Skip to main content

(P) Carrefour relansează programul de colectare a bateriilor uzate - Reciclează și te recompensăm!

 

Vizual Carrefour Baterii Pagina de media

Publicitate

(P) Lupta împotriva poluării și a risipirii resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabila atat in Romania, cat si in restul tarilor in care suntem prezenti. Acțiunile de protejare a mediului implică atât proiectele de responsabilizare a clienților și a angajaților, cât și cele de îmbunătățire a operațiunilor sediului și a magazinelor pentru a asigura un viitor cât mai verde generațiilor viitoare.

În sprijinul acestei direcții, Carrefour România relansează programul de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi - Reciclează și te recompensăm!- disponibil în hipermarketurile sale din toată țara în intervalul aprilie – decembrie 2015. Astfel, pentru fiecare 4 baterii uzate sau 4 acumulatori vechi aduși la urnele speciale, clienții vor fi recompensați cu o baterie nouă de tip R6, marcă proprie Carrefour.

Aflat deja la a doua ediție, programul dezvoltat în colaborare cu CCR REBAT are drept obiectiv încurajarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător prin reciclarea deșeurilor de baterii.

Anul trecut, după doar două luni de activare, peste 3 tone de baterii au fost colectate prin intermediul proiectului, cu un total de 97.042 unități de baterii trimise spre reciclare.

Știai că...?

- Deșeurile de baterii și acumulatori sunt nocive și nu sunt biodegradabile
- Fabricarea unei baterii consumă de 50 de ori mai multă energie decât cea produsă de baterie
- O baterie conține în medie 20 de grame de metal, iar 50 de baterii conțin 1 kilogram de metal care poate fi refolosit în industrie
- Prin colectarea separată, bateriile sunt stocate în siguranță și transferate către instalațiile de tratare, iar substanțele conținute pot fi reutilizate contribuind la conservarea resurselor naturale.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu