat Thor Gjermund Eriksen, șeful postului public de radio și televiziune NRK.

În Norvegia, acoperirea radioului digital a depășit-o deja pe cea FM. 22 de posturi de radio cu acoperire națională transmit digital, în timp ce numai cinci mai sunt în FM. Norvegia a început trecerea la digital încă din 1995, iar 56% din populația țării ascultă radio digital în fiecare zi, arată o cercetare TNS Gallup.

Procesul de renunțare la FM va începe pe 11 ianuarie 2017.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • HD Radio, DAB şi DRM sunt principalele trei tipuri de transmisiuni digitale folosite în prezent.
    Frecvente DAB vor fi scoase anul asta la concurs cred. A fost un proiect prin 2009 cu ProFM,Romantic si RRA,dar acum nu mai emite nimeni DAB. Nici in tarile din jurul nostru nu se emite DAB din cate stiu. In era internetului pe mobil devine costisitoare o astfel de investitie.
    În România, în prezent,Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM transmit programe prin sistemul de emisie digitală terestră HD Radio in Bucureşti şi cateva orase din tara. Pentru recepţionarea semnalului HD Radio este necesară achiziţionarea unui aparat care deţine această tehnologie care permite sa asculti pe o frecventa FM mai multe radiouri ,dar receptioneaza si clasicul FM.hd-radio.ro ofera detalii

Trimite un comentariu