Skip to main content

Parlamentarii vor să modifice Legea Audiovizualului pentru a putea demite preşedintele CNA

 
CNA
CNA

Georgică Severin şi Gigel Ştirbu, preşedinţii Comisiilor de cultură din Parlament, au realizat un proiect de modificare a Legii audiovizualului, astfel încât Parlamentul să poată demite preşedintele CNA, în contextul în care mai mulţi parlamentari au cerut demisia Laurei Georgescu de la şefia CNA, scrie Mediafax.

Publicitate

Acest proiect de modificare a Legii audiovizualului a fost iniţiat de parlamentarul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, şi de parlamentarul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost depus, marţi, la Biroul Permanent (BP) al Camerei Deputaţilor şi prevede modificarea articolului 20 din actuala Lege a audiovizualului, în sensul în care se introduc mai multe alineate: "Respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate (al Consiliului Naţional al Audiovizualului, n.r.) atrage, de drept, demiterea din funcţie a preşedintelui Consiliului".

În această situaţie, "Parlamentul va numi un nou preşedinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului preşedinte", iar "fostul preşedinte demis nu mai poate fi reales în funcţie până la expirarea mandatului".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    Astia in loc sa vada de Romania si sa urce Romania in sus vor legea CNA-ului modificata. Cu ce scop? Amente pentru unele televiziuni iar altele sa fie scutite.

Trimite un comentariu

sus